Kovászos ubit akarok elrakni hogy csináljam hogy finom és
ropogos legyen?
Figyelt kérdés
2010. júl. 12. 17:56
1/8 anonim válasza:
Jól megmosod az ubikat. Forralsz jó sós vizet. Egy nagy üvegbe alulra teszel kaprot, rá szépen elrendezve az uborkát. Középre 3-4 gerezd fokhagymát.A tetejére megint kapor, és egy-két szelet kenyér. Leöntöd a sós vizzel. Napra teszed. Ha megérett leszűröd.
2010. júl. 12. 18:10
Hasznos számodra ez a válasz?
2/8 anonim válasza:
Még annyi, hogy az uborkák végeit vágd le. Van aki bevagdossa, de nem kell.
2010. júl. 12. 18:11
Hasznos számodra ez a válasz?
3/8 anonim válasza:
ugyanigy, csak a vizet langyosan tesszük rá, nem forrón, mert megfő.3-4 nap elég neki ebben az időben. Ha kész egyenként csap alatt leöblitem,és a levét rászűröm az ubira.
2010. júl. 12. 18:14
Hasznos számodra ez a válasz?
4/8 anonim válasza:
Milyen arányban van az jó sós viz? Mennyi evőkanál literenként?
2010. júl. 12. 21:46
Hasznos számodra ez a válasz?
5/8 anonim válasza:
1 evökanál 1 liter vizbe
2010. júl. 12. 22:42
Hasznos számodra ez a válasz?
6/8 anonim válasza:
az uborkákat úgy válogasd, hogy kb egyformák legyenek, nagyon alaposan meg kell mosni őket, én 3--4 szer áztatom 1/4 órákat és mindegyik után körömkefével vagy tiszta szivaccsal átdörzsölöm őket
aztán vizet melegítesz felforralod és literenként kb 4 dkg sót teszel bele, visszahűtöd
közben ubikat elkezded nagy üvegbe pakolni én levágom a végeket és bevágom negyedekre (félbe az egyik végén, félbe a másikon)...ubik közé megvágott fokhagymagerezdek és kapor megy (5 literes üvegbe 5-6 nagyobb fokhagymagerezd és 6-8 kisebb darab kapor)...kenyeret ráteszed (valami jó tömör fajtát tegyél rá) és a kenyéren keresztül lassan felöntöd....ezután kis tiszta fadarabbal/ lécdarabbal leszorítod a kenyeret és kistányérral lefeded...jó napos ablakba kell tenni....
2010. júl. 12. 23:06
Hasznos számodra ez a válasz?
7/8 anonim válasza:
Ha a forró vizet öntöd rá, sokkal ropogósabb lesz, és ilyen időben, a napon, 2 nap alatt megérik.
2010. júl. 13. 04:18
Hasznos számodra ez a válasz?
8/8 anonim válasza:
Mi már pár nemzedék óta úgy csináljuk, hogy az uburkát megmossuk, a végeit levágjuk és bevágjuk 3 oldalról. az üveg aljába kaprot teszünk és szép passzosan belerakosgatjuk az ubikat. oldalra a hézagokba megpucolt, felcsíkozott tormát teszünk. Ha már tele az üveg akkor felöntjük vízzel, majd ezt a vizet kiöntjük egy tálba (ez azért kell mert miután az 5 literes üvegbe beletesszük az ubikat, már nem tudsz beleönteni 5 liter vizet, viszont a só meghatározása az alapján történik nálunk, hogy hány literes az üveg), és annyi evőkanál sót keverünk el benne, amennyi literes az az üveg amibe el akarjuk tenni az uborkát. Mi nem szoktuk felforalni a vizet egyszerűen elkeverjük benne a sót és visszatöltjük az ubikra. A tetejére kenyércsücsköt teszünk és le is takarjuk egy kisebb műanyag tálkával. Ilyen melegben max 2 nap és kész a számunkra tökéletes kovászosuborka pont úgy ahogy a dédnagymamám is csinálta. Ja miután elkészül mindenképen ki kell dobni a tetejéről a kenyeret.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!