Gyúrt pizzatésztát milyen tepsibe hogyan tegyük? Kizsírozott, kilisztezettbe?
Elsősorban az a kérdés, hogy milyen tésztát csinálsz, úgy értem mi van benne. Van-e benne vaj/zsír/olaj egyike? Ha van, akkor nem kell a tészta alá semmi...
Ha nincs... Hát akkor is túlzás a zsírozás lisztezés kombó...Az ilyen zsírozott tepiről a tésztára ragadt liszt teljesen más, mint az a száraz liszt, amit a gyári pizzákon látsz. Jó, végülis meg lehet enni, nincs baj vele.
De amúgy ha nincs semmi zsiradék a tésztában, akkor se fog leragadni. legalábbis nem teljes felületen és nem durván. Max. ha szétégeted, de az más téma.
Én olyan tésztából szoktam csinálni, amiben csak liszt, víz, só, élesztő van. Néha zsírozom alatta vékonyan, néha nem, és őszintén szólva nem ragad le akkor sem a zománcozott tepsiben, ha nincs alatta zsír. 1-2ponton esetleg, de mivel ropogósra sül az alja, teljesen könnyen lejön róla...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!