Ki hogy készíti a kovászos uborkát?
Figyelt kérdés
nagyon érdekelnének különböző bevált receptek, mert én még sosem csináltam, de nagyon szeretnék!2010. júl. 23. 14:10
1/10 anonim válasza:
melegvízbe sót teszek az üvegbe belerakom az ubit ráöntöm az előbb elkészített levet kaprot,fokhagymát rakok bele piritós a tetejére és kiteszem a napra.kész.
2/10 anonim válasza:
Én az egyszerű változatot csinálom, de azt mondják, nagyon finom: 5 literes üvegbe pontosan 3 kg, nem túl kicsi ubit rakok. Az aljára 1 csomag és a tetejére 1 csomag kapor kerül. A lé - amit hidegen öntök rá - 1 liter vízhez 3,2 dg sót teszek. Kb 2 liter víz elegendő az üveg felöntéséhez, így kb 6,5 dkg só került bele. A legvégén szikkadt (!) elég vastagra vágott kenyeret teszek rá. Ez adja a kovászolást. Semmi más fűszert nem rakok bele, szerintem az már módosítana azon az igazi kovászos uborka ízen. Napra rakom, ilyen melegben (32-35 fok) 3 nap alat megérik. Ha kész, kiszedem az uborkákat, tálakba rakom, rászűröm a levét és mehet a hűtőbe! 3-an esszük, 4 nap alatt el szokott fogyni...
4/10 anonim válasza:
Felvagom az ubikat kettobe vagy negybe, attol fugg milyen gyorsan szertnem , hogy megerjenek. Teszek sot rajuk, kaprot, tarkonyt es esetleg ha meg valamivel szertnem fuszerezni feltoltom langyos vizzel, es nem teszem ki a napra, mert nagyon hamar meglesz, es ami az ajlan van azt nem szertnem kidobni mert mar tul erett. es ketnaponta lecserelem a vizet rola mikor keszen van es kiszedem belole a fuszereket. Hutoben tarolom. Nekem ez a kedvencem.:)
5/10 anonim válasza:
Es mint az elottem irok, nem teszek bele kenyeret, mert ugy nagyon hamar meglesz es hamar meg is romlik. Vagyis ez az en tapasztalatom.
6/10 anonim válasza:
Előzőnek akkor,hogy lesz belőle kovászos ubi,ha nem rakkol bele kenyeret?
7/10 anonim válasza:
Második vagyok. Én is hallottam már mindenféle extrém variációt. (Nem tesznek bele kenyeret, liszttel csinálják, hogy ne legyen büdös(?) mindenféle exotikus fűszert raknak bele stb. Biztosan mindegyik nagyon finom, de már semmi közük a kovászos uborkához...
8/10 anonim válasza:
2,5kg uborkát megmosok, majd két végétől bevágom ellentétesen, hosszában. Az alaposan kimosott üveg aljára teszek egy fél csokor kaprot, majd az uborkát jó szorosan az üvegbe sorakoztatom.Egy sor uborka után az egy fej pucolt fokhagyma felét a hézagokba tömködöm. Ezután egy szál kapor, majd megint szorosan az uborkákat rakom, a végén a maradék gerezd fokhagymákat a résekbe tömöm. + liter vízhez rakok 3 evőkanál sót, alaposan elkeverem, hogy a só feloldódjon és annyit öntök az üvegbe, amennyi ellepi az uborkát.A maradékot kiöntöm. Így tuti nem sózom el. A tetejére kapor, majd a szikkadt szelet kenyér. Egy tányérral lefedem és mehet a napra. Nekem ebben a nagy melegben 48 óra elég volt. Amikor kész, egy tálba vizet teszek, ebbe beleszedem lemosom és a levét leszűröm. Tálakba rakom, a lével leöntöm és hűtőben tárolom amíg el nem fogy. :) A levét sosem öntöm ki, ha kifogy belőle az uborka, hanem megiszom. :)
9/10 anonim válasza:
Só,Uborka,Kenyér,befőttes üveg!Pár nap és kész :-)
10/10 anonim válasza:
Uborka megy az üvegbe. Kapor megy az uborka mellé. Sós vízzel leöntve, rá a kenyér, és pár nap.
Életem első kovászos uborkáját elsóztam, de legalább nem romlott meg.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!