Milyen ételeket készítenétek darált húsból, az alábbiakon kívül?
Rakott káposzta (karfiol stb.). fasírt, chilis bab, húsgombócleves, stefánia vagdalt
Ha egyszerűen leírható, akkor a receptet is kérném szépen!
jó sűrű, ízletes pörköltet csinálnék belőle, azt ledarálnám, vagy villával szétnyomkodnám.egy pici tejföl bele.
sós palacsintába töltve, a két végét behajtva paníroznám és kisütném.
savanyúsággal önálló finom fogás.
Lasagne
Bolognai spagetti:
Bolognai szósz
Hozzávalók:
40 dkg sovány, darált marhahús
15 dkg paradicsompüré
4 evőkanál olaj
2 fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
1 evőkanál cukor
bazsalikom
oregánó
őrölt bors
só
A hagymát vágd apróra, és fonnyaszd meg egy kevés olajon. Ezután add hozzá a darált húst, és pirítsd őket együtt.
Mikor a hús már kifehéredett, öntsd rá a paradicsompürét, és ízesítsd sóval, borssal, oregánóval, bazsalikommal, az összezúzott fokhagymával és egy kevés cukorral. Párold puhára, közben, ha kell, időnként önts alá egy kevés vizet.
Töltött cukkini
Hozzávalók:
2 zsenge cukkini
1 vöröshagyma
30 dkg darált hús (csirke vagy pulyka)
20 dkg gomba
1 tyúkhúsleveskocka
2 dl főzőtejszín
2 paradicsom
petrezselyem
reszelt sajt
só
őrölt bors
olaj
Elkészítése:
1. A cukkiniket jól megmosom, szárazra törlöm, kettévágom és a belsejüket karalábévájóval kikapargatom.
2. Az apróra vágott vöröshagymát kevés olajon megpárolom, ráteszem a felszeletelt gombát, sózom, borsozom és fedő alatt zsírjára sütöm.
3. Hozzáadom a darált hús, fehéredésig sütöm, felöntöm kevés vízzel, hozzádobom a húsleveskockát, félig megfőzöm, majd a cukkinik kikapargatott belsejét és a finomra vágott petrezselymet is hozzáadom, sózom.
4. Amikor megfőtt kevés liszttel meghintem, ráöntöm a tejszínt. Addig főzöm, míg kicsit besűrűsödik.
5. A cukkiniket megtöltöm a húsos masszával, paradicsomszeleteket teszek rá.
6. Reszelt sajttal bőven megszórom, kevés olajat öntök alá és forró sütőben megsütöm.
7. Forrón tálalom.
Tepsis húsos krumpli: a darált húst olajon megsütöm, a megmosott és nyers krumplit vékony karikákra vágom a kivajazott tepsibe rakom; a darált húst egy magam készítette fűszerkeverékbe és főzőtejszínbe keverem, majd a kruplin elosztom egyenletesen, majd még egy sor krumpli és a reszelt sajt a tetejére és irány a sütő.
Darált húsos paprikás krumpli: elkészítem a paprikás krumplit, valamint megsütöm a darált húst fűszeresen, amikor mind a kettő majdnem kész akkor összeöntöm és együtt főzöm tovább, ebben az esetben ne legyen sok víz a paprikás krumplin, hogy egy kicsit szaftosabb legyen.
Ne halgass rájuk!!!
Csinálj lasagnét!
Veszel lasagne tésztalapokat, és nehogy olyan 2in1et vegyél amiben szósz és tésztalap van, mert az semmire se elég. Kb. 4dkg húst megpárolsz, szerintem a disznó a legjobb, majd ráöntesz 2 zacskó bolognai szószt( a zacsis szósz olcsóbb, ráadásul semmi különbség nincs közte és az üveges között, ja és ügyelj arra, hogy bolognai legyen és ne milánói, mert abban gomba van, bár ha szereted akkor nyugodtan használhatsz azt is), majd annyi vizet amennyit a zacskó ír. Ezután megvárod míg besűrűsödik, ezután kikened vele a tepsi alját, erre a tésztalap, aztán szósz, tésztalap addig amíg a szósz el nem fogy, az utolsó réteg az szósz legyen! Erre jön a jó minőségű sajt, kb. 20dkg. Be a sütőbe 10 percre és fogyasztható is, csak várj pár percet míg kihűl.
Üdv.:
Garfield
Hortobágyi húsos palacsinta, vagy darált hússal töltött gombóc, esetleg vajastészta.
Ja, és a pásztorpite:
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!