Tojásos krumpli, hogyan?
namost nem akarok rakott krumplit enni, valami olyan van előttem, hogy főt krumpli kis kockákba vágva, mellé virsli/krinolin kockákra vágva mindez valahogy összekeverve tojásrántottaszerű cuccal és sajttot rápirítva. Jól hangzik, nem?
Kérdés, hogy a tojást, hogy keverjem hozzá? csináljam meg külön a főt krumplit meg egy rántottát a krinolinnal és borítsam egybe majd rá a sajtot és pár perc a sütőbe, vagy mit javasoltok.
Én kevés olajon átforgatnám a krumplit és a virslit, majd a felvert tojást ráönteném és elkeverném, amíg a tojás is megsül. Ha ez kész, megszórnám reszelt sajttal és betenném a sütőbe, hogy rásüljün.
Vagy megfőzöd a tojást is, kockákra vágod, egy tűzálló tálba összekevered a krumplit, a virslit és a tojást, ha van egy tejföl tehetsz rá azt is, attól még finomabb lesz (fűszerezheted is, hogy még finomabb legyen). A tejetét vastagon megszórod reszelt sajttal, majd beteszed a sütőbe és összesütöd pár perc alatt.
Szalonnakockán indítanám, majd a pörcöt benne hagyva tenném bele a többi holmit, fűszerezném, majd a felvert tojásokkal nyakon öntve, "prüttyögősre" sütném.
Máris tálalható a klasszikus parasztreggeli!
Szoktam:
Hasáb burgonyát kezdek sütni, amikor félig megsült hozzá karikázom a virslit, amikor készek, leöntöm alóla a serpenyőből a zsírt (icike-picike maradjon csak benne), a felvert, megsózott tojást ráöntöm a láng fölött. Nagyon gyorsan közé-sül a krumplinak-virslinek.
Szépen lapáttal az egészet át tudod segíteni egy lapos tányérra, tetejét megszórod piros paprikával, egy kis sóval, borssal. Ami van = kovászos ubi, akármilyen sali tökéletes egytál-étel.
3-as vagyok!
Egy személyre készítem és nyeles serpenyőben.
Ha több főre készíted, akkor szerintem először süsd meg az összes krumplit, majd személyenként visszarakva a serpenyőbe (az alján alig-alig valamicske zsírral), rá tudod ütni fejenként azt az 1-2 tojást, és úgy adagonként a tányérjukra tenni.
Vagy!!!
Megsütöd a sütőben tepsiben a krumplit, amikor kész, leöntöd alóla a zsírt (picikét hagysz a fenekén), ráöntöd a felvert tojást, és visszadugod a sütőbe 1-2 percre!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!