A kovászos uborkát vízes dunsztolni kell?
Tehát ugye forralni kell alatta is lángon a vizet, miután papírba csomagolt, vízzel töltött tálba tettem, ugye jól emlékszem?
Arra emlékszem, hogy a lekvárt szárazdunsztoljuk.
Nem értem, amit írsz. a kovászos uborkát nem kell dunsztolni, csak ha télire akarod eltenni-majd nyár végén.
Bemetszed az oborkákat oldalt, langyos sós vízbe teszed kaporral, egy fél zsemlével lezárod, teszel rá egy kistányért vagy celofánt és kiteszed a napra- 2-3 nap alatt beérik.
Ha nyár végén el akarod tenni, a megért ubi levét felforralod (előzetesen leszűröd), majd visszaöntöd az uborkára, egy késhegyni ntrium benzolátot raksz a tetejére, lezárod, és egy éjszakára szárazdunsztba teszed. Karácsonyig eláll.
Hogy mit csinálsz a kovászos uborkával?
Nem kell dunsztolni! A napocska megoldja, te csak rakd össze a hozzávalókat.
"Anyám barátnője szerint csak le kell forrázni. Anyám szerint a kaportól erjed"
Nem kell forrázni, marhaság! A kovász tápanyagának hatására baktériumoktól tejsavas erjedés következik be az uborka a képződött tejsavtól kapja a savanykás ízét.A kaportól ugyan nem erjed!
Pont annyi, amitől zsömle. Sütöttél már kenyeret? a kelt tsztából teszik félre a következő napi kenyérhez a "kovászt". A kovász a kb 2 napig langyos vízen felfuttatott kenyérliszt. Krumpliban nincs ilyesmi, de attól még lehet az is nagyon finom..D
Csak más.
21.15
persze, hogy nem. Iróniának szántam. Tudod, mi az? Fentebb közöltem a recepteket (az a hosszúúúúú válasz). na én megyek innen
"És a zsömlében menyi kovász van"
Ha nem tudnád mivel kelesztett tészta 80%-a kovász a víz hatására órák alatt kovász lesz és a belekerült baktériumok tejsavas erjedést indítanak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!