Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Pasitoknak milyen süteményt...

Pasitoknak milyen süteményt készítenétek?

Figyelt kérdés
Meg szeretném holnap reggel lepni a barátomat valami egyszerű könnyel elkészíthető süteménnyel. Mit javasoltok?? Ha lehet receptet is írjatok, köszönöm!
2011. jún. 28. 13:30
 1/5 anonim ***** válasza:
100%
tiramisuhoz mit szolsz? ha gondolod leirhatom neked a receptet, könnyű és gyors megcsinálni, és persze finom nagyon :)
2011. jún. 28. 13:38
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/5 anonim ***** válasza:
100%

valami csokis legyen sztem örülne recept itt:


[link]


[link]


[link]


De még nézegessél és amelyik megtetszik ;)

2011. jún. 28. 13:38
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/5 anonim ***** válasza:
100%
Az enyém a meggyes piskótáért van oda, és pont azért, mert egyszerű és semmi extra nincs benne, csak jó sok meggy. Neki ez a lényeg.
2011. jún. 28. 13:40
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/5 anonim válasza:
100%

Nem tudom az ízlését a barátodnak, de pont tegnap csináltam egy citromos süteményt és az enyémnek ízlett:). Pofon egyszerű megcsinálni leírom hogyan is kell:


Hozzávalók:

-a tésztához: 4 tojás, 13dkg kristálycukor, 1 nagy citrom leve (10 evőkanál) és reszelt héja, 8dkg margarin, 1 csomag sütőpor, 12 dkg finomliszt

-a tepsi kikenéséhez: 2dkg margarin

-a mázhoz: 12dkg porcukor, 3 evőkanál citromlé


1. A tojássárgáját a cukorral fehéredésig keverjük, ez az elektromos habverővel maximális fokozaton 3-4 perc. A jól megmosott citrom héját belereszeljük, levét pedig kifacsarjuk, szintén hozzáadjuk. Az olvasztott, de nem meleg margarint belecsurgatjuk, majd hozzáadjuk a sütőporral összeforgatott lisztet is. A tojásfehérjét kemény habbá verjük, óvatos mozdulatokkal a citromos masszába forgatjuk.

2.Egy kicsi (kb. 15X25 cm-es), magas peremű tepsit margarinnal kikenünk, a liszttel behintjük. A citromos masszát belesimítjuk. Előmelegített, közepesen forró sütőben (180C) kb. 25percig sütjük.

3. Ha kihűlt, citrommázzal bevonjuk. Ehhez a porcukrot a citromlével addig keverjük míg teljesen fel nem oldódik. Egyenletesen a tésztára kenjük, dermedni hagyjuk.


Remélem sikerült mindent érthetően leírnom. Jó sütést!

2011. jún. 28. 13:47
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/5 anonim ***** válasza:

Toszkán csokitorta! Ez a párom kedvence. tejszínhabbal szokta enni.


Hozzávalók:

20 dkg étcsoki, 20 dkg vaj, 10 dkg liszt, 30 dkg cukor, 6 db tojás, fél deci rum.


Elkészítés:

A sütőt 180 fokra előmelegítjük. Kivajazzuk a tortaformát vagy sütőpapírt teszünk bele.

A vajat es a csokit vízgőz fölött felolvasztjuk. A cukrot és a tojásokat jó habosra keverjük, belerakjuk a lisztet, és fehéredésig verjük. Ezután óvatosan belecsorgatjuk a megolvasztott csokis vajat és hozzáadjuk a rumot.

Formába öntjuk, és mehet a sütőbe. A sütési idő kb. 35 -45 perc.


Úgy jó, ha a teteje már megszáradt, kissé töredezett, de a közepe kicsit lágyabb.

2011. jún. 29. 15:04
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!