Porcukormókus kérdése:
Paradicsomot hogyan kell elrakni télre?
Figyelt kérdés
2011. aug. 30. 14:22
1/6 anonim válasza:
Lecsóba akarod? vagy üvegesen? én csak a könnyebb formát ismerem. Felszeletelem, zacsiba be, és kész. Simán lefagyagyasztom, télen pörkölt alá vagy lecsóba tökéletes. Simán beledomom, kiolvad ahogy fő.
2/6 anonim válasza:
Itt lehet válogatni.
Amúgy megmossuk, kivágjuk a rossz részeket, ledaráljuk (héja külön), és kb a felére besűrítve főzzük...sokáig. Aztán üvegbe és meleg dunszt.
3/6 A kérdező kommentje:
Köszi!
A másodiktól kérdezem, hogy a magokat ki kell szedni belőle? Kell használni valami tartósítót, pl. szalicilt?
2011. aug. 30. 14:46
4/6 anonim válasza:
Megmosni, 2-3-ba darabolni és paradicsom paszirozón ledarálni. Ha nincs passzírozó, akkor először felforrósítani, majd szitán átpasszírozni, így a héja és a magok kijönnek belőle. A lét feltenni forrni, és amilyen sűrűre akarod addig főzni, bele tartósító és üvegekbe tölteni, majd meleg takaróba /dunsztba/ tenni. Elég nagy munka, csak nagyobb mennyiség esetén érdemes ennyit dolgozni.
5/6 anonim válasza:
A megmosott és kettévágot paradicsomot az u.n. paradiocsomdarálón ledarálod, majd felforralod, és előmelegitatt tiszta üvegbe töltöd. Szalicil a tetejére, celofánpapirral lezárod,(gumikarikával körbetekered az üveg nyakát) és szárazdunsztba teszed. Ez az u.n. ivóparadicsom. Levesnek, töltöttpaprikának, vagy pörköltbe is jó! Nekem még sohasem romlott meg!
6/6 anonim válasza:
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!