Én most főzöm holnapra, mert vendégek jönnek. Marha szegy van benne l kg, 60 dkg marha lábszár, és 6 db velős csont - majd piritott kenyérre. De szeretjük tyúkból, libából, kacsából is.
2011. márc. 12. 12:44
Hasznos számodra ez a válasz?
2/11 anonim válasza:
A legfinomabb szerintem, ha egy egész tyúk vagy csirke kerül a levesbe feldarabolva. Így mindenféle husi van benne, és kifogástalan lesz az íze. Persze nem mindig kapok egész csirkét, akkor beledobálok 1-2 farhátot, 2 combot, 2 szárnyat, de szoktam pulykanyakból is készíteni. Végül is szerintem bármilyen hússal finom, a lényeg a sok-sok zöldség, az adja meg az ízét.
2011. márc. 12. 12:46
Hasznos számodra ez a válasz?
3/11 anonim válasza:
Én egyszer vendégségben olyan fincsi fácánlevest ettem, hogy, ha rágondolok, csöpög a nyálam.
2011. márc. 12. 12:49
Hasznos számodra ez a válasz?
4/11 A kérdező kommentje:
köszönöm a válaszokat!
2011. márc. 12. 13:13
5/11 anonim válasza:
tyúk, fácán,zsíros húsok.
2011. márc. 12. 19:15
Hasznos számodra ez a válasz?
6/11 doboszoli válasza:
Imádom a húslevest, ha mégis sorrend, akkor:
marha, tyúk, fácán, gyöngyös, sertés
A marha-tyúk- sertéscsont kombó (a lakodalmas leves) számomra a csúcs. Term. tyúk alatt az 1-2 éves "kapirgálóst"
értem.
2011. márc. 12. 19:50
Hasznos számodra ez a válasz?
7/11 anonim válasza:
Én az orjacsontra esküszöm vagy a tyúkra,de a pulykanyak is kiváló alapanyag!
A marhahúslevesem mostanában igen gyenge ízű lesz,akárhányszor próbálkozom vele.Szerintem a hús nem az igazi.
Egy kis érdekesség!:)
Nekem nagyon emlékezetes a varjúból készült húsleves íze, igen finom!
2011. márc. 12. 21:10
Hasznos számodra ez a válasz?
8/11 anonim válasza:
én húsos csontból is szoktam, úgy is finom!
2011. márc. 12. 21:14
Hasznos számodra ez a válasz?
9/11 doboszoli válasza:
Mennyire számít a technika, szinte hihetetlen.
Évtizedekig jártam házakhoz disznót vágni, barátságból, napszámba, mikor hogy.
Sokfelé ettem olyan üres húslevest, hogy namég. Láttam, hogy mi húst adtam fel bele a háziasszonynak, mégis gyenge lett.
Nem azért mondom, de vészhelyzetben feleségem 30 centi karaj csontból olyan húslevest rittyent, hogy a jóisten letekint rá az égből. Persze ennyi anyagból nem lehet ipari mennyiségre törekedni.
2011. márc. 13. 04:38
Hasznos számodra ez a válasz?
10/11 anonim válasza:
Csak a pulyka nyakra reagálnék. A Férjem szeret enni, de főzni is tud. Megpróbált lebeszélni a pulyka nyakról, de nem hagytam magam. Kipróbáltam . Megbántam!!!!
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!