Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » SOS Lecsot telire eltenni...

SOS Lecsot telire eltenni hogyan kell?

Figyelt kérdés

Rantassal, vagy csak a paprikat, paradicsomot, hagymat dinsztelni? Vagy nem dinsztelni es ugy?

Elöre is köszönöm!



#lecso eltevese #lecso telre
2012. szept. 6. 08:45
 1/7 A kérdező kommentje:
Ugy ertettem, a melyhütöbe eltenni.
2012. szept. 6. 08:47
 2/7 anonim ***** válasza:
Elég ha összedinszteled a paradicsomot és paprikát, majd a krémbe teszel egy kis nátrium-benzoátot hogy tartósítja és ne penészedjen meg. Így akár befőttesüvegben is tárolhatod.
2012. szept. 6. 09:51
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/7 A kérdező kommentje:
Melyhütöbe is kell hozza Na-benzoat? Nincs itthon.
2012. szept. 6. 09:54
 4/7 A kérdező kommentje:

Na-benzoat nelkül, de ugy lesz, ahogy irtad, most megyek gyorsan eltenni. (Utana hozom a gyerekeket, mar nem lesz idöm.)

Köszi!

2012. szept. 6. 10:04
 5/7 anonim ***** válasza:
100%

Ha fagyasztani akarod, akkor elég, ha szeletelt paprikát teszel egy zacskóba, melléteszel fele mennyiségű egész paradicsomot. szóval egy-egy adag lecsót, amennyit egyszerre akartok elfogyasztani.

Ha kiveszed télen a hűtőből, egy fej hagymát dinsztelsz zsiradékon, azon megdinszteled a paprikát. a paradicsomokat a forró csapvíz alá tartod, azonnal lejön a héja. deszkán kockára vágod, és mehet a paprika után.

egy kis pirospaprikát is teszel rá, utána úgy csinálod , ahogy szeretitek, tojással, kolbásszal, lehet rizsesen, vagy tarhonyával, nokedlivel is.

2012. szept. 6. 11:15
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/7 anonim ***** válasza:
100%

Én évek óta rakok el zacsiba karikára szelt zöldpaprikát, amikor kell, fagyottan letörök belőle annyit, amire éppen szükségem van.

Az idén pont a lecsó miatt külön zacsiba raktam felcikkezve a paradicsomot és azt is lefagyasztottam csak úgy natúr. Ha majd lecsót akarok főzni, akkor frissen dinsztelek hagymát, bele a zöldpaprikát és a paradicsomot a fagyóból, annyit, amennyit éppen akkor akarok.

Ugyanis kevesebb kell, ha csak pl. lecsós-szeletet akarok készíteni, és megint más az adag, ha a hagyományos kolbászos lecsót főzöm.

Ezzel a módszerrel nincs beskatulyázva a paradicsom sem, hogy mire fogom elhasználni, mert így natúran tárolva akár egy pörköltbe vagy éppen pirított tésztalevesbe is rakhatok belőle 1-2 szemet.

2012. szept. 6. 11:36
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/7 A kérdező kommentje:

Köszönöm, jo ötletek, de mar kesz van az elsö verzio szerint.

Az egeszben eltett paradicsom amugy eleg sok helyet elfoglal sztem a hütöladaban.

Tovabbi szep napot!

2012. szept. 6. 14:04

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!