Hogyan kell lecsót eltenni?
Jézus, mikor kezdődik már az iskola?!?
Mi pont ma tettünk el. Arány attól függ, hogy te hogy szereted. Elvileg az alaprecept szerint 1 rész paradicsom, 2 rész paprika, de mi jobban szeretjük sok paradicsommal és kevesebb paprikával. Szóval ma az arány így nézett ki nálunk kb: 1 rész paradicsom, és kicsit több mint 3/4 rész paprika. Feltettük a tűzre, pár percig forraltuk (tényleg csak rövid ideig, mert ez csak alap, nagyon szét fő később, ha sokáig főzöd most), ment bele egy kevés natrium-benzoát, forrón üvegekbe töltöttük, pár percre fejre állítottuk és ment a dunsztba (szárazba).
Hangsúlyozom, ez csak alap, szóval tényleg csak paradicsom, paprika volt benne, se só, se hagyma, se más. Ezeket majd frissen.
én is hasonlóan, mint az utolsó kedves válaszoló, de én majdnem készre. szóval zsíron hagymát dinsztelek, arra a paradicsom, amit egy kis sóval meg is főzök. ebbe megy a paprika, de azzal már csak egyet forgatok rajta, hogy szinte roppanós maradjon.
forrón üvegekbe szedem, rá egy borsónyi naátrium-benzoát
rácsavarom a tetőket, és napokug száraz dunsztban hagyom kihűlni.
az arányok is hasonlóak, 2 fej hagyma, fél kiló paradicsom és kb 45 dkg húsos paprika.
persze ez egy vacsorányi adag, ennek sokszorosát szoktam eltenni:))pirospaprikát felhasználáskor teszek bele.
üdv.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!