Tojásos lecsót le lehet fagyasztani?
Elutazunk néhány napra, de ott nem szeretnék főzöcskézni,ezért itthon meg akarok főzni, és vinni magunkkal kaját, hogy ott csak melegíteni kelljen.
Esetleg ha van még ötletetek hogy miket csináljak,amit le lehet fagyasztani, vagy eláll néhány napig?
- Csak a lecsót fagyaszd le, a tojást majd ott firssen üsd rá.
- Bepanírozhatsz bármilyen tökfélét, (no meg husit is) tálcán sorbarakva lefagyasztod, utána mehetnek a zacsiba. Ott csak bedobod a forró zsírba, olajba, + krumplit sütsz hozzá.
- Pörkölteket is nyugodtan fagyaszthatod, amíg kienged, megfő hozzá a köret (rizs, vagy tészta), esetleg kavarsz egy kis nokedlit.
- Persze sülteket is le tudsz fagyasztani, és kiengedve fincsik lesznek.
- Ha ott vásárolsz pl. virslit, beirdalod, raksz bele bacon szalonnát, sorbarakod a tepsiben, sajttal megszórod és bedugod a sütőbe (mikróba)
Szerintem ezek a plusz-melók (=köret készítés) max. 25-30 percet vesznek igénybe, az pedig szerintem még elfogadható időráfordítás.
Húh, ezek nagyon jók,persze ennyi időráfordítás bőven belefér! :)
Nagyon köszi!!!
spagetti szósz. De nem ilyen bolti, hanem darálthús, paradicsom, fűszerek. Ezt is le lehet fagyasztani.
Vagy viszel/veszel száraztésztához szószt ( por alapú, és majd tej kell hozzá, meg esetleg vaj, vagy sonka bele)- mármint ha olyan helyre mentek, ahol legalább egy kis abc van, ahova reggelihez vásároltok.
na ne viccelődjél már, ha 25-30 perc egy köretkészítésre belefér, akkor az a 20 perc is, amíg a lecsó összedobod frissen....
nem mellesleg: sajtostészta 15 perc, káposztás tészta 25 perc, paprikás krumpli 25 perc, párolt zöldség + sült kolbász 20 perc, sült hús 15 perc + a pácolási idő, főzelékek 20-25 perc, túros tészta 15 perc, stb.
Első vagyok.
Nekem a paprikás krumpli pucolással együtt 20 perc, nokedli készítés is belefér a 20 percbe ...
Azért írtam, hogy "MAX. 25-30 perc", mert nem vagyunk egyformák!!!!
Világos????
"
Első vagyok.
Nekem a paprikás krumpli pucolással együtt 20 perc, nokedli készítés is belefér a 20 percbe ...
Azért írtam, hogy "MAX. 25-30 perc", mert nem vagyunk egyformák!!!!
Világos????"
heeeee??????????? o.O
Hahó,nehogy összevesszetek!!!
Köszi a tippeket!
Tudom hogy sokminden gyorsan kész van,de időt sem szeretnék sokat erre szánni, és most még az apróbb macerákat is kihagynám,mint a krumplipucolás meg a hagymaaprítás.Nézelődtem és valószínűleg lesz lecsó,pörkölt,rántott husik-zöldségek,spagetti,fasírt.
Nyaralásra csak hosszabb főzésű idejű kajákat érdemes lefagyasztani. értem ezalatt a húsból készült pörkölteket, panírozott rántotthúst, formázott fasírtot.. stb.
minden más percek alatt megvan és finom is.
amíg kiolvad a fagyos pörkölt lehet mellé tarhonyát, rizst, tésztát kifőzni.
lecsót semmi szín alatt nem fagyasztanék, amikor adva van a friss lehetősége, és nem nagy idő.
lehet szalonnás alapon, kolbásszal, tojással, virslivel variálni, de mindenképpen frissen, legalább nyáron, és olcsón.
A húsokra koncentrálj, mert mellé köret, főzelék , saláta
semmi idő alatt elkészül frissen.
Köszi szépen!
igen,akkor a köretek készülnek ott,ezen a lecsón még gondolkozom.
Kiváncsi lennék arra a 20 perces káposztás tésztára!
:)
Csak mire leredzeled megdincteled karamelizálod az több!
Látom sok főző műsort néztek itt sokan. Ami ott van az mindig félig nyers. Ne akarjatok már mindent 20 perc alatt elkészíteni mert az csak azt bizonyítja hogy mennyire igénytelenek vagytok. Én sokat főzök. Sőt napi szinten , de kevés kaja van ami 20 perc alatt készen van. Max ha igénytelenül összecsapnám.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!