Kékszőlőből szeretnék szörpöt, de csak főzős receptek vannak. Anélkül, hogy elvesznének a jó dolgok a szőlőből, nem lehet szörpöt készíteni?
Az elsö nem jól tudja, lehet fözés nélkül is szörpöt csinálni belöle:
A szölöt összetöröd héjastól, ráteszel kilónként 10 dkg cukrot és hütöben tartod egy napig. Utána alaposan kinyomkodod belöle a levét egy nagyobb lábasba, és hozzáteszel literenként 80 dkg cukrot.
Csavaros üvegeket alaposan kimosol, lecsurgatod (törölgetni tilos).
A szölölevet kevergeted, amig a cukor felolvad, utána lassan felmelegited, de nem forralod. Még melegen betöltöd az üvegekbe, azonnal lezárod. Kinyitás után hütöben kell tartani, mert könnyen megromlik, de amig le van zárva, addig semmi baja sem lesz. Nem tévedés, nem kell bele tartósitószer, én több mint 15 éve rakok igy el, és eddig mindig elállt.
Célszerü kisebb üvegeket keresni, mert akkor nem tart sokáig, mire a megkezdett üveg elfogy.
Bocsánat, nem tudok a témához szólni, csak szeretném később is megtalálni a kérdést.
A kisfiam nagy szőlőimádó, kedves 2. válaszoló, ha nem bánod, akkor plagizálom a recepted!
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!