Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Hogyan főzzek olcsón húslevest?

Hogyan főzzek olcsón húslevest?

Figyelt kérdés

Hétvégén jön hozzánk a barátom, és húslevest szeretne enni, de nem zacskóst és nem csaphatom be, hogy leveskockát teszek bele.(azt mondtam azt főzök amit kér)

De sajnos eléggé rossz helyzetben vagyunk, anyu elköltözött én meg sosem főztem igazi húslevest, nem tanított meg senki, csak láttam régebben.

Mindenképp egész csirke kell? Láttam a boltban csirke aprólékot, és egyből az jutott eszembe, hogy az nem levesbe való? Abból is lehetne?

Tudnátok nekem írni vmi jó receptet. neten persze találtam sokat, csak félek, hogy elrontok vmit, mert félreértem, meg nem írják le, hogy mire vigyázzak.

Kuktánk van, vagy nem muszáj abba főzni?


2011. dec. 9. 12:10
1 2
 11/15 A kérdező kommentje:

Hú de sok válasz! :)

Na a akkor majd megpróbálok alkotni vmit a leírtak alapján plusz abból amit még régebben láttam anyutól.

Annyi kérdésem lenne még, hogy 5 személyre lenne a leves, és így miből mennyi legyen?

Írta az egyik válaszoló a répára vonatkozóan, de a víz és a többi mennyi legyen?

2011. dec. 9. 17:21
 12/15 anonim ***** válasza:

Egy 4 literes fazekba tégy annyi vizet, ami kicsivel több, mint a fazék fele (= kb. 2 liter = fejenként kb. fél liter víz). Ha abba belerakod a husit, és később a zöldséget, akkor azzal a fazék (mert a vizet felnyomja) majdnem tele lesz, és a habja még annak a tetején fog lenni, amit persze kanállal (ha van ilyen lyukacsos merőkanál otthon = habozó kanál) leszedel. Ha ilyen kanál nincs, akkor jó az evőkanál is, csak óvatosan szedegesd le a habot vele, a jó kis színe a levesnek ne kerüljön "kidobásra".

Visszatérve a vízre, ami induláskor a 2 liternél több, az kb. el fog forrni, tehát készen fogsz kapni kb. 2 liter fincsi levest.

Melyik nap főzöd, kb. milyen időpontban? Ha tudok (és persze nem felejtem el), akkor abban az időpontban benézek ide és ha közben még esetleg kérdésed van, próbálok időben válaszolni. (Ha pedig nem én, akkor más)

2011. dec. 9. 18:45
Hasznos számodra ez a válasz?
 13/15 A kérdező kommentje:
Kedves utolsó válaszoló, holnap fogom főzni délelőtt szerintem olyan 10 körül már hozzá kezdek, ha közbe nem jön vmi. Köszönöm szépen hogy segítenél!:)
2011. dec. 10. 15:02
 14/15 anonim ***** válasza:
Oké, ha feltetted, várd meg amíg felforr, akkor vedd alatta takarékra a lángot, (ki ne fusson!) szedd le róla a habot és hagyd, hogy szépen gyöngyözve főjön tovább. Majd be-benézek a gépbe, hogy kérdezel-e valamit. Gondolok rád!
2011. dec. 10. 18:33
Hasznos számodra ez a válasz?
 15/15 A kérdező kommentje:

Ezt az utóbbi üzenetet már sajnos nem láttam, de nagyon szépen köszönöm, hogy felajánlottad a segítséged és a többieknek is a tippeket!


Na akkor az eredmény: Nagyon finom lett, olyan volt mint amit anyukám csinált régen. Végül "csirke leves csomagot" vettem, volt benne máj meg szív is. Feltettük, na mondom ebből vajon mi lesz...de aztán kezdett alakulni, mikor felforrt, beletettük a zöldségeket, meg vmikor amájat meg szívet, azt gondoltuk apuval, talán jobb lesz ha azt később tesszük bele. Aztán megérkezett barátom, megkóstolta, sótlan volt, tettünk bele sót, aztán meg borsot is, meg a vége fele már delikátot meg pirospaprikát is, hogy jobb íze legyen, bár lehet ilyet nem szoktak, de úgy éreztük vmi hiányzik. De aztán tök finom lett, meg is dicsért barátom :) :) repetázott is, aztán meg el volt telve.

Köszönöm mindenkinek!! :)

2011. dec. 15. 21:39
1 2

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!