Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Hogyan készíthetek finom...

Hogyan készíthetek finom krémes rakott karfiolt, és hogy csináljam, hogy ne száradjon ki hamar?

Figyelt kérdés
2011. jan. 10. 13:57
 1/3 anonim válasza:
jó sok besamel mártással, ne tejföllel. na most megéheztem :)
2011. jan. 10. 14:05
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/3 anonim ***** válasza:

NEm tudom ugyna, hogy mit értesz "krémes" alatt,

de elöször fözz meg egy nagy fej karfiolt éppen csak puhára, ne legyen szétfött, és öntsd le róla a vizet és hagyd kigözölögni, hogy ne maradjon vizes.

Apróra vágott hagymát és fél kg darált húst pirits meg, és füszerezd soval meg borssal.

Egy kivajazott tüzálló tálba tedd a karfiol felét, rá a húst, a tetejére a maradék karfiolt. Önts rá 10 dkg vajból, 10 dkg lisztböl és 1 dl tejböl fözött besamelt, amibe 2-3 tojást elkevertél - só, bors, szerecsendió és örölt köménnyel füszerezve. Ha akarsz, szórj rá reszelt sajtot is.

Sütöben 160 fokon 30-40 percig süsd, amig a teteje szép piros lesz.

2011. jan. 10. 14:06
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/3 A kérdező kommentje:
Koszonom.:)
2011. jan. 15. 02:53

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!