Kicsit rendhagyóan. Nekem súlyra legalább annyi a paradicsom, mint a paprika. Általában kevesebb paradicsomot írnak.
Kb. harmad egységnyi hagymát felvágok, szalonnávaal, kolbásszal megpirítom olajon. Rárakom a felvágott paprikát, csípőset is bele, kicsit később a paradicsomot.
Kis só, esetleg bors.
Innentől kezdve lehet tojásosan, rizzsel vagy tarhonyával ízlés szerint.
2013. aug. 1. 22:36
Hasznos számodra ez a válasz?
2/9 anonim válasza:
Én a krumplis lecsót szeretem.
Így készítem:
Vöröshagymát apróra vágom,a paprikát felkarikázom,kevés olajon megsütöm.Közben krumplit meghámozom,vékony karikákra vágom(mintha csipszet készítenél,de mehet bele vastagabb is)Kevés vizet öntök a paprikához,majd a felvágott krumplit hozzáadom,sózom,én kevés vegetát is szoktam beletenni,kicsit így sütöm,kb.2 perc.És az egészet felengedem vízzel.Fedőt teszek rá és míg a krumpli meg nem fő párolom.Ha a krumpli szétmegy leveszem a fedőt,és ha sok lé maradt még egy kicsit tovább főzőm.Ennyi
2013. aug. 1. 22:45
Hasznos számodra ez a válasz?
3/9 anonim válasza:
Ja, és ha tényleg finomat akarsz, egy kicsit pirítsd le, ne odaégjen, de legyen egy kicsi füstös íze.
2013. aug. 1. 22:45
Hasznos számodra ez a válasz?
4/9 anonim válasza:
Hagymát megpirítom, majd jön bele a paprika, paradicsom, TÖK. majd nem sokára rá a kolbász, virsli. só, bors, pirospaprika, majd sok sok tojás :) és vizet NEM rakok bele!
2013. aug. 2. 01:12
Hasznos számodra ez a válasz?
5/9 anonim válasza:
Vizet én sem rakok bele, hacsak nem a rizses vagy tarhonyás változatot csinálom. A tököt ki fogom próbálni. Finom benne?
2013. aug. 2. 02:38
Hasznos számodra ez a válasz?
6/9 anonim válasza:
Kevés zsíron szálára vágott vöröshagymát + karikára szelt zöldpaprikát üvegesre dinsztelek, majd beleforgatom a karikára szelt csípős füstölt kolbászt, majd a cikkekre vágott lédús paradicsomot. Só, bors bele. Amikor a paradicsomnak már a héja kezd pördülni, akkor kavarom bele az előre megfőzött rizst, és lehet "bevillázni"!
2013. aug. 2. 08:02
Hasznos számodra ez a válasz?
7/9 anonim válasza:
csirkemájjal készítem, tejföllel tálalom.
2013. aug. 2. 08:10
Hasznos számodra ez a válasz?
8/9 anonim válasza:
Kis olajra szalonna csíkokat helyezek és takarék lángon kisütöm a zsírját, erre jön a szálasra vágott jó sok hagyma és pár karika füstölt kolbász, a hagymát kicsit megsózom és megdinsztelem, majd ráteszem az összevágott paprikát (csípőset is teszek bele), ezzel kicsit átforgatom és hozzáadom a lehámozott apróra vágott (lehetőleg, édes, napon érlelt) paradicsomot, nagy lángon összerottyantom, majd lefedve takarékon félpuhára főzöm, ekkor teszek bele kevés pirospaprikát, csepp vizet és még pár percig forralom 1-2 pár virslivel. Úgy szeretjük, ha jó sok, sűrű szaftja van. Friss házikenyérrel és kovászos uborkával szoktuk enni, de én nagyon szeretem nokedlivel, vagy kifőtt olasz tésztával is, esetleg rizzsel, vagy tarhonyával.
2013. aug. 2. 08:19
Hasznos számodra ez a válasz?
9/9 anonim válasza:
1 kg hagyma, 1 kg paradicsom, 1 kg paprika.
Ha így csinálod nem egy vizes híg valamit kapsz hanem sűrű, szaftos igazán mennyei lecsót...
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!