Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » Hogyan lehet kovászos ubit...

Hogyan lehet kovászos ubit télire elrakni?

Figyelt kérdés
2011. aug. 21. 20:17
 1/4 anonim ***** válasza:
Sós uborka néven keresd meg a receptjét. Ugyan olyan, mint a kovászos, csak egész télen eláll.
2011. aug. 21. 20:27
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/4 anonim válasza:
Még nem próbáltam, de nálunk a helyi TV-ben azt mondták, hogy ha a tetéjere teszel tartósítót, amit a befőttekre szoktak, akkor télen is fogyaszható. EGy idős néni mondta.
2011. aug. 21. 20:28
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/4 doboszoli ***** válasza:

A hagyományos módon készült, nem túl puhára érlelt uborkát kiszeded a léből, egyenként átmosod.

A lét ülepítés, szűrés után Na-benzoáttal, és némi borkénnel (kálium-metabiszulfid) elkeverve, a tiszta üvegbe

visszarakott uborkára öntöd. Lezárod, kész.

Próbáltam többször a fent leírt sós uborkát, nálunk "karácsonyi k. uborka" néven fut, de még nem sikerült.

2011. aug. 22. 05:48
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/4 anonim ***** válasza:
Én most olvastam, h a levét le kell szűrni, felforralni és tartósítószerrel visszatenni rá
2013. júl. 6. 16:38
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!