Ballagási menüsort írjon aki tud?
Olyan recepteke, menüsorokat várok, amiket Ballagás-ra készítettetek a családnak, vagy fogtok készíteni.
Ötletekre is kíváncsi vagyok és csak normális válaszolól írjanak!
Köszönöm a segítséget.
Nálunk nem lesz leves viszont lesz bográcsban pörkölt (hogy marha-e, nem tudom, de nem valószínű), és rántott csirkecomb salátával (nagybátyámnak hűtőraktára van, így beszerzési áron kapjuk a dolgokat, szóval nekünk ez olcsó).
A sütit még ne tudjuk, olyasmit csinálunk, amit korábban meg lehet csinálni, és puha lesz, mint pl. a linzer. Nem akarunk sokfélét, mert lesz dolog elég így is. Inkább lesz 2-3 édes, meg 1-2 sós de abból sok :D
Szia, nekem 2 ballagásom volt eddig és többre mentem vendégként. A tapasztalatom az, hogy csak akkor készíts meleg ételt, ha csak a szűk család lesz jelen, mert 15+ emberrel az már nem igazi.
Az én elsőmön mi kerti partit tartottunk, szüleim, nagyszüleim, keresztszülők és gyerekeik voltak jelen. Akkor volt bográcsos és grillezett húsok és zöldségek. Bár ez nagy társaságnak elég drága. Süti pedig 2 fajta sós pogácsa egy üdítős szelet és zserbó volt, pluszba kaptam egy tortát.
A másodikon sokkal többen voltak, nem lehetett asztalhoz ülni annyian. Hidegtálakat csináltunk anyuval, azt tettük az asztalra és mindenki szedett amennyit akart. Ott volt: rántott hús, stefánia szelet, svéd fasírt golyók, töltött hús. Mellé paradicsom saláta, majonézes krumpli saláta, természetesen kenyér. A sütik ugyancsak pogácsa, linzer, isler és egy krémesebb, plusz egy torta.
Szerintem az a lényeg, hogy legyen elég üdítő, ásványvíz és alkohol pl: valami rövid és mellé sör vagy bor.
Sütikből, meg tapasztalatom szerint legyen több a sós, mint az édes, mert az a piákhoz is jobban fogy.
(Voltam már olyan ballagási vacsorán, ami olyan volt szinte mint egy lagzi, az már nagyon-nagyon túlzás.
Ott volt hideg előétel: rántott hús, fasírt, tekercshús, 2 fajta majonézes saláta, akkor volt leves, 2 főétel, és vagy 10 fajta süti. :S)
A bográcsos jó ötlet, lehet az egyszerű csirkepörkölt vagy babgulyás is :)
rántott pulykaszeletre gondoltam szezámmagosan,ananászos húsra (csak ünnepekkor csinálom),
virslisaláta, franciasaláta, krumplisaláta, valamelyis biztosan lesz.
törtkrumpli, rizibizi esetleg a húsok mellé.
Lehet venni fagyasztott levelestésztát 250 ft-csomagja, abból kijön 2 tepsi sós, és lehet csinálni akkor abból: sajtosrúd, lekvárt is lehet bele tenni, vagy virslit.
Édes sütit más hoz, talán torta is lesz, mert születésnapja is akkor van az illetőnek.
Spáros kóla: 89 ft 2 liter
van pálinka, bor
szerintetek ez így milyen?
A bográcsos jó, a rántott pulyka jó. Ezeket mindenki szereti. :) De az ananászos húst az idősebb generáció, annyira nem szereti, mondjuk akkor nem esznek belőle,úgy is ott van a másik kettő. :)
Szerintem a salátába ne legyen hús féle, mert húshoz annyira szerintem nem jó. Szerintem a legjobban a krumpli salátával járnál, mert olcsó is és azt mindenki szereti, én arra szavazok. A bográcsos mellé pedig főzz ki 2 csomag tésztát, és több köret szerintem már nem is kell. De ha nagyon akarsz akkor egy rizibizit vagy petrezselymes rizst csinálj.
Süti meg szerintem jó lesz édesnek a leveles tészta, de sajtos pogácsát majdnem annyiért ki tudsz hozni otthon is, sőt én úgy csináltam, hogy ugyanaz volt az alapja mind a három félének, de egyiken sajt, a másikon szezám a harmadikon pedig mák volt. Így mindenki azt hitte hogy sokat vesződtem vele, pedig 1 tészta volt. Ha akarod leírom a receptet.
