Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Hogyan főzzek olcsón húslevest?

Hogyan főzzek olcsón húslevest?

Figyelt kérdés

Hétvégén jön hozzánk a barátom, és húslevest szeretne enni, de nem zacskóst és nem csaphatom be, hogy leveskockát teszek bele.(azt mondtam azt főzök amit kér)

De sajnos eléggé rossz helyzetben vagyunk, anyu elköltözött én meg sosem főztem igazi húslevest, nem tanított meg senki, csak láttam régebben.

Mindenképp egész csirke kell? Láttam a boltban csirke aprólékot, és egyből az jutott eszembe, hogy az nem levesbe való? Abból is lehetne?

Tudnátok nekem írni vmi jó receptet. neten persze találtam sokat, csak félek, hogy elrontok vmit, mert félreértem, meg nem írják le, hogy mire vigyázzak.

Kuktánk van, vagy nem muszáj abba főzni?


2011. dec. 9. 12:10
1 2
 1/15 A kérdező kommentje:
köszönöm előre is a válaszokat!
2011. dec. 9. 12:11
 2/15 anonim ***** válasza:
100%

Csirke aprólékból,és pulyka -liba nyakból is csinálhatod . Ezek elég olcsok.

Kuktában nem szabad húslevest főzni,mert a húsleves lényege lassan gyöngyözve elv.

Amire figyelj ,hogy ne forrjon folyamatosan,csak gyöngyözzön. Hideg vizbe tedd fel a húst főni. Ha fellfort és már habzik akkor szed le a habot,majd dobj bele sót ha ismét a sótol feldobja a habját akkor megint szed le. Tedd bele a zöldségeket. Ha sárgarépát 4-5 perccel előbb teszed bele mint a többi zöldséget akkor répa karotinja szépen kioldodik és szép sárga lesz a leves. Nem kell majd más trükkökhöz folyamodnod..

Sok sikert neked !!!

2011. dec. 9. 12:17
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/15 anonim ***** válasza:

Hát először is, húsleves nem egyenlő csirkelevessel.

Szóval először azt kéne eldöntened, melyiket is szeretnéd.


Ami a legolcsóbb szerintem az a csirkefarhát, és nagyon finom, én gyakran csinálok.


Kell hozzá egy db csirkefarhát (általában kettőt csomagolnak egybe, ha nem piacon veszed, a másikat lefagyaszthatod nyersen, bármikor elővehető.)


És nem kell túl nagy. Mondjuk így húst nem nagyon fogtok enni belőle, de az íze tökéletes. Ha húst enni is szeretnél, akkor vegyél csirke alsó combot.


Vegyél leveszöldséget. Ezt meg kell nézned, hogy jössz ki olcsóbban, ha piacon veszed, akkor darabonként válaszd össze, ha szupermarketben, akkor lehet, hogy egy csomagolt leveszöldség az olcsóbb. (Vigyázz, hogy friss legyen)


Megtisztítod a zöldséget, a húst lemosod, be egy lábosba mindent és lassú tűzön megfőzöd fedő alatt. Forrástól kb 45 perc.

Én sót, kicsi törött borsot teszek bele, és egy db. leveskockát is, bevallom, de ettől nem lesz leveskocka íze, hanem nagyon finom lesz...

Lehet erőleves, vagy zöldségleves kockát, nem kell húsleves kocka...


A húsleves is nagyon finom, vagy a csontleves, de az picit hosszadalmasabb, és talán kezdésnek nem ajánlom, mert nagyobb a kockázat, hogy elsőre nem sikerül...


Jó főzést!

:o)

2011. dec. 9. 12:22
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/15 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a gyors válaszokat! :)
2011. dec. 9. 12:26
 5/15 anonim ***** válasza:

Hogy miből főzöd a levest , az is lényeges. Csirkéből aligha lehet jó levest főzni. Sertés húsból se szoktam, legfeljebb karaj csontból. Van pulyka szárny, vagy pulyka nyak vagy tyúk, vagy marha szegy. Megtisztítod a húst a cupákoktól és felteszed főni. Lassan főjön fel, és közben a habot leszeded róla. Az vér, ami kifő a húsból.én ha már nem habzik, akkor ki veszem az edényből a húst, átrakom egy tiszta fazékba, és átszűröm a hús levét a húsra. Majd meglátod, milyen sok lerakódás van a fazék alján Ha ebbe főznéd tovább, zavaros lenne a leves. Ekkor egy 1/2 órát így főzöm (hamarább megpuhul a hús, ha később sózod meg) Most lehet bezöldségezni, és sózni fűszerezni Ha karaj csont, akkor pici babérlevelet teszek bele és egy gerezd fokhagymát. 1 szál fehér és egy szál sárga répát fél karalábét ,zeller levelet, petrezselymet és lassan főzöm addig (gyöngyözzön) amíg a hús meg nem puhul .

