Hogyan lehet kovászos ubit télire elrakni?
Figyelt kérdés
2011. aug. 21. 20:17
1/4 anonim válasza:
Sós uborka néven keresd meg a receptjét. Ugyan olyan, mint a kovászos, csak egész télen eláll.
2/4 anonim válasza:
Még nem próbáltam, de nálunk a helyi TV-ben azt mondták, hogy ha a tetéjere teszel tartósítót, amit a befőttekre szoktak, akkor télen is fogyaszható. EGy idős néni mondta.
3/4 doboszoli válasza:
A hagyományos módon készült, nem túl puhára érlelt uborkát kiszeded a léből, egyenként átmosod.
A lét ülepítés, szűrés után Na-benzoáttal, és némi borkénnel (kálium-metabiszulfid) elkeverve, a tiszta üvegbe
visszarakott uborkára öntöd. Lezárod, kész.
Próbáltam többször a fent leírt sós uborkát, nálunk "karácsonyi k. uborka" néven fut, de még nem sikerült.
4/4 anonim válasza:
Én most olvastam, h a levét le kell szűrni, felforralni és tartósítószerrel visszatenni rá
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!