Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Nem vagyok nagy szakácsnő, de...

Nem vagyok nagy szakácsnő, de próbálok igyekezni, és mindent megcsinálni, nálatok mi a húsvéti menü?

Figyelt kérdés
Arra lennék kíváncsi hogy nállatok mi a húsvéti menütök? Általában húsvét másnapján mindíg úton vagyunk rokonoknál, de azért csak illő valamit sütnöm főznöm? Ti mit csináltok? Irnátok valamit hogy mit és hogyan csináltok? Pl mi kerül az asztalotokra? Nem akarok nagyon belemerülni mert húsvét másnapján nem leszünk ithol. Irjatok ?
2014. ápr. 16. 09:57
 1/7 anonim ***** válasza:
46%

Szia. Mi is elutazunk kicsit pihenni az unnepekre.;)

Szerintem csinalj pastetomot vagy stefania vagdaltat tojassal, ennek van egy kis husveti hangulata es ag uti szendvicsbe, vagy a pastetomot vendegsegbe is elviheted kostolonak.:)

Koretnek egy tavaszi salata, kukoricasalata, majonezes krumpli boven jo.

Jo otlet lehet a fasirtgolyo is, ha szeretitek.

Sutinek vendegsegbe vihetsz linzert, islert, hazi briost, repas muffint.

2014. ápr. 16. 10:14
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/7 anonim ***** válasza:
46%

Szia, szerintem egy jó kis raguleves, vagy egy finom húsleves tökéletes, utána pedig hidegtál: kaszinótojás, aszpikos zöldségek, sült husi, főtt sonka.

Édességnek pedig mi a jól bevált egyszerű és kedvenc sütinket készítjük: Citromos álom.

Mindennek a receptjét megtalálod a neten.

Sok sikert és bízz magadban, gyakorolni kell és hamar belejössz, senki nem születik profi szakácsnak :)

2014. ápr. 16. 10:15
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/7 anonim ***** válasza:
46%
Ha nem vagy nagy szakácsnő,akkor egyszerű dolgokat tudok ajánlani neked.Sonkát lehet kapni,vegyél egy jó nagy sonkát a felét majd hidegen eszitek a másik feléből meg lehet egy jó bablevest főzni.Énúgy szoktam,hogy felteszem kuktába a sonkát főni,ha igazi házi a sonkád és nagyon sós,akkor előtte ki kell áztatni ,este berakod a vízbe,majd reggel leöntöd róla a sós lét ,amit félre tehetsz,mert a tojásokat abba megfőzheted majd,és aztán öntessz a sonkára újjabb vizet,majd azzal teszed fel főni.Kuktába én egy órát szoktam főzni a sziszegés után.Kukta nélkül tovább kell főzni,pontosan nem tudom mennyi ideig,csak figyelgetni kell ,hogy megpuhult-e a sonka.Amikor megfőtt a sonkád,kiteszed egy tálba.A bablevest úgy készíted,hogy előtte való este beáztatod a babot és másnap leöntöd róla azt a vizet,majd felteszed egy lábasba főzni egy újjabb vízzel,és ha felforrt akkor leöntöd róla azt a főtt levet,és a babra ráöntöd a sonkalevét.Pucolsz sárgarépát,fehérrépát és belekarikázod.Addig főzöd ameddig puha nem lesz.Készítessz egy hagymás ,fokhagymás rántást pirospaprikával,apróra vágott petrezselyemzöldjével és azzal besűríted a levesed,majd a végén a sonkából amennyit gondolsz beledarabolsz,és kész.Tejföllel ,kenyérrel nagyon fincsi.Utána lehet palacsintát,vagy egyszerű túrós csuszát is készíteni.
2014. ápr. 16. 10:18
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/7 anonim ***** válasza:
46%
2014. ápr. 16. 10:18
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/7 anonim ***** válasza:
46%
Mi a sonkát reggelire szoktuk enni. Ezért ugyanúgy van ebéd, mint bármilyen más vasárnap. Húsleves, mártás főtt hússal és valamilyen húsétel (általában kacsa vagy valamilyen más sült). Ebből marad bőven másnapra is, tehát akkor már nem főzünk külön. Egy fajta sütit fogunk készíteni. Hétfőn egyébként is megyünk rokonokhoz, ott még kapunk sütit bőven :)
2014. ápr. 16. 10:28
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/7 anonim ***** válasza:
56%

Már egy másik mai húsvéti kérdésnél is megírtam ( de nem esik nehezemre ) :))hogy húsvét vasárnap fácánleves lesz, utána pedig a belefőtt zöldségekből vadasmártás, sült nyúlhússal, zsemlegombóccal.

a főtt fácánhúsból és egy kis húsvéti, kövérebb főtt sonkából, dinsztelt hagymából, és pár mellédarált tojásból, mustárral, tejföllel, fűszerekkel egy jó kis pástétom lesz, ami kitart pár napig vacsorára pirítóssal, sok friss salátával.

2014. ápr. 16. 11:33
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/7 anonim ***** válasza:
56%

Hozzánk jönnek vendégek 6 felnött 4 gyerek.

sonka ,házi sütésű kalács , tojás torma friss zöldségek. : vasárnap reggelire.

Attán lesz még: egyben sült töltött tarja ,bárány sült ,majonézes saláta ,tabulleh a bárányhoz ,steak burgonya ,töltött csirke comb ,rizibzi .

Leves majd hétfőn lesz(halászlé) mert ezt kérték a vendégek.

Sütni pedig: lúdláb tortát ,kéviselő fánkot ,

Tátra csúcsot (ezt nem kell sütni )fogok.

2014. ápr. 16. 11:43
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!