Miért kemény a Muffin? Mit csinálok rosszul?
Sokszor csináltam már muffint, de eddig csak egyszer sikerült úgy, hogy könnyed, puha volt, a tésztája pedig lyukacsos, isten-finom volt! Ettől eltekintve nagyon kemény és sűrű, nyomasztó, olyan gyomor-megterhelő. Mi sok benne? a liszt, vagy a sütőpor? A recept amit csinálok:
2 tepsihez (24 db muffin): 5 tojás 30deka liszt 2 sütőpor, cukor nyílván, meg 2 deci tej.
Tippeket várok, köszönöm előre is!
A 2 csomag sütőpor nagyon sok. 50 dkg liszthez elég 1 csomag. A túl sok sütőporral ellenkező hatást lehet elérni.
A muffinkészítés titka az, hogy a száraz hozzávalókat (liszt, sütőpor, esetleg kakaópor, stb.) külön kell összekeverni, és külön a nedves hozzávalókat, mint pl. tojás, tej, joghurt, vaj, stb.stb. A tojásokat nem kell szétválasztani, és nem is kell nagyon kidolgozni. Szóval, amikor a kétféle (száraz és nedves) alapanyagokat összekeverted (nagyjából kell csak), azután a kettőt keverd össze (itt sem kell túlzottan kidolgozni, csak legyen egynemű) és rögtön oszd el a muffinsütő formába és mehet a sütőbe (180 fokon).
Íme egy egyszerű alaprecept:
3 db tojás, 15 dkg cukor, 1 cs.vaníliás cukor, 75 ml olaj, 25 dkg joghurt = ezeket összekeverni. Aztán 30 dkg liszt, 1/2 cs.sütőpor (ezt is keverd össze). Majd a kettőt összekevered és mehet a sütőbe.
Sok sikert!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!