Hogyan kell olyan kovászos uborkát készíteni, amelyik eláll télen is?
A link nem kovászos uborka,hanem savanyú uborka csak. Akkor sem az ha a savanyú uborkába nem kell kapor,ebben pedig van.
A kovászos uborkára nem kell ecet,helyette kenyér kell hozzá .Attól "kovászos". A kapor és a torma csak ízesíti.
A kovász miatt viszont nem áll el sokáig.
Én, mint isten barma, beleolvastam. A linket segítségként adtam, nem pedig a nadrágomba élvezés miatt. Hogy te ilyen infarktus-közeli állapotba kerültél, az azt jelenti, hogy igenis, segítségre szorulsz. Ezért segítek, hogy lásd a kettőnk közötti világnyi kulturális különbséget:
Közepes és közepesnél kisebb uborkákat alaposan megtisztítunk, végeit levágjuk, és húsát éles késsel bevagdaljuk. Üvegekbe rakjuk.
Egy 5 literes üvegbe 1 kiskanál köménymagot, 1 csomag kaprot, 6-8 szem fekete borsot, 3 babérlevelet, 2 szem szegfűborsot, 2 gerezd fokhagymát, 1 evőkanál mustármagot, 3 evőkanálnyi sót, 10-15 dekagramm cukrot teszünk és az üvegek nyakáig langyos vízzel megtöltjük. Fél szeletnyi kenyeret gézbe csomagolunk és az uborka tetejére fektetjük. Ezután az üvegeket szinültig megtöltjük és lekötjük. 5-6 napig napon érleljük, majd a gézbe csomagolt kenyeret kivesszük. Egy kiskanál tartósítót, és 1 mokkáskanál bórként szórunk a tetejére, majd lekötjük. Nem kell hűtőben tárolni, mert nem romlik meg, télire is eltartható. A leve ugyan zavaros, de ez nem befolyásolja a kitűnő ízét, amelyet eddig csak nyáron élvezhettünk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!