Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Milyen ételeket készítenétek...

Milyen ételeket készítenétek darált húsból, az alábbiakon kívül?

Figyelt kérdés

Rakott káposzta (karfiol stb.). fasírt, chilis bab, húsgombócleves, stefánia vagdalt

Ha egyszerűen leírható, akkor a receptet is kérném szépen!


2011. szept. 15. 12:27
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
90%
spagetti
2011. szept. 15. 12:35
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/14 anonim ***** válasza:
90%

jó sűrű, ízletes pörköltet csinálnék belőle, azt ledarálnám, vagy villával szétnyomkodnám.egy pici tejföl bele.

sós palacsintába töltve, a két végét behajtva paníroznám és kisütném.

savanyúsággal önálló finom fogás.

2011. szept. 15. 12:39
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/14 anonim ***** válasza:
92%

Lasagne

[link]


Bolognai spagetti:

Bolognai szósz

Hozzávalók:


40 dkg sovány, darált marhahús

15 dkg paradicsompüré

4 evőkanál olaj

2 fej vöröshagyma

2 gerezd fokhagyma

1 evőkanál cukor

bazsalikom

oregánó

őrölt bors


A hagymát vágd apróra, és fonnyaszd meg egy kevés olajon. Ezután add hozzá a darált húst, és pirítsd őket együtt.


Mikor a hús már kifehéredett, öntsd rá a paradicsompürét, és ízesítsd sóval, borssal, oregánóval, bazsalikommal, az összezúzott fokhagymával és egy kevés cukorral. Párold puhára, közben, ha kell, időnként önts alá egy kevés vizet.

2011. szept. 15. 12:44
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/14 anonim ***** válasza:
92%

Töltött cukkini

Hozzávalók:


2 zsenge cukkini

1 vöröshagyma

30 dkg darált hús (csirke vagy pulyka)

20 dkg gomba

1 tyúkhúsleveskocka

2 dl főzőtejszín

2 paradicsom

petrezselyem

reszelt sajt

őrölt bors

olaj


Elkészítése:


1. A cukkiniket jól megmosom, szárazra törlöm, kettévágom és a belsejüket karalábévájóval kikapargatom.



2. Az apróra vágott vöröshagymát kevés olajon megpárolom, ráteszem a felszeletelt gombát, sózom, borsozom és fedő alatt zsírjára sütöm.

3. Hozzáadom a darált hús, fehéredésig sütöm, felöntöm kevés vízzel, hozzádobom a húsleveskockát, félig megfőzöm, majd a cukkinik kikapargatott belsejét és a finomra vágott petrezselymet is hozzáadom, sózom.

4. Amikor megfőtt kevés liszttel meghintem, ráöntöm a tejszínt. Addig főzöm, míg kicsit besűrűsödik.

5. A cukkiniket megtöltöm a húsos masszával, paradicsomszeleteket teszek rá.


6. Reszelt sajttal bőven megszórom, kevés olajat öntök alá és forró sütőben megsütöm.


7. Forrón tálalom.

2011. szept. 15. 12:46
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/14 anonim ***** válasza:
92%

Tepsis húsos krumpli: a darált húst olajon megsütöm, a megmosott és nyers krumplit vékony karikákra vágom a kivajazott tepsibe rakom; a darált húst egy magam készítette fűszerkeverékbe és főzőtejszínbe keverem, majd a kruplin elosztom egyenletesen, majd még egy sor krumpli és a reszelt sajt a tetejére és irány a sütő.


Darált húsos paprikás krumpli: elkészítem a paprikás krumplit, valamint megsütöm a darált húst fűszeresen, amikor mind a kettő majdnem kész akkor összeöntöm és együtt főzöm tovább, ebben az esetben ne legyen sok víz a paprikás krumplin, hogy egy kicsit szaftosabb legyen.

2011. szept. 15. 12:56
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/14 anonim ***** válasza:
32%

Ne halgass rájuk!!!


Csinálj lasagnét!


Veszel lasagne tésztalapokat, és nehogy olyan 2in1et vegyél amiben szósz és tésztalap van, mert az semmire se elég. Kb. 4dkg húst megpárolsz, szerintem a disznó a legjobb, majd ráöntesz 2 zacskó bolognai szószt( a zacsis szósz olcsóbb, ráadásul semmi különbség nincs közte és az üveges között, ja és ügyelj arra, hogy bolognai legyen és ne milánói, mert abban gomba van, bár ha szereted akkor nyugodtan használhatsz azt is), majd annyi vizet amennyit a zacskó ír. Ezután megvárod míg besűrűsödik, ezután kikened vele a tepsi alját, erre a tésztalap, aztán szósz, tésztalap addig amíg a szósz el nem fogy, az utolsó réteg az szósz legyen! Erre jön a jó minőségű sajt, kb. 20dkg. Be a sütőbe 10 percre és fogyasztható is, csak várj pár percet míg kihűl.


Üdv.:

Garfield

2011. szept. 15. 13:06
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/14 anonim ***** válasza:
83%
4dkg hús helyett 40et süss meg. Előző
2011. szept. 15. 13:07
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/14 anonim ***** válasza:
100%
Én tegnap hortobágyi húsos palacsintát csináltam darált húsból.A darálthúst pörkölt módjára megcsinálod.A végén kiveszel egy kis szaftot tejföllel elkevered.Ezt félre rakod.A maradék tejföllel+1 kis liszttel behabarod a pörköltedet és betöltöd vele a palacsintákat.Oldalukat behajtod és úgy hajtod fel.Egymás mellé lerakod őket.Begyújtod a sütőt és végül leöntöd tejfölös szaftos lével amit félretettél és be a sütőbe 10-15 percre hogy jól átmelegedjen de ne süljön.180C-on.
2011. szept. 15. 13:24
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/14 anonim ***** válasza:
100%

Hamburger, lasagne

[link]

2011. szept. 15. 13:37
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/14 anonim ***** válasza:
100%

Hortobágyi húsos palacsinta, vagy darált hússal töltött gombóc, esetleg vajastészta.

Ja, és a pásztorpite:

[link]

2011. szept. 15. 14:13
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!