Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Paprika tartósítás. Szerintete...

Paprika tartósítás. Szerintetek ez működne?

Figyelt kérdés
Paprikát szeretnék egy régi recept szerint tartósítani úgy, hogy a felszeletelt paprikát le kell sózni, 1 órát állni hagyni, majd üvegekbe tölteni, tetejére olaj és lezárni. (ősrégi szakácskönyvben találtam.) Milyen állagú marad így a paprika? Elvileg télen tojás alá szánnám. Nem lesz szottyos vagy túl sós? Esetleg ismeri tapasztalatból vki ezt a receptet? Vagy a gyakorlottabb befőzőknek mi a véleménye a receptről?
2011. szept. 16. 21:40
 1/7 anonim ***** válasza:

perszelehet,így tartósítani, biztos láttálmár aközértben fetával töltött paprikát olaj alatt.

én nem sóznám nagyon, felesleges és attól lesz szottyos

2011. szept. 16. 21:52
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/7 anonim ***** válasza:
Ezt a sok só miatt nem próbálnám meg, inkább szedd ki a paprikák csumáját, dugdosd őket egymásba ( helytakarékos) és be vele a fagyasztóba. Olyan mint a friss.
2011. szept. 16. 21:53
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/7 A kérdező kommentje:
Köszi a válaszokat! Fagyasztó kilőve, mert csöppnyi és így is dugig van.:) A sózást azért nem hagynám ki, mert az elvileg tartósít, nem? Az az olajos paprikát ismerem, az inkább salátaszerűség és az is puha. Én ropogós paprikát akarok télen!:)
2011. szept. 16. 22:11
 4/7 anonim ***** válasza:
nem lesz sós, a só azért kell, hogy a felesleges vizet kiizzadja a paprika - az olaj meg elzárja a levegőtől, ezért nem fog megromlani
2011. szept. 16. 22:12
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/7 anonim ***** válasza:
A sózás olaj álá felesleges. A sóvalvaló tartósítás lényege, hogy a só kivonja a vizet a szövetekből, kiszárít. ha besóztod 2 napra a paprikát állni fog alatta a víz. Próbáld ki
2011. szept. 16. 22:12
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/7 A kérdező kommentje:
Azt hiszem egyenlőre döntetlen. Ha só nélkül lepárolnám és kidunsztolnám, mint a lecsóhoz? Ehhez mit szóltok?
2011. szept. 16. 22:23
 7/7 anonim ***** válasza:
Igen, így is el lehet rakni, de akkor nem lesz ropogós!
2011. szept. 16. 22:28
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!