Ki hogy készíti a fasírtot?
Egyszer ettem egy nagyon finom fasírtot, és hátha kapok ötletet, mitől volt az a fasírt annyira finom?
Sötét színe volt, biztos soká sült, és a szabadban sütötték egy bográcsozás alkalmával szabad tűzön, és nem tudom milyen fűszerek lehettek benne.
Én mindig a netről nézek receptet. Már kipróbáltam sokfélét, de igazán fincsi még nem sikerült. :)
Itt van sokféle:
" és nem tudom milyen fűszerek lehettek benne. "
-és ezt itt senki nem is fogja neked már kitalálni,
Ilyen bográcsos fasírt sütésről nem tudok, de nekem van egy receptem amibe annyi pluszt tettem bele hogy én mindig teszek hozzá egy csipet vadfűszer keveréket és több fajta húst használok fel, valamint ezenkívül nem nagyon sózom meg, hanem helyette ételízesítőt használok meg paprika port, meg ugye a szokásos fűszereket amiket nem sorolok fel, de én nem arra megyek hogy pontosan kövessem a receptet hogy hajszál pontosra kimérek mindent, hanem megérzésre adagolom hozzá, és nagy mennyiségbe készítem el, tehát nem egy napra hanem több napra.
Ja és a másik titok az hogy ezt előző nap este gyúrom be és hagyom másnapig állni a hűtőbe mert így jobban érnek össze az ízek, és másnap úgy adagolom össze hogy 2-3 napig frissen lehessen kisütni tehát minden napra egy adag sütnivaló és ennyi. És néha ha az ismerősöm ráér akkor adok neki maradék száraz zsemlét meg kenyeret és ledaráltatom vele, így a házi zsemlemorzsa is megvan amibe legalább tudom hogy mivan.
A barátnőm kijelentette hogy fasírtot mindig én fogok csinálni, anyósom is már jelentkezett "órára" hogy tanítsam meg erre, de mondtam neki hogy ezt nem lehet úgy megtanítani hogy ugyanazt az ízt kapja meg az ember hanem ezt érezni kell, de egy egyedibb módszerre megtanítottam és az nagyon finom lett neki.
Én a következőt szoktam:
1 kg darált húshoz 2-3 tojás, 3-4 vastagabb szelet kenyér tejbe áztatva, 2 kiskanál fűszerpaprika, só, bors, és törökországból hozott húsgolyó fűszerkeverék (van benne chilli, bors, curry, meg nem tudom még mi), meg némi zsmelemorzsa. Ha összeállt, akkor egy picit pihentetem, és egészen kicsike (kb 2 cm-es) golyókat formálok, zsemlemorzsába hempergetem, és zsírban (!) kisütöm. Ez csak zsírban sütve jó, ráadásul utána az a zsír a legjobb alapanyag a paprikás-paradicsomos-hagymás zsíroskenyérhez. Ritkán marad másnapra, mindenki ilyen kicsin szereti. Igazából csak akkor szoktam csinálni, amikor a zsír már fogyóban van, mert az 1 kg hús meg egyéb hozzávalók 2 cm-es golyókká formálása a kihívás benne... :)
A darált húshoz ,sót ,borsot,kevés törött paprikát ,kis kanál füstölt törött paprikát teszek . kevés olajon 2közepes fej hagymát üvegesre piritok 3 gerezd fokhagymával : Ha kihült a hagyma akkor húshoz keverem . Majd csak a kenyér belét tejbe áztatom kinyomkodom hozzá adom : Ebböl készitek fasirt masszát . bő forró olajban kisütöm :
Ha nem akarod olajban sütni akkor tepsiben is megtudod csinálni :
Ilyenkor a tepsire sütő papírt teszek és a fasirt golyókra kevés fagyos zsirt teszek : Hideg sütöbe teszem be mert igy a zsír fokozatosan fog leolvadni róla és nem lesz száraz :
Ha fel akarod dobni akkor amikor a fasirt golyókat készited tegyél a közepébe mozzerela sajt darabokat és igy süsd ki bő forró olajban..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!