Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Ki hogyan készíti a húslevest?

Ki hogyan készíti a húslevest?

Figyelt kérdés

Amik érdekelnek:


- milyen húsból, húsokból

- milyen zöldségek

- mennyi ideig fő


- ill. az egész menete


2014. okt. 27. 14:40
 1/7 anonim ***** válasza:

Nekünk legjobban a pulykanyakból és pulyka szárnyközépből készült leves ízlik, ennek van a legerősebb íze.


Másfél órát főzöm a húst, sót és kevéske kurkumát szoktam hozzáadni, valamint pár szem egészborsot, ezután adom hozzá a zöldségeket, sárga és fehérrépa, hagyma, fokhagyma, zeller, 1 szál zöldpetrezselyem, egy kis káposztalevél, karalábé, zöldpaprika, paradicsom.


Fűszerek, só, bors, nagyon pici szerecsendió, a végén jó sok apróra vágott petrezselyem és hozzá kifőtt lúdgége levesbetét.

2014. okt. 27. 15:04
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/7 anonim ***** válasza:
Tyúkhúsleves:Lehet egész tyúkról vagy aprólékról is.Átmosom a tyúkot beleteszem a fazékba Sárgarépa,petrezselyem gyökér,hagyma,fokhagya gerzd karalábé,zeller stb.Felöntöm vizzel só,Pár szem egész bors és mehet főni.Lassan a habot állandóan leszedni kb.Egy és fél óra alatt tökéletsre fől.Valaki szokott delikatot is tennii bele.De szerintem a zöldségek adják meg az izét.Mellé tésztát főzük tetszés szerint.
2014. okt. 27. 15:19
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/7 anonim ***** válasza:

Házi tyúkhúsleves ,vagy marhahúsleves.

Jó sok zöldséggel: répa ,fehérrépa , egy kisebb darab zeller ,karálábé, pár szem kelbimbó, karfiol

2014. okt. 27. 15:39
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/7 anonim ***** válasza:
Házi csirke, aprólék vagy pulykanyak az alapanyag. Rengeteg zöldséggel: sárgarépa, gyökér, zeller, karalábé, karfiol, kelbimbó, paprika, paradicsom, zeller és petrezselyemzöld, gomba. Fűszernek só és bors. Levesbetétnek grízgaluska vagy májgaluska a kedvenc.
2014. okt. 27. 16:37
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/7 anonim ***** válasza:

Tyúkból vagy csontos marhahúsból szoktam.

Hidegvízben felteszem a húsokat és, ahogy adja a habját leszedem róla. Tudom vannak ellenvélemények is habozásról, de én így tanultam, így szoktam meg.

ha már tiszta, akkor teszek bele sok zöldséget, sárgarépát, gyökeret, zellert, 1-1 szem paprikát paradicsomot, egy szem alaposan megmosott héjas vöröshagymát, 2-3 gerezd fokhagymát, egészborsot, pár szem egész köményt, sót.

nagyon lassan gyöngyözve főzöm, és bizony van az 3-4 órahossza is. ennyi idő alatt mind a húsból, mind a zöldségekből kifő az az íz, ami kell egy jó húslevesbe.

ha lassan fő nem sok párolog el, mert agey vékony hártya keletkezik rajta, ami megakadályozza a túlzott elpárolgást.

Levesszűrőn leszűröm, külön tálalom a húst, zöldséget, és a külön kifőzott finom levestésztát.

2014. okt. 27. 16:43
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/7 A kérdező kommentje:
Köszi !!! :)
2014. okt. 27. 17:04
 7/7 anonim ***** válasza:

Én a húslevest mindig kuktában készítem. Azért jó, mert 40 perc alatt a sípolástól kezdve megfő, és mindent csak belehajigálok a kuktába, majd ha kész a leves, leszűröm, főzök hozzá tésztát vagy galuskát és kész is!

Általában csirkéből, tyúkból, sertésből készítek levest, de van, hogy csak marhacsontot veszek. Teszek bele 1 hagymát, 2 gerezd fokhagymát, 4 sárgarépát, 2 petrezselymet, 1 csokor petrezselyemzöldet, 1 fél karalábét (ezeket mindig), ha van teszek bele kelbimbót, zellert, zöldborsót, csummázott paprikát. Sóval, egész borssal ízesítem. Semmi mást nem teszek bele, mint pl fűszerpaprika vagy delikát.

2014. okt. 28. 14:32
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!