Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Mindent ugy csinalok, ahogy a...

Mindent ugy csinalok, ahogy a receptek irjak, megse no meg a piskota?

Figyelt kérdés

Legalabb 5 fele receptet probaltam ki eddig, de a piskota vagy osszeesett vagy meg se nott.

Miert lehet?


Gazos sutom van, a hab kemenyre van verve, stb..


2014. ápr. 27. 20:28
 1/6 anonim ***** válasza:
Írd le részletesen, miből mennyit teszel bele és hogyan csinálod. Holnap, ha bejövök a fb-ra, megnézem és írok.
2014. ápr. 27. 20:35
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/6 anonim ***** válasza:
100%
6 tojás fehérjét felverem,majd teszek bele 6 evőkanál cukrot és tovább verem.Teszek bele egy kiskanálnyi szódabikarbónát.Beleöntöm a 6 tojás sárgáját és tovább verem. Majd teszek bele 6 kanál NEM púpos kanál lisztet,de ezt már fakanállal keverem bele,hogy ne törjem össze a habot.Vagy zsírozott,lisztezett tepsiben,vagy sütőpapíron sütöm. Az első 10 percben nem nyitom ki a sütőt.nekem mindig magas,és könnyű.
2014. ápr. 27. 20:55
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/6 anonim válasza:
100%
Azert nem no fel,mert a tojasfeherjet elkezdjuk felverni,amikor kb felig felvan verve elkezdjuk aprankent adagolni hozza a cukrot es ezzel egyutt kemeny habba verju. A lisztet es a tobbi hozzavalot a kemeny habhoz adjuk de men verjuk tovabb,hanem ovatosan egy fakanallal keverjuk ossze ;)
2014. ápr. 27. 20:57
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/6 anonim ***** válasza:
100%

femina.hu/recept/piskota1

ugye nem torod ossze a tojashabot? Maximum fakanallal ovatosan lehet kavarni.Nem geppel tovabb akemeny habot!!!

2014. ápr. 27. 22:21
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/6 A kérdező kommentje:

A tegnapi recept ami szerint csináltam:


6 tojás, szét választjuk. Felverjük a fehérjét, majd amikor kemény habbá lesz, elkezdjük hozzáadagolni a 6 kanál cukrot (vagy 5 kanál cukor, egy vaníliás cukor). Ha már elég cukros az íze, hozzá verjük a tojás sárgáit is, majd fél zacskó sütőpor.

Ezután lassan hozzáverjük a 6 kanál lisztet is.

Végül előmelegített sütőben 180-200 fokon sütni kezdjük. 10-15 perc múlva 150 fokra levesszük. Ha illata jó és az állaga is megfelel, akkor tűpróbával ellenőrizzük.

Picit nyitott sütő mellett megvárjuk, amíg kihűl.

2014. ápr. 28. 09:00
 6/6 A kérdező kommentje:

Oké, az utóbbi receptben, amit tegnap csináltam, ott azt írta, hogy végig habverővel lehet dolgozni..


Na, akkor ma megint neki állok.


Júliusra csak belejövök :D

2014. ápr. 28. 09:01

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!