Üveges lecsót (paprika, paradicsom) hogyan teszitek el télire? El áll-e akár tartósítószer nélkül is?
Az arány nálunk egy családi adag: 2 közepes hagyma, fél kiló héjától megfosztott paradicsom, 45 deka szeletelt húsos paprika.
zsíron megdinsztelem a hagymát, a paradicsomot megfőzöm benne egy kis sóval. átforgatom rajta a paprikát és csak pár percig főzöm, hogy roppanós maradjon.
forrón üvegekbe töltöm, egy borsónyi nátrium benzoát kerül a tetejére és rácsavarom a tetejüket. utána szárazdunsztba teszem, és ott hagyom kihűlni.
egy szezonban általában 2-3-szor teszek el 5-6 adagnyit
egyszerre.pirispaprikát csak télen felhasználáskor teszek bele, és egy pici cukrot is, ha savanyú lenne a paradicsom.
üdv.
első vagyok, most olvastam vissza, szóval a paprika 3/4 kiló, azaz kb 75 deka.
bocsi az elírásért.
Kedves harmdik!
Én a Te módszereddel (sterilezés9 az idén baracklekvárt tettem el, szintén csak próbából. Egyelőre még tartja magát. Lehet, hogy bevállalom a lecsóból is, de csak próba mennyiséget.
Köszönöm mindenki válaszát.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!