Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Gyúrt pizzatésztát milyen...

Gyúrt pizzatésztát milyen tepsibe hogyan tegyük? Kizsírozott, kilisztezettbe?

Figyelt kérdés
2015. márc. 12. 11:12
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
Én nem használok olajat, csak megszórom egy kis liszttel a tepsit, és soha nem ragad le a pizza!
2015. márc. 12. 13:21
Hasznos számodra ez a válasz?
 12/18 anonim ***** válasza:
Ha veszel szilikonos sütőpapírt, az a legjobb, mindenhez lehet használni, nem ragad le rá a tészta.
2015. márc. 12. 13:35
Hasznos számodra ez a válasz?
 13/18 anonim ***** válasza:

Elsősorban az a kérdés, hogy milyen tésztát csinálsz, úgy értem mi van benne. Van-e benne vaj/zsír/olaj egyike? Ha van, akkor nem kell a tészta alá semmi...


Ha nincs... Hát akkor is túlzás a zsírozás lisztezés kombó...Az ilyen zsírozott tepiről a tésztára ragadt liszt teljesen más, mint az a száraz liszt, amit a gyári pizzákon látsz. Jó, végülis meg lehet enni, nincs baj vele.


De amúgy ha nincs semmi zsiradék a tésztában, akkor se fog leragadni. legalábbis nem teljes felületen és nem durván. Max. ha szétégeted, de az más téma.


Én olyan tésztából szoktam csinálni, amiben csak liszt, víz, só, élesztő van. Néha zsírozom alatta vékonyan, néha nem, és őszintén szólva nem ragad le akkor sem a zománcozott tepsiben, ha nincs alatta zsír. 1-2ponton esetleg, de mivel ropogósra sül az alja, teljesen könnyen lejön róla...

2015. márc. 12. 14:21
Hasznos számodra ez a válasz?
 14/18 anonim ***** válasza:
A legtöbb pizzatésztában eleve van egy jó adag olaj, ezért alá már felesleges. Sütőpapírt szoktam néha alá tenni, amikor legutóbb nem volt itthon, nem tettem semmit, egyáltalán nem égess oda.
2015. márc. 12. 15:14
Hasznos számodra ez a válasz?
 15/18 anonim ***** válasza:
Én 4 evőkanál mangalicazsírt szoktam a liszthez keverni, és soha nem ragad le.
2015. márc. 12. 17:34
Hasznos számodra ez a válasz?
 16/18 anonim válasza:
nyújtáskor folyamatosan lisztezem az alját, mire kinyújtom elég lisztes lesz az alja, hogy a tepsit ne kelljen utána. szóval nem rakok semmit alá csak simán rá a tésztát a tepsire. ja és a tepsit bennhagyom a sütőbe amikor melegszik a sütő. így ostyás lesz kicsit a tészta alja mint az igazi olasz pizzának. a kemencébe is a forró felületre kerül a pizza. bár a sütő sose lesz olyan meleg mint egy kemence de azért a hatás közelebb áll hozzá! :)
2016. máj. 22. 14:08
Hasznos számodra ez a válasz?
 17/18 A kérdező kommentje:
Kicsit régi kérdés de köszi :)
2016. máj. 22. 16:32
 18/18 anonim válasza:
Hátha valakinek az en valaszom lesz hasznos a jovoben... :)
2017. jan. 14. 05:37
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!