Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » A kovászos uborkát vízes...

A kovászos uborkát vízes dunsztolni kell?

Figyelt kérdés

Tehát ugye forralni kell alatta is lángon a vizet, miután papírba csomagolt, vízzel töltött tálba tettem, ugye jól emlékszem?

Arra emlékszem, hogy a lekvárt szárazdunsztoljuk.


2011. jún. 12. 20:34
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
A kovászos uborkát nemigen szokták dunsztolni.Azt nem télire rakodel,nemde?Az egy nyári csemege.de lehet fagyasztani.
2011. jún. 12. 20:50
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/12 anonim ***** válasza:

Nem értem, amit írsz. a kovászos uborkát nem kell dunsztolni, csak ha télire akarod eltenni-majd nyár végén.

Bemetszed az oborkákat oldalt, langyos sós vízbe teszed kaporral, egy fél zsemlével lezárod, teszel rá egy kistányért vagy celofánt és kiteszed a napra- 2-3 nap alatt beérik.

Ha nyár végén el akarod tenni, a megért ubi levét felforralod (előzetesen leszűröd), majd visszaöntöd az uborkára, egy késhegyni ntrium benzolátot raksz a tetejére, lezárod, és egy éjszakára szárazdunsztba teszed. Karácsonyig eláll.

2011. jún. 12. 20:52
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/12 anonim ***** válasza:
Én a kenyér-zsömle,helyett,krumplit szoktam bele tenni.Mert a keményítő a fontos,és sokkal jobb szerintem.Hasáb burgonya alakút.
2011. jún. 12. 20:58
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/12 anonim ***** válasza:
Szerintem a kovászos uborka a kovász hatására (ami ugye a kenyérben a liszttől van) lesz kovászos uborka, de legyen neked igazad. Anyám barátnője szerint csak le kell forrázni. Anyám szerint a kaportól erjed....
2011. jún. 12. 21:01
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/12 Tinker Bell ***** válasza:

Hogy mit csinálsz a kovászos uborkával?


Nem kell dunsztolni! A napocska megoldja, te csak rakd össze a hozzávalókat.

2011. jún. 12. 21:07
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/12 anonim ***** válasza:
És a zsömlében menyi kovász van??
2011. jún. 12. 21:12
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/12 anonim ***** válasza:

"Anyám barátnője szerint csak le kell forrázni. Anyám szerint a kaportól erjed"


Nem kell forrázni, marhaság! A kovász tápanyagának hatására baktériumoktól tejsavas erjedés következik be az uborka a képződött tejsavtól kapja a savanykás ízét.A kaportól ugyan nem erjed!

2011. jún. 12. 21:15
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/12 anonim ***** válasza:

Pont annyi, amitől zsömle. Sütöttél már kenyeret? a kelt tsztából teszik félre a következő napi kenyérhez a "kovászt". A kovász a kb 2 napig langyos vízen felfuttatott kenyérliszt. Krumpliban nincs ilyesmi, de attól még lehet az is nagyon finom..D

Csak más.

2011. jún. 12. 21:15
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/12 anonim ***** válasza:

21.15

persze, hogy nem. Iróniának szántam. Tudod, mi az? Fentebb közöltem a recepteket (az a hosszúúúúú válasz). na én megyek innen

2011. jún. 12. 21:17
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/12 anonim ***** válasza:

"És a zsömlében menyi kovász van"


Ha nem tudnád mivel kelesztett tészta 80%-a kovász a víz hatására órák alatt kovász lesz és a belekerült baktériumok tejsavas erjedést indítanak.

2011. jún. 12. 21:22
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!