Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » Ki hogy készíti a fasírtot?

Ki hogy készíti a fasírtot?

Figyelt kérdés

Egyszer ettem egy nagyon finom fasírtot, és hátha kapok ötletet, mitől volt az a fasírt annyira finom?

Sötét színe volt, biztos soká sült, és a szabadban sütötték egy bográcsozás alkalmával szabad tűzön, és nem tudom milyen fűszerek lehettek benne.



2013. ápr. 26. 16:13
 1/9 anonim ***** válasza:

Én mindig a netről nézek receptet. Már kipróbáltam sokfélét, de igazán fincsi még nem sikerült. :)

Itt van sokféle:

[link]

2013. ápr. 26. 16:20
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/9 anonim ***** válasza:

" és nem tudom milyen fűszerek lehettek benne. "


-és ezt itt senki nem is fogja neked már kitalálni,

2013. ápr. 26. 16:21
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/9 anonim ***** válasza:

Ilyen bográcsos fasírt sütésről nem tudok, de nekem van egy receptem amibe annyi pluszt tettem bele hogy én mindig teszek hozzá egy csipet vadfűszer keveréket és több fajta húst használok fel, valamint ezenkívül nem nagyon sózom meg, hanem helyette ételízesítőt használok meg paprika port, meg ugye a szokásos fűszereket amiket nem sorolok fel, de én nem arra megyek hogy pontosan kövessem a receptet hogy hajszál pontosra kimérek mindent, hanem megérzésre adagolom hozzá, és nagy mennyiségbe készítem el, tehát nem egy napra hanem több napra.

Ja és a másik titok az hogy ezt előző nap este gyúrom be és hagyom másnapig állni a hűtőbe mert így jobban érnek össze az ízek, és másnap úgy adagolom össze hogy 2-3 napig frissen lehessen kisütni tehát minden napra egy adag sütnivaló és ennyi. És néha ha az ismerősöm ráér akkor adok neki maradék száraz zsemlét meg kenyeret és ledaráltatom vele, így a házi zsemlemorzsa is megvan amibe legalább tudom hogy mivan.

A barátnőm kijelentette hogy fasírtot mindig én fogok csinálni, anyósom is már jelentkezett "órára" hogy tanítsam meg erre, de mondtam neki hogy ezt nem lehet úgy megtanítani hogy ugyanazt az ízt kapja meg az ember hanem ezt érezni kell, de egy egyedibb módszerre megtanítottam és az nagyon finom lett neki.

2013. ápr. 26. 16:22
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/9 anonim ***** válasza:

Én a következőt szoktam:

1 kg darált húshoz 2-3 tojás, 3-4 vastagabb szelet kenyér tejbe áztatva, 2 kiskanál fűszerpaprika, só, bors, és törökországból hozott húsgolyó fűszerkeverék (van benne chilli, bors, curry, meg nem tudom még mi), meg némi zsmelemorzsa. Ha összeállt, akkor egy picit pihentetem, és egészen kicsike (kb 2 cm-es) golyókat formálok, zsemlemorzsába hempergetem, és zsírban (!) kisütöm. Ez csak zsírban sütve jó, ráadásul utána az a zsír a legjobb alapanyag a paprikás-paradicsomos-hagymás zsíroskenyérhez. Ritkán marad másnapra, mindenki ilyen kicsin szereti. Igazából csak akkor szoktam csinálni, amikor a zsír már fogyóban van, mert az 1 kg hús meg egyéb hozzávalók 2 cm-es golyókká formálása a kihívás benne... :)

2013. ápr. 26. 16:25
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/9 anonim ***** válasza:

A darált húshoz ,sót ,borsot,kevés törött paprikát ,kis kanál füstölt törött paprikát teszek . kevés olajon 2közepes fej hagymát üvegesre piritok 3 gerezd fokhagymával : Ha kihült a hagyma akkor húshoz keverem . Majd csak a kenyér belét tejbe áztatom kinyomkodom hozzá adom : Ebböl készitek fasirt masszát . bő forró olajban kisütöm :

