Ki hogyan készíti a lecsót? Többi lent.
Banálisnak tűnhet a kérdés, de még ismerőseim körében is szinte mindenki másképp csinálja, ezt az alapvetően egyszerű, mennyei eledelt.
Leginkább arra lennék kíváncsi, hogy előbb a paprikát sütitek meg, vagy a paradicsomot főzitek el a hagymán és
és utána teszitek bele a paprikát.
A pirospaprikát ki mikor teszi bele, egyáltalán mindenki tesz-e bele.
Minden megoldás, elkészítés, szokás, ízesítés, variáció érdekel, és köszönöm, ha válaszoltok a kérdésemre.
Jó kis húsos füstölt szalonnát pirítok. Jó sokat :)
Erre dobom a vastagabb csíkokra vágott hagymát. Ebből is jó sokat. Ezt sózom.
Amikor kezd levet engedni, és kicsit összeesni, rádobom a paprikát és a paradicsomot. Pariból keveset teszek, hogy ne legyen savanyú.
Amikor a saját levében megpuhult, lecsókolbászt dobok bele karikázva, majd ha megfőtt egy-két gerezd fokhagymát nyomok rá, és ha azzal egyet rottyant lezárom.
Van is otthon. Ha hazaérek megeszem. Hú de megkívántam. Ezért nem jó ez a rovat :)
Hát, nálunk olívaolajon és vega módon készül, mivel a család egészsége így engedheti meg magának. :)
Legfeljebb tojást ütünk rá, az elkészítési mód hagyományos, nem is részletezem.
Mindegy hogy, de a lecsó isten egyik áldása! :D
Úgy csinálom mint az első, mindig teszek bele kolbászt és tojást is. Pirospaprikát soha. Kenyér nélkül, viszont tejföllel eszem.
Anyukám a múltkor tett bele cukkinit is, hát valami isteni krémes lett tőle, legközelebb én is úgy csinálom.
Nagyon köszönöm az eddigi válaszokat, vannak egész érdekesek is (pl a sárgarépás ):D
Én nem pontozok le senkit, és másokat is kérek, hogy ne tegyék.
Örülök, hogy már ennyien válaszoltak, és szerintem mindenkinek a maga lecsója az igazi , bár én szerintem az enyém is nagyon finom, de a párom kedvéért túlságosan paradicsomos.
Én egy kicsit szeretnék változtatni az arányon, azért is érdekel mindenki lecsója :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!