TKI Ibolya kérdése:
Hogyan főzzem a tarhonyás lecsót?
Figyelt kérdés
Külön a tarhonyát és külön a lecsót majd a végén keverjem össze? Vagy pirítsak le mindent a lecsóhoz utána rakjam rá a tarhonyát öntsem fel vízzel és főzzem készre együtt?
Ja és mind a két verzió bográcsban készülne.
2013. jún. 10. 22:43
1/7 anonim válasza:
Nyilván külön észszerűbb!A tarhonyát hogyan pirítanád meg egyben?A tarhonyát kevés olajon világosbarnára kell pirítan és vízzel felöntve megfőzni. És külön a lecsót is.
2/7 doboszoli válasza:
Én a lecsót csak natúran szeretem, de ha ilyen igény lenne, úgy készíteném, ahogy az első írja.
Abból a megfontolásól, hogy a tarhonya kétszeres térfogatú lét vesz fel, így a lecsónak nem maradna szaftja.
3/7 anonim válasza:
Külön szoktam megfőzni, a tarhonyát jobban szeretem előtte szép barnára pirítani, és a lecsót a finom sűrű szafttal a tányérom egyik felére halmozom, mellé a tarhonyát, aki akarja összekeverheti egybe.
4/7 anonim válasza:
Nem tudod egyben megcsinálni, mert a tarhonyát is meg kell pirítani. Bográcsban pláne lehetetlen. Mindenképpen külön érdemes.
(és a tarhonya nem 2-szeres vizet vesz fel, hanem 2,6-2,8-szorosat)
5/7 doboszoli válasza:
Nálunk azért elég a kétszeres, mert nagyon lágy a víz..)))
7/7 A kérdező kommentje:
Köszi a válaszokat! Azóta már én is rájöttem,hogy külön ésszerűbb! :)
Egyébként a neten utána olvastam és van aki egyben készíti el.
2013. jún. 11. 13:09
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!