Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » Hogyan kell olyan kovászos...

Hogyan kell olyan kovászos uborkát készíteni, amelyik eláll télen is?

Figyelt kérdés
Biztos van ilyen, mert többen mondták már, de a receptet, meg a csodaszert még nem tudtam kinyomozni.
2011. jún. 29. 20:51
 1/5 anonim ***** válasza:
30%

Nem is kellett sokat nyomozni.


[link]

2011. jún. 29. 20:59
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/5 anonim ***** válasza:
0%

A link nem kovászos uborka,hanem savanyú uborka csak. Akkor sem az ha a savanyú uborkába nem kell kapor,ebben pedig van.

A kovászos uborkára nem kell ecet,helyette kenyér kell hozzá .Attól "kovászos". A kapor és a torma csak ízesíti.

A kovász miatt viszont nem áll el sokáig.

2011. jún. 29. 21:03
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/5 anonim ***** válasza:
Szerintem a link jo ,több kovaszos uborka receptet talaltam.
2011. jún. 29. 21:15
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/5 A kérdező kommentje:
És beleolvastál valamelyik találatba Te isten barma? A nadrágodba élvezel, mikor használhatod a "google is your friend" szarságot? Röhej, hogy van akit ez elégít ki. Én speciel jól boldogulok a googleval, érzem a logikáját, hogyan lehet sikeresen keresni. Jóindulattal(!!!) szoktam segíteni az itt kérdezőknek is. A googleval található receptek nagy része zsákutca, főleg mert egymástól is lopkodnak a blogolók. Azért bátorkodtam a gyiken kérdezni, mert itt mindig felbukkan egy barátságos kis háziasszony, aki elmagyarázza a helyes utat, amit már Ő is próbált, és működik is. Ezért pofátlankodtam erre az oldalra, nem azért, hogy néhány google huszár azon élvezkedjen, hogy már megint egy gyökér, aki nem használja a google-t. Biztos k*rva fárasztó lehet olvasni a sok ilyen kérdést. Nagyon sajnállak titeket. Szánalmasak vagytok.
2011. jún. 29. 21:15
 5/5 anonim ***** válasza:
78%

Én, mint isten barma, beleolvastam. A linket segítségként adtam, nem pedig a nadrágomba élvezés miatt. Hogy te ilyen infarktus-közeli állapotba kerültél, az azt jelenti, hogy igenis, segítségre szorulsz. Ezért segítek, hogy lásd a kettőnk közötti világnyi kulturális különbséget:


Közepes és közepesnél kisebb uborkákat alaposan megtisztítunk, végeit levágjuk, és húsát éles késsel bevagdaljuk. Üvegekbe rakjuk.

Egy 5 literes üvegbe 1 kiskanál köménymagot, 1 csomag kaprot, 6-8 szem fekete borsot, 3 babérlevelet, 2 szem szegfűborsot, 2 gerezd fokhagymát, 1 evőkanál mustármagot, 3 evőkanálnyi sót, 10-15 dekagramm cukrot teszünk és az üvegek nyakáig langyos vízzel megtöltjük. Fél szeletnyi kenyeret gézbe csomagolunk és az uborka tetejére fektetjük. Ezután az üvegeket szinültig megtöltjük és lekötjük. 5-6 napig napon érleljük, majd a gézbe csomagolt kenyeret kivesszük. Egy kiskanál tartósítót, és 1 mokkáskanál bórként szórunk a tetejére, majd lekötjük. Nem kell hűtőben tárolni, mert nem romlik meg, télire is eltartható. A leve ugyan zavaros, de ez nem befolyásolja a kitűnő ízét, amelyet eddig csak nyáron élvezhettünk.

2011. jún. 29. 21:30
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!