Paradicsomot hogyan lehet eltenni, befőzni a paradicsomlén és házi ketchupon kívül? Tiszta paradicsom, lecsót ne mondjátok, nincs paprika
Szeld karikára, vagy cikkekre, rakd egy (pl. jégkrémes) dobozba, és úgy fagyasztd le.
Én évek óta rakok el télire karikára szelt zöldpaprikát, de paradicsomot sosem raktam, így télen a lecsó "nem jött össze". Most kitaláltam, hogy a paradicsomot ilyen dobozokba, felszelve fogom elrakni, egy-egy dobozba kb. egy főzésre való mennyiséget rakok.
Ezek a dobozok jobbak lesznek, mint a zacsik, mert a paradicsom leve (amíg meg nem fagy), biztosan nem fog kifolyni belőle.
Én egy tálcán egészben fagyasztom le a szép érett közepes nagyságú paradicsomokat. amikor olyan kemények, mint a biliárdgolyó, akkor bezacskózom, és így kerül a helyére.
télen csak kiveszek 1-2 szemet, a melegvíz alá tartom és egy pillanat alatt kibújik a bőréből. utána deszkára teszem,kb 10 perc múlva kásásan szeletelhető, aprítható, persze ételekbe főzni jó így, nem zsíroskenyér mellé.
de amúgy teljesen olyan , mint a friss, még ívólevet is szoktam néha turmixolni belőle.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!