BBQ szószt lehet-e házilag, illetve érdemes-e készíteni?
Lehet és érdemes :-)
Leírom én hogyan szoktam készíteni, de nem írok mennyiségeket, mert érzésből szoktam:
Kevés mézet lekaramellizálok egy kicsi lábosban.
Leveszem a tűzről és adagolok hozzá mustárt, ketchup-ot, Worchester szószt, borsot ízlés szerint. Méz, mustár, ketchup nagyjából egyforma arányban van. Jól összekeverem, hagyom kihűlni és ennyi. :-) Hűtőben sokáig eláll.
Ezt szoktam csinálni az USA -ban kaptam a receptet. Pácolni is alkalmas ,de márogatni is finom.
BBQ Mártás
Hozzávalók
2 kanál olaj
1 nagy fej vöröshagyma
4 gerezd fokhagyma
1 evő kanál mustár
4 evő kanál barna cukor
1dl sör(barna ) én itthon a soprni démont szoktam venni hozzá.
2 evő kanál worcesterchire szósz
5dl kechap
A hagymát és a fokhagymát üvegesre pároljuk. Hozzáadjuk a cukrot, ha elolvadt a cukor hozzáadunk mindent. Nagyon lassú tűzőn KB 45percig. főzzük.
Sült húsokhoz márogatni és hús pácolásra alkalmas:
3. is jól hangzik. Erről jut eszembe, amit elsőnek írtam, hogy az én receptem is "kétfunkciós."
Szoktam arra is használni ezt a keveréket, hogy a sütés vége felé megkenem vele a csirkeszárnyat vagy oldalast. Itt szükségtelen a méz karamellizálása előre, viszont meglehet bolondítani erős pistával, vagy egy kis csilivel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!