Termett egy nagy karalábé fajta. Ha megtisztítom, kockázom fagyasztószekrénybe lehet-e fagyasztani vagy megszottyosodik?
igen, én is szoktam fagyasztani
a tisztításon, daraboláson kívül semmilyen más előkészítést nem végzek, porciózom, zacskózom, fagyasztom
levesekben imádom, olyan jó a zöldségszegény télen előkapni azt, amiről tudom, hogy a kertemben termett :)
1-es vagyok!
Egyetértek 3-aska! Nyáron meg nem enném a karaláb főzeléket, télen még az is fölséges kaja egy kis fasírozottal, de még síma tükör-tojással is. :))))
Nekem minden gyanús ami óriási a zöldségfélékbe, de földhöz közeli gyümülcsbe is. Pl eper, málna.
Tanúja votam egy disznóságnak, mikor a gazdát azért ítélték el, mert a saját "pöcegödrét" űrítette ki a veteményes kertjére. Óriás karalábék, alkarom vastagságú ragyás sárgarépái teremtek, de kimutatták biológiai vizsgálattal a turpisságot. Azóta, ha óriás krumplit,vagy bármi feltűnően nagyot látok nem azt gondolom, hogy feltámadt Micsurin.
Speciel ez a GIGANT nevű karalábé fajta valóban akkorát terem mint egy kézilabda vagy röplabda, én vetettem és woldünger tápoldatot kapott , tehát tudom mit eszek !
Az a gazda amiről Te írsz egy buta ember mert megeszi a saját.....sz...t.
Az én családom a karalábét csak nyersen szereti, de szoktunk fagyasztani is, azt utána levesbe főzzük bele.
Fagyasztás után az állaga nem lesz valahogy az igazi. Néha valakinek mégis kedve támad megenni, ha nem, akkor újrafelhasználjuk (megy a komposztra :)). Ehhez kb. fél tojás méretű darabokra vágjuk fel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!