Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Mit főzzek? Már unok mindent,...

Mit főzzek? Már unok mindent, németben élek.

Figyelt kérdés
sült csirke,brassoi,rántott hus,bakonyi,pörkölt-zöldbabfőzivel... van valami ötleteket,h tudnék vmi ujat változatosat késziteni? már olyan uncsi itt minden. a németetk nem tudják mi a jó kaja. husboltba nem járok,mert itt drága,csak azt veszem ami a boltban van. aprohuson,darláthuson,meg csirkecomb felsőrésszel,ezeken kivül mást nem nagyon lehet kapni. nincsenek olyan olcso dolgok mint otthon. párizsi nincs,virsli 1200ft kg-ja a legolcsobb. ezt most csak ugy irtam.
2014. nov. 20. 18:22
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:

Ma paradicsomos káposztát akarok + húsgombócot hozzá

De főzhetsz lecsós-husit, vagy valami natúr párolt/sült húst és a hozzá készített mártás teszi változatossá: sajtmártás, gombamártás, fokhagymás-tejfölös mártás,

Készíthetsz vadast is, én sokszor készítem husi nélkül csak a mártást a tésztához. Ilyenkor a párolandó zöldségekhez húsleves-kockát teszek.

Főzhet, babgulyást, síma paprikás-krumplit kolbásszal, sztrapacskát, palacsintát, tojásos nokedlit, túrógombócot...

Pár nappal ezelőtt kocsonyát főztem!

Ötletem van!!! Szólj, ha kell még!

2014. nov. 21. 07:56
 12/22 anonim válasza:
Leberkäse mit Spigelei und Bratkartofel
2014. nov. 21. 08:32
 13/22 A kérdező kommentje:
Pont a héten főztem lecsós húst előszőr,párom találta ki,finom volt.én csikozva csináltam. A paradicsomos kápi naagyon jó ötlet,párom egyik nagy kedvence,csak én nem szeretem mondjuk,de a párunkért mindent.. :) Azt még soha nem csináltam neki. paradicsomos dolgokért nem vagyok ugy oda. a mártás is jó ötlet,sztem porból fogom csinálni.
2014. nov. 21. 09:31
 14/22 anonim ***** válasza:

nálunk gyakori a Budapest ragu, hús nélkül... zöldborsó, gomba, csirkemáj - nézz utána a neten, általában natúr sült húshoz adják, de én önmagában is szoktam csinálni rizzsel vagy krokettel, nagyon szeretjük.

Töltött paprika, lecsós hús, tarhonyás husi - szintén kedvencek.

Esetleg töltött csirke? Stefánia vagdalt, főzelékek - nem csak zöldbab, hanem borsó, krumpli, lencse, sárgaborsó, kelkáposzta...

Gazdag levesek, mint: babgulyás, krumpligulyás, frankfurti leves, lencsegulyás? Esetleg ezeket nem szeretitek? Utána nálunk elég egy kis palacsinta vagy kelt tészta - mondjuk lekváros bukta, vagy valami hasonló.

A rakott dolgokat már írta egy korábbi válaszoló, nálunk a rakott kel nagyon megy, a rakott krumplit is szeretjük.

2014. nov. 21. 18:45
 15/22 anonim ***** válasza:
Én is éppen a kocsonyát akartam mondani, bár nem tudom, Németországban kapni-e hozzávalókat.
2014. nov. 21. 19:54
 16/22 anonim ***** válasza:
Azt hisszem kapható, de franciában biztos.
2014. nov. 21. 20:55
 17/22 anonim ***** válasza:

"párizsi nincs,"

DE, VAN, csak itt Lyonernek nevezik, viszont cserébe 80%-os hústartalma van.

"virsli 1200ft kg-ja a legolcsobb" - erre is évényes, mivel nem szemétböl, hanem húsból van, ezért termesztesen nem ingyen van.

Viszont a 4 Euro körüli kilóár nem drága, ha tekintetbe veszed, hogy az itteni órabér 6 Euonál kezödik, azaz ez alig több, mint fél órai munka értéke.

Az meg, hogy nem tudsz csak 4-5 ételt fözni, nem a németek hibája, hanem a tied.

2014. dec. 4. 08:49
 18/22 A kérdező kommentje:

14-es aárgaborsót is lehet itt kint kapni? szeretem,meg a lencsét is. újévkor csinálnék is,másnem hozatok otthonról..

tarhonyás hús,frankfrti leves párom kedvencei.. :)

krumpligulyásról még nem hallottam

csinálok is frankfurtit meg rakott kelt,úgyis van a fagyóban. akcióban volt és mivel nem használtam fel az egész nagy fejet,betettem a maradékot. párom azt mondta minek,hát most meg milyen jól jön,ugye? :)

stefánia vagdalt jól hangzik

2014. dec. 4. 12:15
 19/22 anonim ***** válasza:
Sárgaborsót minden nagyobb üzletben lehet kapni "Schälerbsen" néven, azon a részen, ahol a lencse is van.
2014. dec. 4. 13:17
 20/22 anonim ***** válasza:
Ja, és kocsonyához valókat is lehet kapni, csak a fejet-körmöt elöre meg kell rendelni az üzletben (EDEKA, REWE, NETTO, stb) a húsrészlegen, egy-két nap alatt meghozzák, és nem kell a rendeseléért külön fizetni. Ezek kívül a kocsonyahús kimondottan olcsó is.
2014. dec. 4. 13:20
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!