Ballagási ebédre 20 főnek mit készítenétek?
tavaly nálunk birkapöri volt bográcsban.
vagy esetleg lehet babgulyást is bográcsban.
meg volt még rántott hús, rizibizivel, savanyú uborkával.
A húsokat előző este paníroztam be, beraktam a hűtőbe és csak ki kellett sütni őket másnap!
Csináltam még rágcsálni valókat előző este leveles tésztából: lekvárosat, kakaós csigát, virsliset, sajtosat, kolbászosat.
Nekünk segítettt főzésben két nagynéni.
De alap ünnepi kaja volt.
Húsleves. Mártás. Rizs, húsok ( rántott, meg vmi sült is .
Sütik...
Szia!
Én a Kiskunságban lakom, errefelé nincs ballagás vagy nagyobb ünnep birkapörkölt nélkül. Jövőhéten is egy családi összejövetel lesz, és birkát főzünk bográcsban.
Üdv
Ha ragaszkodtok a húsleveshez, akkor gondolom csak a hagyományosok jöhetnek szóba. de ezekből is lehet válogatni, csak felsorolok párat: töltött csirke, töltött dagadó, göngyölt hús, kolbásszal töltött comb,tarja vagy karaj. fasírozott mindkét vátozatban, vagyis Stefánia, vagy pogácsa. rántott gomba, karfiol, krumpliköret, rizsköret és egy jópár finom saláta.
esetleg valami finom csülökpörkölt, csirkepaprikás... a rokonság ízlésétől és elvárásától függ.
én jómagam , ilyen nagyobb családi rendezvényeknél a svédasztalos, hidegtálas vendéglátás híve vagyok.
előre elkészíthető, a háziasszony is szabadabb, nincs a tűzhelyhez láncolva és a vendégek is lazábban jöhetnek mehetnek.
a terítés , leszedés , újraterítés stb maga egy rémálom:))
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!