Ki hogyan készíti a húslevest?
Amik érdekelnek:
- milyen húsból, húsokból
- milyen zöldségek
- mennyi ideig fő
- ill. az egész menete
Nekünk legjobban a pulykanyakból és pulyka szárnyközépből készült leves ízlik, ennek van a legerősebb íze.
Másfél órát főzöm a húst, sót és kevéske kurkumát szoktam hozzáadni, valamint pár szem egészborsot, ezután adom hozzá a zöldségeket, sárga és fehérrépa, hagyma, fokhagyma, zeller, 1 szál zöldpetrezselyem, egy kis káposztalevél, karalábé, zöldpaprika, paradicsom.
Fűszerek, só, bors, nagyon pici szerecsendió, a végén jó sok apróra vágott petrezselyem és hozzá kifőtt lúdgége levesbetét.
Házi tyúkhúsleves ,vagy marhahúsleves.
Jó sok zöldséggel: répa ,fehérrépa , egy kisebb darab zeller ,karálábé, pár szem kelbimbó, karfiol
Tyúkból vagy csontos marhahúsból szoktam.
Hidegvízben felteszem a húsokat és, ahogy adja a habját leszedem róla. Tudom vannak ellenvélemények is habozásról, de én így tanultam, így szoktam meg.
ha már tiszta, akkor teszek bele sok zöldséget, sárgarépát, gyökeret, zellert, 1-1 szem paprikát paradicsomot, egy szem alaposan megmosott héjas vöröshagymát, 2-3 gerezd fokhagymát, egészborsot, pár szem egész köményt, sót.
nagyon lassan gyöngyözve főzöm, és bizony van az 3-4 órahossza is. ennyi idő alatt mind a húsból, mind a zöldségekből kifő az az íz, ami kell egy jó húslevesbe.
ha lassan fő nem sok párolog el, mert agey vékony hártya keletkezik rajta, ami megakadályozza a túlzott elpárolgást.
Levesszűrőn leszűröm, külön tálalom a húst, zöldséget, és a külön kifőzott finom levestésztát.
Én a húslevest mindig kuktában készítem. Azért jó, mert 40 perc alatt a sípolástól kezdve megfő, és mindent csak belehajigálok a kuktába, majd ha kész a leves, leszűröm, főzök hozzá tésztát vagy galuskát és kész is!
Általában csirkéből, tyúkból, sertésből készítek levest, de van, hogy csak marhacsontot veszek. Teszek bele 1 hagymát, 2 gerezd fokhagymát, 4 sárgarépát, 2 petrezselymet, 1 csokor petrezselyemzöldet, 1 fél karalábét (ezeket mindig), ha van teszek bele kelbimbót, zellert, zöldborsót, csummázott paprikát. Sóval, egész borssal ízesítem. Semmi mást nem teszek bele, mint pl fűszerpaprika vagy delikát.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!