Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Rengeteg almából milyen ételt...

Rengeteg almából milyen ételt készítenétek?

Figyelt kérdés
Kérlek adjatok, ajánljatok recepteket.
2011. ápr. 20. 19:23
1 2 3 4
 1/38 anonim ***** válasza:
100%

TÚRÓS-ALMÁS FINOMSÁG


Hozzávalók 15 szelethez: 45 dkg liszt, 4 tojás, 10 dkg cukor, 25 dkg tehéntúró, 2,5 dl tejföl, 1,2 dl tej, 8 db nyári alma, 9 evőkanál olaj, 1 zacskó sütőpor, 2-3 dkg vaníliás cukor, 1 citrom leve, 1 evőkanál mazsola, a tepsi kikenéséhez margarin.


Elkészítés: A mazsolát meleg vízbe áztatjuk. A lisztet összekeverjük a sütőporral. Hozzáadjuk az átpasszírozott tehéntúrót, az egyik tojást, a tejet, az étolajat, a cukrot és a vaníliás cukor felét. Robotgéppel sima tésztává keverjük. Az almákat meghámozzuk, félbevágjuk, magházát kiemeljük. A gömbölyű felét késsel több helyütt, párhuzamosan bevagdossuk, citromlével megcsepegtetjük. A tejfölt kikeverjük a maradék tojással és a maradék vaníliás cukorral. Margarinnal kikenünk egy kb. 22x32 cm-es tepsit. A tésztát lisztezett deszkán kb. 30x20 cm-es téglalappá nyújtjuk, és a tepsibe fektetjük. Kirakjuk a gyümölccsel, leöntjük a tojásos tejföllel, majd megszórjuk a lecsöpögtetett mazsolával. Előmelegített sütőbe toljuk, és 175 fokon (gáztűzhelynél 2-es fokozaton) kb. 1 óra hosszat sütjük. A sütési idő második felében a tészta szélét alufóliával befedjük, nehogy megégjen. Rácsra téve kihűtjük.



Almás gyümölcskenyér

Hozzávalók:


4 nagy alma

15 dkg cukor

1 tojás

25 dkg liszt

1 teáskanál sütőpor

1 mokkáskanál fahéj

3 szem tört szegfűszeg

csipet só

4 evőkanál apróra vágott gyümölcsbefőtt

2 evőkanál apróra vágott cukrozott narancshéj

10 szem dióbél

2 evőkanál törött mandula

2 dkg vaj

1 evőkanál liszt

Az almát hámozd meg, csumázd ki, reszeld le, és a cukorral jól keverd el. Add hozzá a nyers tojást, a lisztet meg a sütőport, ezután addig keverd, amíg habos, egynemű masszát nem kapsz. Fahéjjal,

szegfűszeggel, csipet sóval fűszerezd, majd add hozzá a mazsolát és a feldarabolt gyümölcsöket, az apróra vágott narancshéjat, a diót és a mandulát. Vajazz ki egy szögletes, hosszúkás formát, hintsd meg liszttel, az almás masszát simítsd bele, és takard le alufóliával. Tedd előmelegített, forró sütőbe, és a lángot azonnal mérsékeld közepesre. Egy órányi sütés után hurkapálcával ellenőrizd, hogy a közepe is jól átsült-e. Még forrón borítsd deszkára, és hagyd tejesen kihűlni. Ha már hideg, csomagold alufóliába, és tartsd hűvös helyen. Sokáig elálló sütemény, kínáld tea vagy kávé mellé.


Almás fahéjkocka

Hozzávalók:


4 tojás

5 evőkanál porcukor

8 dkg vaj

6 evőkanál tej

6 evőkanál finomliszt

1 teáskanál őrölt fahéj

1 csapott teáskanál sütőpor

1 mokkáskanál só

4 savanykás alma

20 dkg sárgabaracklekvár

a tetejére kevés fahéjas porcukor

a tepsihez vaj és liszt

Kenj ki vajjal egy szögletes, hosszúkás tepsit, és szórd be liszttel. A tojássárgákat fehéredésig keverd a cukor felével és a sóval, majd apránként add hozzá a tejet, felváltva a sütőporral elkevert liszttel. Ezután csorgasd bele az olvasztott, de már nem forró vajat és a fahéjat. A tojások fehérjéből a megmaradt cukorral verj kemény habot, majd óvatosan forgasd bele a vajas masszába. A tésztát simítsd bele a kikent tepsibe, és az előmelegített forró sütőbe tolva úgy süsd meg, mint a

piskótát. Varázsolj gőzmentes sütőt egy a sütőajtóra rácsukott hurkapálcával. 10 perc múlva mérsékeld a lángot, majd süsd a tésztát szép sárgára. Közben az almákat héjastól csumázd ki, és vágd szeletekre. Ha megsült, borítsd sütőlemezre, és a tetejét kend be vékonyan a lekvárral. A tetejét rakd meg az almaszeletekkel, és hintsd meg kevés fahéjas cukorral. Éppen csak annyi időre tedd vissza a sütőbe, hogy az alma kissé megszínesedjen, de még ne roskadjon össze.