Italok szuperek.
Igen, kérem a recepteket.
A leveles tésztára azért gondoltam, mert nagyon hamar megvan, nem kell gyúrogatni, ugye reggel lesz a aballagás, és ha onnan haza mentem, gyors be a lehrbe és kész, melegen tálalhatom.
Húsokat előtte este kipanírozni, másnap frissen lehet sütni.
Lesz fiatalabb generáció, fogyókúrás generáció, aki az ananászos pulykatallért nagyon szereti.nagyon hamar megvan, gusztán néz ki, és szerintem hidegen finomabb, mint melegen.Jobban szeretem hidegen, mikor a sajt már megdermedt rajta.
Hú, de rendes vagy hogy mindenkire gondolsz. :):)
Nem tudom, de szerintem a pogácsa jobb hidegen, hiába leveles tészta. De Te tudod. Az enyémet is lehet akár frissen is sütni. Igaz gyúrogatós de nagyon finom.
Recept: 60 dkg liszt, 1 tojás (+1 a kenéshez), 1 élesztő, 2 dl tej, pici cukor, 1 dl étolaj, fél csomag kenhetős sajt, vagy 5 dkg apró lyukú reszelőn reszelt sajt, 4 evőkanál tejföl.
Először összemorzsolom az élesztőt a tejben, majd egy csipet cukrot teszek bele hogy felfusson és ezt az egészet megmelegítem, de csak kéz melegre, mert 60 fok fölött az élesztő gombák elpusztulnak. Megvárom míg felfut, addig kimérem a lisztet, hozzáteszem a tojást, sót, olajat, sajtot, tejfölt és a felfutott élesztőt. Jól összedolgozom az egészet, ha túl lágy még teszek hozzá lisztet, ha túl kemény akkor tejfölt. Akkor jó amikor a kéztől és az edényfaláról is könnyen lejön. Letakarom egy konyharuhával és meleg helyen 1 óra alatt megkel. Majd kiveszem és a trükk, hogy átdolgozás nélkül rögtön nyújtom lisztezett deszkán, így a légbuborékokat nem teszem tönkre annyira. Olyan fél-1 centi vastagra nyújtom, kiszaggatom, megkenem tojással és teszek a tetejére szezámmagot, sajtot, mákot. Ebből a mennyiségből nekem 50 darab kb 4-5 centis pogácsáim lesznek, de ezek ballagásra nagyok, szóval elég sok lesz belőle, ha kisebbre szaggatod. Előző nap is meg lehet sütni, mert puha marad. De akár azt is csinálhatod, hogy a kiszaggatott pogácsákat hideg helyre teszed tepsistül és akkor sütöd, amikor hazaértetek a ballagásról.
Ja sütésidő maximumon kb 25-30 perc az első adag, a második hamarabb sül. (nekem 2 tepsire fér rá ennyi :))
Szia! a bográcsos csirkétől óvakodj, mert hamar túl tud főni és atomjaira esik szét, nem túl gusztusos a sok meztelen csont. akkor inkább lapockát válassz babgulyásnak.
én is tartottam már ballagást, de maradtam a hidegkajánál. előző nap mindent megcsináltunk, másnap
csak tálaltunk. volt hideg töltött csirke kétféle töltelékkel, kolbásszal töltött karaj és stefániavagdalt.ezeket szépen lehet hidegen darabolni, illetve szeletelni és mutatós hidegtálakat csinálni belőlük.lilahagymás krumplisaláta, majonézes krumpli és
többféle savanyúság volt a kísérő.
amiket írtál is nagyon jók, csak hát valakinek a melegkajánál ügyeletesnek kell lennie.
a többféle sós süti is jó ötlet, egy menetben sokfélét
készíthetsz.
édesnek a muffinok nagyon praktikusak, tányér nélkül kézbefoghatóak.tortának ajánlom a gyümölcstortát,olyan olcsó és egyszerű, hogy érdemes 2-3-at csinálni, mindig nagy sikere van.ha akarod írok receptet.
ptaktikussági okoból jó a hidegtálas megoldás, ,mert tapasztalatom szerint a vendégek szeretnek jönni-menni és úgy falatozgatni, iszogatni.
ne izgulj, biztosan jól fog sikerülni.
üdv
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!