Hogyan készíthetek finom krémes rakott karfiolt, és hogy csináljam, hogy ne száradjon ki hamar?
Figyelt kérdés
2011. jan. 10. 13:57
1/3 anonim válasza:
jó sok besamel mártással, ne tejföllel. na most megéheztem :)
2/3 anonim válasza:
NEm tudom ugyna, hogy mit értesz "krémes" alatt,
de elöször fözz meg egy nagy fej karfiolt éppen csak puhára, ne legyen szétfött, és öntsd le róla a vizet és hagyd kigözölögni, hogy ne maradjon vizes.
Apróra vágott hagymát és fél kg darált húst pirits meg, és füszerezd soval meg borssal.
Egy kivajazott tüzálló tálba tedd a karfiol felét, rá a húst, a tetejére a maradék karfiolt. Önts rá 10 dkg vajból, 10 dkg lisztböl és 1 dl tejböl fözött besamelt, amibe 2-3 tojást elkevertél - só, bors, szerecsendió és örölt köménnyel füszerezve. Ha akarsz, szórj rá reszelt sajtot is.
Sütöben 160 fokon 30-40 percig süsd, amig a teteje szép piros lesz.
3/3 A kérdező kommentje:
Koszonom.:)
2011. jan. 15. 02:53
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!