Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Mit csinálok rosszul ha...

Mit csinálok rosszul ha leégett a kakaóscsigám alja? Margarinnal kentem ki aztán megszórtam liszttel ahogy a recept irta!

Figyelt kérdés
Csak azért S.O.S. kérdés mert a második adag már majdnem megkellt!
2008. nov. 22. 13:34
 1/9 anonim ***** válasza:
100%
Nekem is leég, a kakaó kifolyik belőle.. Hazsnálj alá szilikonos sütőpapírt legközelebb!
2008. nov. 22. 14:09
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/9 anonim válasza:
100%

Szia!

Sütőpapírt tegyél alá!:)

2008. nov. 22. 14:19
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/9 A kérdező kommentje:

Úúúú!Semelyik sincs itthon!:S

A bolt meg nálunk már délbe bezárt!:(

Hát akkor igy jártam!

Azért köszönöm szépen!:)


Szép napot kivánok!


A.

2008. nov. 22. 14:32
 4/9 anonim válasza:
100%

Szia!

Ezt a receptet valószínű,h én nem ismerem.Ahogy én csinálom a csigát,és a többi kelt tésztát:

kb fél l tejbe kevés cokrot teszek,majd langyítom.Ebbe a tejbe morzsálok egy egész élesztőt.Ha felfutott az élesztő->pici sót,kevés cukrot,lisztet,és néha citromhéjat is reszelek bele.Miközben ezeket összedolgozom,kevés étolajat is csurgatok bele-könnyebbeb elválik a kezemtől,kelesztőtáltól a tészta.Lisztezem a tál alját,a tészta tetejét,majd letakarom.Ahogy látom,h megfelelőre kelt,alálisztezés után nyújtom,töltöm,tekerem,vágom,stb.Kicsit hagyom még az asztalon kelni,mielőtt a sütőbe kerülne.A tepsit mindig csak étolajjal kenem ki -oldalait is,mivel kel még a tészta.Mindig előmelegített sütöt használok,és soha nem ragad le(Nálunk egyébként ez a pizza receptje is,persze plusz cukor és citromhéj nélkül.)

A legközelebbi csigádhoz(stb) sok sikert! :)

Üdv:Bia

2008. nov. 22. 17:38
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/9 anonim ***** válasza:
100%

A sütés egyik fő szabálya:


Kevert tésztákhoz a tepsit zsiradékkal kikenni, belisztezni. (pl.piskóta, püpökkenyér, stb...)


Gyúrt tésztáknál csak kenni kell a tepsit, lisztezni nem szabad, mert megég az alja! (pogácsa, kakaós csiga, stb...)


A legjobb a szilikon sütőlap.

2008. nov. 22. 18:03
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/9 anonim ***** válasza:
100%

másnak is meg szokott égni az alja? mert ha igen, akkor tegyél egy cserepet a sütő aljába, vagy a rácsot tekerd be többször alufóliával, ez védi alulról a sütit


ha más sütivel nem szokott ilyen gond lenni, akkor tényleg csak a kifolyt cukros lé miatt van - van egy olyan trükk, hogy a csiga tekervényének a legvégét, mielőtt beleteszed a tepsibe behajtod a csiga alja alá - ez megvédi a kifolyástól

2008. nov. 22. 19:41
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/9 anonim ***** válasza:
100%

Szia! A szilikonos sütőlap nekem is bevált, csak az vele a baj, hogy megfogta a lapot. Szóval van egy narancssárga szilikonlapom kakaóscsiga mintával.

Üdv.

2008. nov. 24. 10:33
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/9 timido válasza:
100%

Én ha kakaós csigát sütök, akkor mindig zsírral kenem ki a tepsi alját, és SOSEM ragad le. Mindig telenyomom kakaóval a csigát, mert nagyon édesszájú vagyok, de még így sem ragadt le soha. Tehát szerintem ezt próbáld ki!

Ha nekem nem ragadt le, akkor neked sem fog:) Ha szeretnéd, leírom az egész receptet.

2009. márc. 27. 19:26
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/9 anonim ***** válasza:
100%
Szia. Ha kakaóscsigát sütök mindig alufóliát teszek a tepsi aljára és nem kell mosogatni a tepsit.Egyébként nem kell nagyon megsütni, hogy odaégjen a kakaó.
2010. máj. 11. 18:25
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!