Mit csinálok rosszul ha leégett a kakaóscsigám alja? Margarinnal kentem ki aztán megszórtam liszttel ahogy a recept irta!
Úúúú!Semelyik sincs itthon!:S
A bolt meg nálunk már délbe bezárt!:(
Hát akkor igy jártam!
Azért köszönöm szépen!:)
Szép napot kivánok!
A.
Szia!
Ezt a receptet valószínű,h én nem ismerem.Ahogy én csinálom a csigát,és a többi kelt tésztát:
kb fél l tejbe kevés cokrot teszek,majd langyítom.Ebbe a tejbe morzsálok egy egész élesztőt.Ha felfutott az élesztő->pici sót,kevés cukrot,lisztet,és néha citromhéjat is reszelek bele.Miközben ezeket összedolgozom,kevés étolajat is csurgatok bele-könnyebbeb elválik a kezemtől,kelesztőtáltól a tészta.Lisztezem a tál alját,a tészta tetejét,majd letakarom.Ahogy látom,h megfelelőre kelt,alálisztezés után nyújtom,töltöm,tekerem,vágom,stb.Kicsit hagyom még az asztalon kelni,mielőtt a sütőbe kerülne.A tepsit mindig csak étolajjal kenem ki -oldalait is,mivel kel még a tészta.Mindig előmelegített sütöt használok,és soha nem ragad le(Nálunk egyébként ez a pizza receptje is,persze plusz cukor és citromhéj nélkül.)
A legközelebbi csigádhoz(stb) sok sikert! :)
Üdv:Bia
A sütés egyik fő szabálya:
Kevert tésztákhoz a tepsit zsiradékkal kikenni, belisztezni. (pl.piskóta, püpökkenyér, stb...)
Gyúrt tésztáknál csak kenni kell a tepsit, lisztezni nem szabad, mert megég az alja! (pogácsa, kakaós csiga, stb...)
A legjobb a szilikon sütőlap.
másnak is meg szokott égni az alja? mert ha igen, akkor tegyél egy cserepet a sütő aljába, vagy a rácsot tekerd be többször alufóliával, ez védi alulról a sütit
ha más sütivel nem szokott ilyen gond lenni, akkor tényleg csak a kifolyt cukros lé miatt van - van egy olyan trükk, hogy a csiga tekervényének a legvégét, mielőtt beleteszed a tepsibe behajtod a csiga alja alá - ez megvédi a kifolyástól
Szia! A szilikonos sütőlap nekem is bevált, csak az vele a baj, hogy megfogta a lapot. Szóval van egy narancssárga szilikonlapom kakaóscsiga mintával.
Üdv.
Én ha kakaós csigát sütök, akkor mindig zsírral kenem ki a tepsi alját, és SOSEM ragad le. Mindig telenyomom kakaóval a csigát, mert nagyon édesszájú vagyok, de még így sem ragadt le soha. Tehát szerintem ezt próbáld ki!
Ha nekem nem ragadt le, akkor neked sem fog:) Ha szeretnéd, leírom az egész receptet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!