Marha húsnak kb. 5 óra főzés kell. Baromfi, az kb 1,1/2 óra. Húsos csont 1 óra

2011. dec. 9. 12:30
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/15 anonim ***** válasza:
Aprólék is nagyon jó bele. ASot husos csont is. Bo hideg víben hagymával, fokhagymával, sóval, borsal kis lángon elkezded fozni. Ha a hús átfott hozzáadod a zoldségeket kiv krumplit. Ha a zoldségek is megfottek akk mehet bele a krumpli is. Kozben folyamatosan kostold. Zoldség nem kell bele sok. Kettotokre 1-2 répa, fehérrépa, 2 kisebb krumpli. Más zoldség nem is fontos bele igazán de lehet kapni tálcás leveszoldséget a boltban. Amit nem használsz el lefagyasztod és akk lesz a kov leveshez is. Talán még dobhatsz hozzá egy leveskockát.
2011. dec. 9. 12:31
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/15 anonim ***** válasza:
Én mindig teszek bele delikátot is,nem sokat,kóstolás után érzed,hogy mennyi kell.(viszont leveskockát nem szoktam) szerintem jobb ízt ad neki.
2011. dec. 9. 12:56
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/15 anonim ***** válasza:

Vehetsz pulyka vagy csirkenyakat, abból is főzhetsz jó levest, vagy csontos húst. Bármelyik hentes fog adni neked ilyet, mondd meg, hogy húslevesnek való csontos húst kérsz.

Kell hozzá még 1 fej vöröahagyma, sárga és fehérrépa, krumpli, zeller, karalábé, 1 gerezd fokhagyma, zeller vagy petrezselyemlevél.

Mosd meg a húst, majd tedd fel egy fazékban főni. Arra figyelj, ne forrjon. Ha kezd forrni, vedd tartalékra. Ha habzik, semmi gond, hagyhatod, de egy kanállal és teaszűrővel le is habolhatod (kanállal lemeregetheted).

Ha ez megvan, akkor só, bors, és bele a zöldségek (krumpli nem).

Kicsit várj, és kóstolj. A sóval vigyázz, inkább többször sózz egy kicsit, mint elsózd a levest. (Ha valakinek sótlan, az a tányérjáben még megsózhatja utólag.)

A krumplit akkor tedd bele, amikor a répa már puha.

Ha megfőtt minden, akkor a hyagymákat (ha senki sem szereti) ki is veheted. A tésztát külön főzd meg.

Megjegyzés:

-Mehet a levesbe paradicsom és paprika, jó ízt ad neki, főzés után kivehető a levesből.

- Ha zavaros lenne a leves, akkor átszűrheted....de úgy is meg lehet enni.

- Ha nincs mindenféle zöldséget ne aggódj, elég a répa és a krumpli bele...vagy ami van.


Sok sikert!

2011. dec. 9. 14:19
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/15 doboszoli ***** válasza:

A csirkét felejtsd el!!

Pénztárca függően sorolom a a húsleves alapanyagait:

Ha nincs szükség főtt húsra:

-marha velőscsont

-sertés velős-és fehércsont

Kevés főtt húst ad:

-sertés, marha húsoos csont

-pulykanyak

-kistestű tyúk, mell nélkül

-ún. denevér kacsa

Sok főtt hús kell:

-marha nyak, fartő, farok

-sertés tarja, velőscsonttal

-egész tyúk

A többit leírták.

-

2011. dec. 9. 15:43
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/15 anonim ***** válasza:

Hogy a kicsike kis fejedben teljes legyen a káosz, én is leírom, mit tennék a helyedben: :)))


A csirkének valóban "gyengébb" ízű a levese, mint a sertés vagy marha, de ha a pénztárca csak azt engedi, akkor a csirke nyak, far-hát, szárnyból is tudsz (ezek a legolcsóbbak) levest főzni.


Én úgy szoktam főzni a levest, ahogyan az első válaszoló írta. Ha jól emlékszem, azt már nem írta oda (bocsi, ha tévedek), hogy a leves-tésztát külön edénybe főzd meg. Szedj ki valamennyit a kész levesből, és abban főzd, ha belefőzöd a nagy adagba, egyrészt zavaros lesz tőle a levesed, másrészt mire az asztalra teszed, lehet hogy magába szívja az összes levest.

Egyébként semmi különös titka nincs, ha sikerül a savát eltalálnod, akkor akármilyen husiból csinálod, finom lesz. Ezért a sóval óvatosan bánj, beletenni mindig lehet, kivenni belőle már nehezebb! :)))


Majd írd meg, hogyan sikerült.

2011. dec. 9. 16:37
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!