Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Ballagási ebédre 20 főnek mit...

Ballagási ebédre 20 főnek mit készítenétek?

Figyelt kérdés
vidék, szoval husleves biztos
2011. máj. 16. 11:30
1 2
 1/17 anonim ***** válasza:
90%
tutira bográcsoznék:-)
2011. máj. 16. 11:34
 2/17 anonim ***** válasza:
100%
Vagy valami pörköltet, vagy rántott dolgokat! Bár a pörkölt szerintem egyszerűbb! Ahhoz csinálsz max. két fajta köretet, meg egy kis savanyúság és kész. A rántott dolgoknál, ugye sok idő a panír, a kisütés, saláta is kell! Bár én inkább ezeket szeretem!
2011. máj. 16. 11:35
 3/17 anonim ***** válasza:
88%
2. vagyok. Ha jó idő van és van lehetőség, akkor lehetne a kertben grillezni. Akkor a szakács sincs elzárva a vendégektől, lehet közben beszélgetni!
2011. máj. 16. 11:36
 4/17 anonim ***** válasza:
84%
Töltött csirke burgonyasalátával.
2011. máj. 16. 11:39
 5/17 anonim ***** válasza:
74%

tavaly nálunk birkapöri volt bográcsban.

vagy esetleg lehet babgulyást is bográcsban.

meg volt még rántott hús, rizibizivel, savanyú uborkával.

A húsokat előző este paníroztam be, beraktam a hűtőbe és csak ki kellett sütni őket másnap!

Csináltam még rágcsálni valókat előző este leveles tésztából: lekvárosat, kakaós csigát, virsliset, sajtosat, kolbászosat.

2011. máj. 16. 11:40
 6/17 anonim ***** válasza:
84%

Nekünk segítettt főzésben két nagynéni.

De alap ünnepi kaja volt.

Húsleves. Mártás. Rizs, húsok ( rántott, meg vmi sült is .

Sütik...

2011. máj. 16. 11:43
 7/17 anonim ***** válasza:
88%

Szia!

Én a Kiskunságban lakom, errefelé nincs ballagás vagy nagyobb ünnep birkapörkölt nélkül. Jövőhéten is egy családi összejövetel lesz, és birkát főzünk bográcsban.

Üdv

2011. máj. 16. 11:44
 8/17 anonim ***** válasza:
77%

Ha ragaszkodtok a húsleveshez, akkor gondolom csak a hagyományosok jöhetnek szóba. de ezekből is lehet válogatni, csak felsorolok párat: töltött csirke, töltött dagadó, göngyölt hús, kolbásszal töltött comb,tarja vagy karaj. fasírozott mindkét vátozatban, vagyis Stefánia, vagy pogácsa. rántott gomba, karfiol, krumpliköret, rizsköret és egy jópár finom saláta.

esetleg valami finom csülökpörkölt, csirkepaprikás... a rokonság ízlésétől és elvárásától függ.

én jómagam , ilyen nagyobb családi rendezvényeknél a svédasztalos, hidegtálas vendéglátás híve vagyok.

előre elkészíthető, a háziasszony is szabadabb, nincs a tűzhelyhez láncolva és a vendégek is lazábban jöhetnek mehetnek.

a terítés , leszedés , újraterítés stb maga egy rémálom:))

2011. máj. 16. 11:46
 9/17 anonim ***** válasza:
84%
Az enyémen volt húsleves (húshoz belőle franciasali), pörkölt nokedlivel (vidék!), utána rántott hús és gombás szelet rizzsel, krumplival. Aztán házi krémes.
2011. máj. 16. 11:58
 10/17 anonim ***** válasza:
84%
az én ballagásomon étteremben voltunk kb 20an,de nem kötött le a dolog...senkivel nem tudtunk beszélgetni,a kaja viszont finom volt,3 nagytálat rendeltünk...visszagondolva,tuti h addig nem tágítanék,ameddig nem bográcsoznánk/grilleznénk...ki a szabadba,mindenki odamehetne mindenkihez,mindenki segíthetne egy kicsit amit tud,gyerekek terítésben,nagyok salátát csinálhatnának/krumplit/rizst főzhetnének,pasik meg csinálhatnák a húst...na ez egy családni meló,nem az h mindenki ül a másiktől 30méterre és eszik...
2011. máj. 16. 12:02
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!