Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Hogyan kell lecsót eltenni?

Hogyan kell lecsót eltenni?

Figyelt kérdés
Rengeteg paprikám és paradicsomom termett, szeretném lecsónak eltenni, üvegbe. Aki tett már el, írja meg az arányokat. Többféle mód is lehet, mert sok van. Esetleg paradicsomlét is tennék el. Előre is köszönöm!
2011. aug. 16. 16:42
 1/10 anonim válasza:
Egy üvegbe csak 1 lecsót tegyél, erre nagyon figyelj.
2011. aug. 16. 16:46
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/10 anonim ***** válasza:
mamim recepteje : egy nagyon nagyon nagy fazékba ( beleférne egy 10 éves gyerek is ) 1/4 paprika és 3/4 paradicsom ..felteszi főni ..és kavargatja ..semmit sem tesz hozzá ... aztán elteszi üvegbe ..de hogy meddig főzi?XD azt sajna nem tudom ...
2011. aug. 16. 16:47
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/10 anonim ***** válasza:
utcsó vok: és ez a recept azért jó mert télen a pörkölthöz is hozzá lehet adni.. vagy bármihez amihez paprika és paradicsom kell
2011. aug. 16. 16:48
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/10 conTroll válasza:
én a helyedben csak paradicsomlét tennék el, utálom a lecsót, a paradicsomlé meg jó pizzához, akkor már inkább azt. a paprikát meg be kell küldeni valamelyik tvcsatornának, hiszen tvpaprika a neve.
2011. aug. 16. 16:51
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/10 anonim válasza:
Nem mond hülyeséget az utolsó hozzászóló.
2011. aug. 16. 17:12
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/10 anonim ***** válasza:
mi azért teszünk bele paprikát mert sok termett
2011. aug. 16. 17:21
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/10 anonim válasza:
Most akkor én tegyek bele macskaszart? mert nálunk az termett a legtöbbet :Đ
2011. aug. 16. 17:31
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/10 anonim ***** válasza:

Jézus, mikor kezdődik már az iskola?!?


Mi pont ma tettünk el. Arány attól függ, hogy te hogy szereted. Elvileg az alaprecept szerint 1 rész paradicsom, 2 rész paprika, de mi jobban szeretjük sok paradicsommal és kevesebb paprikával. Szóval ma az arány így nézett ki nálunk kb: 1 rész paradicsom, és kicsit több mint 3/4 rész paprika. Feltettük a tűzre, pár percig forraltuk (tényleg csak rövid ideig, mert ez csak alap, nagyon szét fő később, ha sokáig főzöd most), ment bele egy kevés natrium-benzoát, forrón üvegekbe töltöttük, pár percre fejre állítottuk és ment a dunsztba (szárazba).

Hangsúlyozom, ez csak alap, szóval tényleg csak paradicsom, paprika volt benne, se só, se hagyma, se más. Ezeket majd frissen.

2011. aug. 16. 17:59
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/10 anonim ***** válasza:

én is hasonlóan, mint az utolsó kedves válaszoló, de én majdnem készre. szóval zsíron hagymát dinsztelek, arra a paradicsom, amit egy kis sóval meg is főzök. ebbe megy a paprika, de azzal már csak egyet forgatok rajta, hogy szinte roppanós maradjon.

forrón üvegekbe szedem, rá egy borsónyi naátrium-benzoát

rácsavarom a tetőket, és napokug száraz dunsztban hagyom kihűlni.

az arányok is hasonlóak, 2 fej hagyma, fél kiló paradicsom és kb 45 dkg húsos paprika.

persze ez egy vacsorányi adag, ennek sokszorosát szoktam eltenni:))pirospaprikát felhasználáskor teszek bele.

üdv.

2011. aug. 16. 18:56
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/10 A kérdező kommentje:
Nagyon szépen köszönöm, az utolsó kettőt kiperóbálom.
2011. aug. 16. 19:09

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!