Galambbol csinalok huslevest, pont ugy csinaljam mint ahogy tyukbol csinalom? Hany orat kel főzni?
Pont úgy, csak valamivel lassabban fog megfőni. Ha egy tyúkot másfél órán át főzöl, akkor a fiatal galambot 2,0 idősebbet 2,5 óráig főzöd levesként. Pörköltet gyorsabban is főzheted, tehát az rövidebb idő.
Másrészt sokkal "erősebb" levese van, tehát egy kicsivel (kb. fél liter-liter) vízzel többet is elbír, magyarul ennyivel több levesed lesz. De ezt majd érzed, amikor már kóstolod a vége felé.
Egyébként mindent ugyanúgy, mint amikor csirkét, tyúkot főzöl. Isteni lesz. Jó étvágyat hozzá!
A "lassabban fö meg" kijelentésssel nem értek egyet, ha fiatal galambor KÉT óráig fözöl, akkor lekvár lesz belöle.
Kezdd el idöben, de néha nézd meg, hogy mennyire puha, nehogy szétessen.
Nekem az ize nem tetszik, mert túl olajos hatású, ezen erösebb füszerezéssel lehet segiteni.
Mindenki másként csinálja. Nálam a húsleves alapból alig fő, inkább csak kissé pöcörög, és nem forr!
Attól függ, hogy mennyire öreg a jószág, ill. hogy tescos csirke, vagy tanyasi. A galambnak pedig még a tanyasi csirkénél is szívósabb húsa van.
Sajnálom, nálam a 13 év alatt ritkán lett kész 2,0 óránál hamarabb a galamb-húsleves. Igaz, hogy leszűrni szinte "felesleges" volt, annyira tiszta, átlátszó levest tudtam belőle főzni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!