Legfinomabb kókuszkockarecept?
Tudom, hogy milliót találni az interneten, én is csináltam már rengetegszer DE sokszor járok úgy, hogy túl édes lesz, a tészta beissza a csokimázat, aztán meg olyan hamar megkeményedik az egész..
Fontos lenne! Köszönöm!:)
Szia! Nekem ez a recept vált be:
25 dkg liszt
20 dkg cukor (lehet kristály vagy porcukor is)
5 dkg zsír
1 egész tojás
2 ek olvasztott méz
1 dl tej
1 kávéskanál szódabikarbóna vagy fél csomag sütőpor
A mázhoz:
25 dkg margarin
25 dkg cukor
4 dkg cukrozatlan kakaópor
fél dl tej
1-2 evőkanál rum vagy kevés rumaroma
A sütemény megforgatásához:
20 dkg kókuszreszelék
A cukrot, a tojást, a zsírt, az olvasztott mézet jól kikavarjuk, míg a cukor elolvad, majd felváltva fokozatosan adjuk hozzá a szódabikarbónával / sütőporral elkevert lisztet és a tejet.
A tésztát kivajazott, kilisztezett közepes méretű tepsibe öntjük és előmelegített sütőben 180 fokon kb. 20 perc alatt megsütjük (tűpróba!).
Máz: a cukrot, a vajat, a tejet és a kakaót felfőzzük. Majd ha kicsit ez kihűlt, beletesszük a rumot / rumaromát.
A megsült tésztát felkockázzuk, a szeleteket villára szúrva belemártjuk a langyos, de még folyós mázba, majd megforgatjuk a kókuszreszelékben. Ha a krém időközben nagyon besűrűsödik, fel kell újra melegíteni.
A tésztához zsírt használjunk (ne margarint!), mert így finom puha lesz még pár nap múlva is.
Szia! Nagyon örülök, hogy jól sikerült a süti és ízlik. :)
Nálunk is nagy kedvenc, évek óta így sütöm. Régebben én is piskótás receptekkel próbálkoztam, de amióta erre a receptre rátaláltam, csak így készítem. Egyszerű, olcsó és isteni finom. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!