Hogyan lehet elkészíteni a rakott palacsintát, miket lehet rakni az egyes rétegek közé?
Rakott palacsinta – másképpen recept
Kategória:
Egytálételek
Hozzávalók:
10-15 palacsinta
A töltelékhez:
25 dkg áttört tehéntúró
1 csomag vaníliás cukor
1 tojás
kevés reszelt citromhéj
5 dkg mazsola
Az öntethez:
1/2 l tejszín
2 evőkanál cukor
1 csomag vaníliás cukor
kevés tej
baracklekvár
darált dió
Elkészítés:
A töltelék hozzávalóit összekeverjük, az öntet hozzávalóiból tejfölsűrűségű masszát készítünk. A palacsintákat megtöltjük a túróval, feltekerjük. Egy tűzállótálba fektetünk egy sor palacsintát, baracklekvárt kanalazunk rá, megszórjuk dióval, és meglocsoljuk az öntettel. Addig folytatjuk a rétegezést, amíg a palacsinták elfogynak. A tetejére tejszínes öntet kerüljön. Előmelegített sütőben 15-20 perc alatt készre sütjük.
Virágos, rakott palacsinta recept
Kategória:
Sütemények, édességek
Hozzávalók:
A téstához:
4 tojás,
40 dkg liszt,
8 dl tej vagy 6 dl tej és 2 dl szódavíz,
olaj.
A töltelékhez:
1 csomag vaníliás pudingpor,
5 dl tej,
2-4 ek. cukor,
6 narancs,
4 banán,
4 kiwi,
kókuszreszelék.
Elkészítés:
A tojásokat felkeverjük, hozzáadjuk a liszt egyharmadát és csomómentesen elkeverjük. Apránként adunk hozzá lisztet, tejet, és simára keverjük. amikor az összes lisztet eldolgoztuk, hozzáadhatjuk a maradék tejet. Ha szódavizet is teszünk bele, sütés előtt keverjük a masszához. Kiolajozott, tapadásmentes palacsintasütőben nagy palacsintákat sütünk. Pudingporból, cukorból és tejből pudingot főzünk és kihűtjük. A narancsokat gerezdekre szedjük, a meghámozott kiwiket, banánokat karikákra vágjuk. Tálalótányérra egymásra rakunk 10 palacsintát, közben mindegyiket megkenjük hideg pudinggal, és megrakjuk rétegenként más-más gyümölccsel. A legfelső palacsintára is pudingot kenünk. A közepébe 1 szép kiwikarikát teszünk: Körberakjuk banánkarikákkal, majd azok köré 2-2 narncsgerezdet szembeforgatva rakjuk ki a virágsziromszerű mintákat. Végül kókuszreszelékkel körbeszórjuk. A kókuszreszeléket megszínesíthetjük valamilyen zöld aromával és ha ezzel szórjuk körbe a palacsintát, akkor olyan lesz , mintha ez a kókuszreszelék lenne a levél.
Tanácsok:
A kókuszreszeléket megszínesíthetjük valamilyen zöld aromával és ha ezzel szórjuk körbe a palacsintát, akkor olyan lesz, mintha ez a kókuszreszelék lenne a levél.
Apró falatok, szendvicsek (79)
Előételek (31)
Levesek (143)
Köretek, tésztafélék (61)
Húsételek, húspótlók (263)
Egytálételek (197)
Saláták (116)
Édességek (338)
Italok, turmixok (30)
Vegetáriánus ételek (86)
Befőttek, savanyúságok (18)
Egyebek (31)
Allergia (120)
Bőrbetegségek (12)
Csontritkulás (72)
Cukorbetegség (46)
Fogyókúra (329)
Gyomor- és bélpanaszok (22)
Keringési problémak (24)
Lisztérzékenység (31)
Májproblémák (11)
Mozgásszervi problémák (8)
Nyelési nehézségek (39)
Roborálás, hízókúra (107)
Székrekedés (45)
Vesebetegségek (10)
Egyéb (563)
Velencei rakott palacsinta
Hozzávalók:
2 evőkanál olaj
30 dkg darált hús vagy sonka
1 fej vöröshagyma
1 kis fej zeller
1 szál sárgarépa
paradicsompüré
só
1 gerezd fokhagyma
rozmaring
petrezselyem
20 dkg reszelt sajt
tejföl
esetleg gomba
Elkészítése:
Evőkanálnyi olajban megpirítjuk a húst vagy a sonkát a reszelt vöröshagymával. Hozzáadjuk a reszelt zellert és a reszelt sárgarépát, és pár percig együtt pirítjuk. Hozzáadunk egy kis tubus paradicsompürét, kevés sót, egy pohár vizet és egy gerezd fokhagymával, ágacska rozmaringgal és petrezselyemmel ízesítve, lefedve pároljuk lassú tűzön. Közben a szokásos módon sós palacsintákat sütünk, és lereszeljük a sajtot. Lapos kerek tűzálló tálra alulra egy kisütött palacsintát rakunk, erre húsos mártást, és egy kis sajtot. Erre ismét palacsinta, mártás és sajt kerül. Ezt addig folytatjuk, míg szép magas tortát nem kapunk. Tetejére palacsinta kerüljön, amit tejfellel meglocsolunk, és egy kis sajttal meghintünk. A sütőben átsütjük, de ne pirosodjon meg. Úgy szeleteljük, akár a tortát.
Megjegyzés: Ha gombát is teszünk bele, akkor a hússal együtt dinszteljük. Aki nem szereti a zellert, ki is lehet hagyni a mártásból!
Csokis rakott palacsinta
Hozzávalók:
10 db édes palacsinta, 20 dkg csokoládé, 15 dkg barackíz, 8 dkg porcukor, 2 dkg vaj; 4 tojásfehérje, 5 dkg vaníliás porcukor.
A szokásos módon megsütjük a palacsintákat. Az elsőt vajjal kikent sütőlapra helyezzük, és megszórjuk reszelt csokoládéval, rátesszük a második palacsintát, azt megkenjük barackízzel. Addig folytatjuk a rétegezést, amíg az összes palacsintát felhasználtuk. A legfelső palacsintát üresen hagyjuk, majd sütőben átforrósítjuk. Közben a tojásfehérjékből habot verünk. Hozzákeverjük a porcukrot, és ezzel egyenletesen beborítjuk. Visszatesszük a sütőbe, és a habot rózsaszínűre sütjük. Tortaszerűen felszeleteljük, és vaníliás porcukorral meghintve tálaljuk.
Mi még így is szoktuk: egy sor túró, egy sor darált cukros dió, egy sor áfolya lekvár, egy sor vaníliás puding. Ezt váltogatod, míg el nem fogy. Tojásfehérje felvert habjával megkened, berakod a sütőbe, míg aranybarna nem lesz a hab.
Vagy így: almát lereszeled, befahéjjazod, cukrozod (ha szükséges), megfőzöd. Majd kihűtöd és baracklekvárt keversz bele. Ezt rétegezed és a legvégén megkened csokival!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!