SOS Lecsot telire eltenni hogyan kell?
Rantassal, vagy csak a paprikat, paradicsomot, hagymat dinsztelni? Vagy nem dinsztelni es ugy?
Elöre is köszönöm!





Na-benzoat nelkül, de ugy lesz, ahogy irtad, most megyek gyorsan eltenni. (Utana hozom a gyerekeket, mar nem lesz idöm.)
Köszi!





Ha fagyasztani akarod, akkor elég, ha szeletelt paprikát teszel egy zacskóba, melléteszel fele mennyiségű egész paradicsomot. szóval egy-egy adag lecsót, amennyit egyszerre akartok elfogyasztani.
Ha kiveszed télen a hűtőből, egy fej hagymát dinsztelsz zsiradékon, azon megdinszteled a paprikát. a paradicsomokat a forró csapvíz alá tartod, azonnal lejön a héja. deszkán kockára vágod, és mehet a paprika után.
egy kis pirospaprikát is teszel rá, utána úgy csinálod , ahogy szeretitek, tojással, kolbásszal, lehet rizsesen, vagy tarhonyával, nokedlivel is.





Én évek óta rakok el zacsiba karikára szelt zöldpaprikát, amikor kell, fagyottan letörök belőle annyit, amire éppen szükségem van.
Az idén pont a lecsó miatt külön zacsiba raktam felcikkezve a paradicsomot és azt is lefagyasztottam csak úgy natúr. Ha majd lecsót akarok főzni, akkor frissen dinsztelek hagymát, bele a zöldpaprikát és a paradicsomot a fagyóból, annyit, amennyit éppen akkor akarok.
Ugyanis kevesebb kell, ha csak pl. lecsós-szeletet akarok készíteni, és megint más az adag, ha a hagyományos kolbászos lecsót főzöm.
Ezzel a módszerrel nincs beskatulyázva a paradicsom sem, hogy mire fogom elhasználni, mert így natúran tárolva akár egy pörköltbe vagy éppen pirított tésztalevesbe is rakhatok belőle 1-2 szemet.
Köszönöm, jo ötletek, de mar kesz van az elsö verzio szerint.
Az egeszben eltett paradicsom amugy eleg sok helyet elfoglal sztem a hütöladaban.
Tovabbi szep napot!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!