Hogyan tudok itthon olcsón torta bevonására alkalmas marcipán masszát készíteni?
A lidliben is kapható (olcsón) pillecukor. Azt megolvasztva folyékony marcipán(szerű anyag) kapható, amellyel ugyanolyan szépen be lehet vonni a tortát.
Vagy:
20 dkg mandula, 20 dkg porcukor, 20 dkg vaníliás cukor.
A mandulát forró vízbe mártjuk, kivesszük, majd meghámozzuk és hagyjuk kiszáradni. Ezután ledaráljuk, és egy edénybe elkeverjük a cukorral és annyi vízzel, hogy sűrű egynemű masszát kapjunk. Ezután hagyjuk kihűlni és újra átdaráljuk, majd kézzel átgyúrjuk.
A 18-as torta az azért elég kicsi, és ha kezdő vagy akkor olyan vékonyra is nehéz nyújtani a marcipánt. A szilikonos lap jó megoldás - ha van, de ha nincs akkor az nagy beruházás, mert kb. 2ooo ft. körüli az ára. Szétvágott vastagabb nylonzacskón is el lehet nyújtani (a marcipán alá, és fölé is nylont tehetsz), akkor nem ragad annyira. Mi Szegeden a Cukrászdiszkontban szoktuk venni, ott a francia marcipán kilója 17oo ft. körüli. Ez nagyon jó ár. Mi ezt szoktuk színezni, de mivel a színező folyadék, így gyúrunk hozzá még egy kis bolti (mert az apróbb szemű mint a saját darálású) porcukrot, hogy elérjük a kellő keménységet, mármint, hogy olyan keménységű legyen, mint az eredeti. Aztán a színezett marcipánt nylonzacskóba téve kissé visszahűtjük, mondjuk a hűtőben, és aztán használható.Lehet színezőpasztát is használni, de az drágább, én is most próbálom beszerezni a színskálát, azaz ha ott járunk, veszünk 1-2 - féle színt, aztán egyszer csak összejön az összes.
A marcipán készítése elég macerás hidd el, jobb megvenni a készet.Jó munkát!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!