Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Ballagási ebédre 20 főnek mit...

Ballagási ebédre 20 főnek mit készítenétek?

Figyelt kérdés
vidék, szoval husleves biztos
2011. máj. 16. 11:30
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
Vidék: a húsleves biztos, a bográcsos birka vagy marha megint biztos. Előző nap panírozott rántott szelet, petrezselymes ÚJburgonyával ismét biztos. Torta, plusz apró sós és édes sütik.
2011. máj. 16. 12:16
Hasznos számodra ez a válasz?
 12/17 anonim ***** válasza:
100%

Vidék + ünnep = húsleves + rántotthús -> Ez miért biztos?


Nálunk nagyon értékelték, hogy végre nem húsleves van rántotthússal. Nem úgy ültünk le, hogy "Már megint...?"


Nálunk harcsapörkölt + túróscsusza + rántott cukkíni + petrezselymes krumpli volt. A ballagó kedvencei... A legcélszerübb megkérdezni a ballagót, végül is az ő ünnepe...


A kerti sütögetés, bográcsozás nagyon jó ötlet :)

2011. máj. 16. 12:25
Hasznos számodra ez a válasz?
 13/17 anonim ***** válasza:
UI: a rántott hús, csak egy példa volt (nálunk ez lett kiváltva)
2011. máj. 16. 12:26
Hasznos számodra ez a válasz?
 14/17 doboszoli ***** válasza:
84%

Mindenképpen előre elkészíthető ételt készítenék, hogy mindenki együtt örülhessen az ünnepelttel.

Kapásból?

A húsleves magára hagyható ha felforrt, hazaérkezéskor csak szűrni, tálalni kell.

Főtt hús tormával, és zöldségekkel.

Töltött káposzta.

Majd valami, ami az asztalon maradhat(hidegen tálalva), pl. töltött dagadó, rántott csibe, fasírozott, esetleg valami öntetes saláta.(ezekből, ha divat, csomagolni is lehet)

Desszert.

2011. máj. 16. 12:39
Hasznos számodra ez a válasz?
 15/17 anonim ***** válasza:
75%

Én is bográcsoznék, vagy piknik jellegűen sütögetnénk. Az unokahugomnál így volt.

Volt húsleves, aztán a tesóm a rácson sütögette a saslikot, a sógora meg a tárcsán a pácolt husit. Köret rízs, hasábburgi. Desszertnek mindenki hozott sütit, én meg 2 tortát.

Jól sikerült, bár az eső kivárta az ebédet és sziesztakor rákezdett. :)

2011. máj. 16. 13:57
Hasznos számodra ez a válasz?
 16/17 anonim ***** válasza:
77%

Mert ünnep és hagyományos menü köszön vissza....

plusz akérdező is húslevessel kezdi...Bár sztem zöldség vagy raguleves is megfelel....


Nem adott támpontot.

Lehetnek hidegtálak is..persze ahhoz a húsleves nekem legalább is furcsa...


Lehet kinti sütés..abból is létezik több variáció, de hagyományos kajálásra is...

pl. ha én ízlésemen múlik vagy vékiony , ropogós csirkemellcsíkok, vagy vmi olasz kaja lett volna...sőt nekem pizzázás melegszernyózás lettvolna legjobb...

desszertnek meg bármi, de akkor az lehtett volna vmi menőbb..mármint nem felvgáható süti, hanem somlói galuska teszem azt...

Szóval nem lett volna sok választátsa a kedves vendégeknek....:D

2011. máj. 16. 14:06
Hasznos számodra ez a válasz?
 17/17 anonim ***** válasza:
75%

12,16 vagyok!

1. A kérdező a húslevest biztosra írta

2. Vidéken (legalábbis mifelénk) tulajdonképpen megkezdődik a "buli" a bográcsban való főzés kezdetekor. A vendégek nem pont 12-re jönnek, hanem hamarabb, és (ha jó az idő) a bogrács körül sündörög mindenki, attól függetlenül, hogy abba csak a "főszakács" tesz bele ezt-azt, de jó buli

3. A háziasszony részére ekkor már csak az előre panírozott rántotthús és a köret elkészítése marad, mivel a sütiket is el tudja készíteni előző nap. Tehát ő sincs nagyon leterhelve.

2011. máj. 16. 16:26
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!