Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Ki hogyan készíti a lecsót?...

Ki hogyan készíti a lecsót? Többi lent.

Figyelt kérdés

Banálisnak tűnhet a kérdés, de még ismerőseim körében is szinte mindenki másképp csinálja, ezt az alapvetően egyszerű, mennyei eledelt.

Leginkább arra lennék kíváncsi, hogy előbb a paprikát sütitek meg, vagy a paradicsomot főzitek el a hagymán és

és utána teszitek bele a paprikát.

A pirospaprikát ki mikor teszi bele, egyáltalán mindenki tesz-e bele.

Minden megoldás, elkészítés, szokás, ízesítés, variáció érdekel, és köszönöm, ha válaszoltok a kérdésemre.



#szokás #lecsófőzés
2014. aug. 4. 16:27
1 2
 1/17 anonim ***** válasza:
53%
hagyma olaj paprika egybe, ezt megrottyantom, amikor összébb ment a paprika akkor bele a paradicsom. ha kolbaszt akarok beetenniakkor paradicsommal együtt, ha tojást akkor azt amikor naggyából elfőtt a leve
2014. aug. 4. 16:37
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/17 anonim ***** válasza:
58%

Jó kis húsos füstölt szalonnát pirítok. Jó sokat :)

Erre dobom a vastagabb csíkokra vágott hagymát. Ebből is jó sokat. Ezt sózom.

Amikor kezd levet engedni, és kicsit összeesni, rádobom a paprikát és a paradicsomot. Pariból keveset teszek, hogy ne legyen savanyú.

Amikor a saját levében megpuhult, lecsókolbászt dobok bele karikázva, majd ha megfőtt egy-két gerezd fokhagymát nyomok rá, és ha azzal egyet rottyant lezárom.

Van is otthon. Ha hazaérek megeszem. Hú de megkívántam. Ezért nem jó ez a rovat :)

2014. aug. 4. 16:42
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/17 anonim ***** válasza:
53%
húúú, de megkívántam most:) úristen...megyek is a boltba és készítek egy lecsót! kérdező, egy isten vagy:) amúgy én úgy, ahogy a második:)
2014. aug. 4. 17:03
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/17 anonim ***** válasza:
58%

Hát, nálunk olívaolajon és vega módon készül, mivel a család egészsége így engedheti meg magának. :)

Legfeljebb tojást ütünk rá, az elkészítési mód hagyományos, nem is részletezem.

Mindegy hogy, de a lecsó isten egyik áldása! :D

2014. aug. 4. 17:04
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/17 anonim ***** válasza:
53%
bocsi, én szoktam ráütni tojást, a kolbász helyett:)
2014. aug. 4. 17:04
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/17 anonim válasza:
Nálunk is vegán készül,olajon pirítom a hagymát,pár cikk fokhagymát,paprika,reszelt sárgarépa és a paradicsom.Só,bors,pici víz és fő :) Rizzsel esszük és imádjuk! :)
2014. aug. 4. 17:29
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/17 anonim ***** válasza:
74%
Azon mi a nem hasznos, hogy ki hogy készíti a lecsót? Beszarok, hogy már ilyenért is lepontoznak. Pedig nem is szidtam most a melegeket vagy Gyurcsányt! :P
2014. aug. 4. 17:31
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/17 anonim ***** válasza:

Úgy csinálom mint az első, mindig teszek bele kolbászt és tojást is. Pirospaprikát soha. Kenyér nélkül, viszont tejföllel eszem.

Anyukám a múltkor tett bele cukkinit is, hát valami isteni krémes lett tőle, legközelebb én is úgy csinálom.

2014. aug. 4. 18:28
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/17 anonim ***** válasza:
Nos, en az osszes hozzavalot kozel azonos meretre vagva, egyszerre teszem vajra, nagy langon picit megkapatom, aztan kis langon fozom, amig szet nem fo a paradicsom. Eros paprika mindig kell bele nekem, viszont pirospaprikat nem szoktam bele tenni. Kicsit flugos vagyok, biztos, mert cukorral es kenyerrel eszem meg :D
2014. aug. 4. 18:28
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/17 A kérdező kommentje:

Nagyon köszönöm az eddigi válaszokat, vannak egész érdekesek is (pl a sárgarépás ):D

Én nem pontozok le senkit, és másokat is kérek, hogy ne tegyék.

Örülök, hogy már ennyien válaszoltak, és szerintem mindenkinek a maga lecsója az igazi , bár én szerintem az enyém is nagyon finom, de a párom kedvéért túlságosan paradicsomos.

Én egy kicsit szeretnék változtatni az arányon, azért is érdekel mindenki lecsója :)

2014. aug. 4. 18:49
1 2

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!