Mindent ugy csinalok, ahogy a receptek irjak, megse no meg a piskota?
Legalabb 5 fele receptet probaltam ki eddig, de a piskota vagy osszeesett vagy meg se nott.
Miert lehet?
Gazos sutom van, a hab kemenyre van verve, stb..
femina.hu/recept/piskota1
ugye nem torod ossze a tojashabot? Maximum fakanallal ovatosan lehet kavarni.Nem geppel tovabb akemeny habot!!!
A tegnapi recept ami szerint csináltam:
6 tojás, szét választjuk. Felverjük a fehérjét, majd amikor kemény habbá lesz, elkezdjük hozzáadagolni a 6 kanál cukrot (vagy 5 kanál cukor, egy vaníliás cukor). Ha már elég cukros az íze, hozzá verjük a tojás sárgáit is, majd fél zacskó sütőpor.
Ezután lassan hozzáverjük a 6 kanál lisztet is.
Végül előmelegített sütőben 180-200 fokon sütni kezdjük. 10-15 perc múlva 150 fokra levesszük. Ha illata jó és az állaga is megfelel, akkor tűpróbával ellenőrizzük.
Picit nyitott sütő mellett megvárjuk, amíg kihűl.
Oké, az utóbbi receptben, amit tegnap csináltam, ott azt írta, hogy végig habverővel lehet dolgozni..
Na, akkor ma megint neki állok.
Júliusra csak belejövök :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!