Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Ki hogyan készíti a lecsót?...

Ki hogyan készíti a lecsót? Többi lent.

Figyelt kérdés

Banálisnak tűnhet a kérdés, de még ismerőseim körében is szinte mindenki másképp csinálja, ezt az alapvetően egyszerű, mennyei eledelt.

Leginkább arra lennék kíváncsi, hogy előbb a paprikát sütitek meg, vagy a paradicsomot főzitek el a hagymán és

és utána teszitek bele a paprikát.

A pirospaprikát ki mikor teszi bele, egyáltalán mindenki tesz-e bele.

Minden megoldás, elkészítés, szokás, ízesítés, variáció érdekel, és köszönöm, ha válaszoltok a kérdésemre.



#szokás #lecsófőzés
2014. aug. 4. 16:27
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:

A félkarikára vágott hagymát, a csikokra vágott paprikát kevés zsíron átsütök, amikor sistereg, hozzáteszem a paradicsomot, megsózom, borsozom és még pár percig sütöm.


Nem teszek hozzá vizet és nem lassan fözöm, így sokkal ízesebb lesz.


Néha elöre megsütök kockára vágott padlizsánt, félreteszem és a végén kb 2-3 percre belekeverem a nagyjából kész lecsóba.

2014. aug. 4. 20:21
Hasznos számodra ez a válasz?
 12/17 anonim ***** válasza:

Az enyém eléggé különbözik az átlagostól, azt hiszem, de ami azt illeti, ebben még az anyámétól is igencsak eltértem... Főleg, miután találkoztam egy több zöldséget tartalmazó lecsóval.


Nos. Kókuszzsíron hagymát sütök, nem sajnálom egyiket se. Amikor már félig megsült, a rend kedvéért teszek bele egy kis zöldpaprikát (mondjuk egy nagy adag lecsóba felet - nem szeretem a hőkezelt zöldpaprikát), majd ha az is félig megsült, jöhet a paradicsom, az se kevés. A végén pedig a tojás, de ekkor már nem szabad levesnek lennie, mert akkor fő a tojás, nem sül... A lecsót barnára sütve szeretem, mint a zöldséges és tojásos ételeket általában.

Ez a legpuritánabb, de ha csak mód van rá, nem kevés cukkini is kerül bele, rögtön a hagyma után, s ha kedvem van hozzá, ugyanakkor vékonyra vágott sárgarépa is.


Nyers zöldséggel szoktam enni (én ilyen, néha a zöldséget is zöldséggel eszem :P), bár magkenyér is játszhat, elvégre kalóriát is kéne bevinni, az a pár deka zsír benne édeskevés. A párom rizzsel eszi.

2014. aug. 4. 20:32
Hasznos számodra ez a válasz?
 13/17 anonim ***** válasza:
52%
A lecsónak teljesn mindegy, hogy hogyan csinálod, mikor rakod bele a paprikát, paradicsomot, meg hogy mennyit. Mindenképp jó lesz, csak jól kell ízesíteni. A pirospaprikát természetesen az üvegesre sült hagymára szórom, majd kis vízzel keverem. A paprika, paradicsom egyzerre mehet bele. Utána már víz nem kell, csak sózás, keverés és fedő. Rizzsel a legjobb, laktató.
2014. aug. 4. 21:43
Hasznos számodra ez a válasz?
 14/17 anonim ***** válasza:

A hagyomanyos lecso nalunk is vegan keszul, olivan, paprikaval, paradicsommal, hagymaval, de minden egyeb nelkul. Nyaron keszitunk csak, mert frissen szeretjuk kizarolag,amikor igazan eroteljes izuk van a zoldsegeknek. Sem boltit, sem hazilag eltett valtozatot nem eszunk.

Viszont ezen a nyaron idaig csak egyszer keszult hagyomanyos, mert kiprobaltuk a francia lecsot, es nagyon rakattantunk!:) Kostoljatok meg ti is!:)

Jo lecsozast mindenkinek, szerintem sokak elkeszitik, a valaszolok kozul a kovetkezo napokban!:)

2014. aug. 4. 23:36
Hasznos számodra ez a válasz?
 15/17 zolidobos ***** válasza:
79%

Szeretjük, elég gyakran készül, nálam így:

Először is csak szabadföldi paprikából és paradicsomból tudom elképzelni, aminek már íze van. A paprika legyen vastag húsú, kemény, ha van egy kis színeződés még jobb a helyzet. Csípősen szeretem, ami nem egyenértékű a vadállat módjára erősel..

Lehet, hogy csak az én hisztim, de meg szoktam mérni a hozzávalókat, ha másként nem, akkor térfogatra.(tábori körülmények!) 1 rész hagyma, két rész paradicsom, négy rész paprika csumázva. A paradicsom héját, és csumáját eltávolítom, a hagymát szálasra vágom.

Húsos füstölt szalonnát olvasztok, a pörcét benne hagyva, ezen a zsíron üvegesre párolom a hagymát, majd rákerül a paprika és a paradicsom.Fedő alatt kezdem sütni, a fedőt csak akkor veszem le, ha levet engedett, mert ebből bizony el kell főzni, ha friss az alapanyag. A paprika állapota jelzi a főzési időt, úgy szeretem, ha a paprika darabok még felismerhetők, de nem hersegnek, és semmiképpen nem pöndörödött le a héjuk.

Ízesítésre mezei konyhasót, pici cukrot(!), fűszerezésre borsot, kis fokhagymát használok. A sütés végén kilónként egy-két tojással összefogom a szaftját. Ha a paprika még nem kezd színesedni, pici ő.paprikával színezem, inkább csak a szemnek.

Friss fehér kenyérrel adom az éhezők elé, nejem tejet iszik mellé, én maradok a Rizling mellett, mert az olyan autentikus...

Jó étvágyat!

2014. aug. 5. 06:39
Hasznos számodra ez a válasz?
 16/17 anonim ***** válasza:

A szokott módon, és lehető legegyszerűbben :)

Összevágok mindent (hagyma, paprika, paradicsom), egy kevés szalonnát lepirítok egy edényben, ráteszem a hagymát, ha üveges, akkor rá a paprikát, ha kieresztette a levét hozzáadok egy nagy csipet sót, ráteszem a paradicsomot és jól lesütöm. Csak sót használok, semmilyen más fűszert. Ezt még lehet variálni, hogy tököt teszek bele, patisszont, padlizsánt, cukkinit, tojást, rizset, tarhonyát, virslit, lecsókolbászt, füstölt kolbászt.

2014. aug. 6. 09:04
Hasznos számodra ez a válasz?
 17/17 anonim ***** válasza:
Van, hogy a lecsó mellé készítek sztrapacskát, és így extra tápláló :)
2014. aug. 6. 09:05
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!