Diós palacsintát hogyan kell elkészíteni, csokiöntettel és tejszínhabbal?
A volt munkahelyemen, egy szallodaban gyakran ettem, a szakacs ott nagyon jol csinalta. :) Kerdesemre a receptre azt mondta, csak egyszerüen, "amit latok": a tanyeron jobbra makos, balra dios palacsinta (tölteleke cukros dio es mak), majd melleöntve a tanyeron jobbrol vanilias-, balrol csokis palacsinta. Ahogy egymas mellett a 2 puding elkülönül egymastol, nagyon szep.
Akkoriban sokszor csinaltam. Tölteleknek az aruhazakban (legalabbis Ausztriaban) kaphato kesz tölteleket, ami daralt mak/dio es porcukor kevereke, ezt kis tejjel összekeverve. Izet tekintve szerintem a szallodai szakacs is ezt csinalta.
Tejszinhab szerintem diszitesnek eleg, igy is kaloriabomba.
Én így készítem,saját recept:A darált diót cukorral,rumaromával és annyi tejjel elkeverem,hogy sűrű,kenhető massza legyen.
A diókrémmel megkenem a palacsinta felét,nyomok a dióra tejszínhabot, ráhajtom a palacsinta másik felét,azután olvasztott ét vagy tejcsokival meglocsolom.Nagyon finom!
Szia!
Gundel palacsintának hívják,ezt amit leírtál.
20dkg darált dió
maréknyi mazsola
10dkg cukor
1 csomag vaníliás cukor
kevés reszelt citromhéj
2 evőkanál rum
kb.1 dl tej
tetejére csokimáz(csokiöntet) és tejszín
A diót a cukorral keverd össze,ad hozzá a van.cukrot,reszelt citromhéját és a rumot.Szórd bele a mazsolát,csorgass hozzá tejet és lassú tűzön,szüntelenül kavargatva főzd sűrűre.
A palacsintákat kend meg a diós krémmel,a csokiöntetet a tejszínnel dolgozd el simára(én gőz fölött szoktam) és locsold a palacsintatetejére.Ez az adag diós krém kb.8 db palacsintára elég.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!