Bummshakalaka kérdése:
Valaki megmondaná nekem, hogy hogyan lehet eltenni a sárga étkezési paprikát télre?
Figyelt kérdés
2011. aug. 29. 17:14
1/4 anonim válasza:
Nem tudom, hogy a "sárga étkezési" megjelölés alatt melyik fajta paprikát érted. De én mindig teszek el a mélyhűtőbe szeletelve, ezen kívül töltött paprikának valót. Utóbbit úgy csinálom, hogy kicsumázom a paprikákat és a végükön egy kicsit bevágom, hogy a lé átjárja, azután egymásba dugom őket és nyitott felükkel felfelé üvegekbe /7 dl-es/ rakom. 4-5 db fér egy üvegbe. Ezután 1 liter vízhez 1 teáskanál nátriumbenzonátot /vagy szalicilt/ teszek ezt felforralom, kihűtöm és hidegen a paprikákra öntöm. Be a polcra és télen nem kell vegyszeres-fóliás paprikát vennem, mert ha előveszem, csak leöblítem és már használhatom bármire.
2/4 anonim válasza:
nem tudom, hogy nyersre gondolsz-e, de mi régen, amikor még nem lehetett minden évszakban paparikát venni, akkor úgy tettük el karácsonyig, hogy a szár legvégéből lemetszettünk egy kis lapot, majd langyos viaszba mártottuk. utána egyenként újságpapírba csomagolva egy nagy dobozba tettük és hideg kamrában tartottuk.
kicsit így is ráncosodott, de nagy öröm volt télvíz idején paprikát enni.
3/4 anonim válasza:
fagyasszd le -.-" pff ilyenek már az emberek h már 1 ötéves is tudja ezt
4/4 A kérdező kommentje:
Kösz a válaszokat és az uccsónak üzenem ,hogy nem fagyasztásra gondoltam, mert tele van a fagyasztó. Nem fogok lealacsonyodni a szintedre, hogy visszaszóljak neked. Maradj a parányi kis eszeddel:).
2011. szept. 1. 17:53
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!