Ha nem akarod olajban sütni akkor tepsiben is megtudod csinálni :

Ilyenkor a tepsire sütő papírt teszek és a fasirt golyókra kevés fagyos zsirt teszek : Hideg sütöbe teszem be mert igy a zsír fokozatosan fog leolvadni róla és nem lesz száraz :

Ha fel akarod dobni akkor amikor a fasirt golyókat készited tegyél a közepébe mozzerela sajt darabokat és igy süsd ki bő forró olajban..

2013. ápr. 26. 16:28
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/9 anonim ***** válasza:
Jaj kimaradt : 1tojás és előző nap gyurom be mert másnapra tökéletesen összeérnek az ízek ..
2013. ápr. 26. 16:30
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/9 mustafa33 ***** válasza:
Legjobb 0,6kg szarvas húst + 0,6 kg zsíros disznó húst összedarálni, beledarálok 2 fej hagymát (ha sok akkor édeskés lesz, ha kevés akkor ízetlen, ezt ki kell tapasztalni), és 8 cik fokhagymát (de ezt is ízlés szerint ki kell tapasztalni), ehez adok két egész tojást (ha sok a tojás kemény lesz), fris kenyeret szoktam bele csipdosni 2 karajt (a héjával hajtom ki a darálóból a bentmaradt húst), sózom, borsozom őrölt fehér és fekete borsal (ha gyerekeknek, akkor több fehérborsot, ha felnőtteknek, akkor több feketét), kevés (3 késhegynyi) gyömbér port, kevés szerecsendió virágot, 2 kiskanálnyi saját készítésű paprika-paradicsom "lekvárt", ezt helyetesítheted egy kevés chili szószal és ketchuppal (vigyázz el ne édesítsd!). piros paprikát nem teszek bele mert megéghet és keserű lesz. Ha egyben sütöm, egy kevés mustárt is teszek bele (ettől is éghet a gombóc). Gombócozom, meghempergetem morzsában és sütöm. Jobb (mangalica)zsírban sütni, mert az nem ég olyan hamar mint az olaj és nem képez rákklető benzpyréneket. De roston, faszénparázson még jobb.
2013. ápr. 27. 00:06
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/9 mustafa33 ***** válasza:
* szarvas helyett lehet marha is.
2013. ápr. 27. 00:07
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/9 anonim ***** válasza:
Én nem cifrázom túl. Általában sokat készítek, mivel a család hamar megeszi. 2 kg dagadóhoz ledarálok 2 fej vöröshagymát, 1 fej fokhagymát (nem pirítom le a hagymát, mert kellemetlen pernyés lesz miatta a zsiradék egy idő után). Rakok bele sót, ételízesítőt, őrölt borsot, köményt és chilit ízlés szerint és színezőpaprikát, amíg nem lesz megfelelő a színe. Szikkadt kenyeret v. zsömlét meleg vízben megáztatok, majd az egészet összegyúrom. Ha túl nedves a fasírt, szórok bele külön zsemlemorzsát. Szerintem felesleges tojást tenni bele, mert csak kemény lesz tőle. Miután alaposan összegyúrtam, beteszem a hűtőbe 1-2 órára. Utána legombócozom (kb. 7-8 cm átmérőjű lapos gombócokat csinálok), beleforgatom őket zsemlemorzsába majd bő zsírban kisütöm. Rájöttem, hogy zsírban sütve sokkal finomabb íze lesz és a belseje kellemesen puha marad. Időnként kis szűrővel ki szoktam szedni az összegyűlt pernyét a zsírból, mert ha megég, keserű lesz a zsír, a fasírtra pedig rátapad. A megmaradt fasírtos zsír pedig nagyon finom kenyérre kenve.
2016. júl. 3. 09:00
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!