Almás krémes piskóta

Hozzávalók:


A piskótához:

7 db tojás

7 evőkanál liszt

7 evőkanál porcukor

1 evőkanál kakaópor

1 evőkanál rum

1 kg savanykás alma

Egy közepes tepsi alját béleld ki alufóliával, kissé zsírozd meg, az almát hámozd meg, és szeld vékonyra. Az almát terítsd az alufóliára.

A tojások fehérjét verd kemény habbá, majd tedd bele a cukrot, a tojássárgáját és végül a lisztet. Ebből az összekevert masszából öntsd a felét az almára, a másik felébe pedig keverj 1 evőkanál kakaóport és 1 evőkanál rumot. Öntsd rá a sárga masszára, egy kicsit rázd össze, és süsd körülbelül 30 percig.

Ha kisült, borítsd deszkára úgy, hogy az almás fele legyen felül.


Almás krémes

Hozzávalók:



A tésztához:

60 dkg liszt

20 dkg zsír

20 dkg cukor

2 tojás

1 csomag sütőpor

2 vaníliás cukor

3-4 evőkanál tejföl

A krémhez:

2 tojás

1/2 liter tej

2 vaníliapuding

15 dkg cukor

1 vaníliás cukor

25 dkg margarin

A töltelékhez:

1,5 kg alma

2 evőkanál vaj

10 dkg cukor

1/2 mokkáskanálnyi fahéj

A tészta alapanyagait gyúrd össze, oszd három részre, és süss belőle vékony, négyszögletes lapokat. A pudingporhoz keverj 2 evőkanál cukrot, fokozatosan add hozzá a tejet, főzd sűrűre, és keverd bele a tojásokat. A krémet hagyd hűlni. Az almát reszeld meg, és vajon addig párold, amíg elfő a leve, majd ízesítsd cukorral, fahéjjal. A krémhez a margarint keverd habosra a cukorral, majd keverd össze a kihűlt pudinggal. Amikor mindegyik alkotórész kihűlt, egy tésztalapot tegyél vissza a tepsibe, kend rá a krémet, tedd rá a másik lapot, halmozd rá az almatölteléket, és fedd be. Egy napig hagyd állni, hogy megpuhuljon. Tálalás előtt vágd négyszögletes szeletekre.

2011. ápr. 20. 19:35
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/38 anonim ***** válasza:
92%
Almás pitét, sokat, sokfélét, imádom az almás pitéket :) De jó lehet még gyümölcsökkel töltött pulykacombhoz is, illetve sült combok mellé, szoktam tenni dinsztelt lila káposztába is. A gyümölcsös húsokat én magam nem szeretem (se zöldség, se gyümölcs, se sütv,e se főzve. Kizárólag nyersen, salátában. Párolva sem szeretem őket, a pörköltből is szvem szerint kihagynám a hagymát, bár nyersen szeretem - de ez egyéni problémám :))
2011. ápr. 20. 19:37
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/38 anonim ***** válasza:
90%
almabor: facsard ki a levét adja hozzá cukrot és erjeszd :D
2011. ápr. 20. 19:46
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/38 anonim ***** válasza:
100%
Máglyarakás...:P..nyamii
2011. ápr. 20. 19:55
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/38 anonim ***** válasza:
76%
kompót
2011. ápr. 20. 19:58
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/38 anonim ***** válasza:
100%

almás pitét és almás palacsintát! hm...

Amúgy lehet hússal is együtt sütni vagy almalevest csinálni.

2011. ápr. 20. 20:09
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/38 anonim ***** válasza:
100%
almáspite, almás-palcsinta, almaleves, sült alma, almakompót, húst megtölteni, almachips, almalekvár, bundáslma, almasaláta, almalé, almakrémes piskóta, almakrémleves, almás máglyarakás, süteményeket variálni fahéj, alma, citrom, dió, mák keverékkel, almásköles, zabkása almával, tejberizs almamártás, almásgombóc főtt rizshez, krumplihoz, husokhoz halhoz nyugodtan süthetsz almát jó kis ízkombináció
2011. ápr. 20. 20:18
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/38 anonim ***** válasza:
87%
Irány a piac, add el!
2011. ápr. 20. 20:27
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/38 A kérdező kommentje:
Napi 4-5 kg almám van, ez nem egy eladásra szánt mennyiség még. :)
2011. ápr. 20. 20:40
 10/38 anonim ***** válasza:
100%

hát pedig én bepróbálkoznék vele.. tuti viszik!

amúgy almáspite, almalekvár, sült alma, almapuding..

2011. ápr. 20. 20:42
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!