Hogyan készítenétek?
1. Anyósom készített hasonlót: vékonyra nyújtott linzer-tésztával bélelte a formát, megkente lekvárral, vastagon megszórta dióval, a tetejére rakta a kimagozott, alaposan lecsorgatott meggyet (szerintem lehet akármilyen gyümölcs), amikor ez félig megsült, a tetejére öntött pár tojásból piskóta-tésztát és készre sütötte. Imádtam.
2. Ha nem piskótával borítod, hanem már az elején a tetejét is linzer-tésztával borítod és egyszerre sütöd, akkor abból a tésztából tudsz különböző díszeket formázni rá (pöttyös bögre, kiskacsa, stb.)
Igen, csak vastagon rászórta a diót, a szerepe (az ízén kívül), hogy a tészta a gyümölcstől ne ázzon el.
Az igazság az, hogy évek óta nem sütök magam miatt és a kilóim miatt.
Linzer receptet ezért bocsi, de ne várj tőlem!!
VALAKI SEGÍTENE??????????
Horváth Ilona szakácskönyve a googl-ból
Első hozzászóló vagyok.
Beraktam a linket a Horváth Ilona szakácskönyvéből. Úgy látom, nem igazán sikerült a megfelelő oldalt odatennem. A könyv 255. oldalán ír néhány jó tanácsot általában a linzer-tészták készítéséhez. De persze vannak utána receptek is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!