Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Miért kemény a Muffin? Mit...

Miért kemény a Muffin? Mit csinálok rosszul?

Figyelt kérdés

Sokszor csináltam már muffint, de eddig csak egyszer sikerült úgy, hogy könnyed, puha volt, a tésztája pedig lyukacsos, isten-finom volt! Ettől eltekintve nagyon kemény és sűrű, nyomasztó, olyan gyomor-megterhelő. Mi sok benne? a liszt, vagy a sütőpor? A recept amit csinálok:

2 tepsihez (24 db muffin): 5 tojás 30deka liszt 2 sütőpor, cukor nyílván, meg 2 deci tej.

Tippeket várok, köszönöm előre is!


2008. júl. 30. 19:50
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
100%
Csinald reteslisztbol finom liszt helyett, az is sokat szokott segiteni piskotanal is, hogy szivacsosabb legyen, ne olyan tomor.
2008. júl. 30. 22:01
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/12 anonim ***** válasza:
Szerintem a liszt és a sütőpor is sok bele.
2008. júl. 31. 12:08
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/12 anonim ***** válasza:
100%
szerintem a tojás sok bele, a sütőportól inkább nagyon is lukacsosnak kéne lennie. Nézd meg a ttireceptek.hu- t, ott millió más recept van hozzá, amiből biztos találsz az ízlésednek megfelelőt! Jó kísérletezgetést!
2008. júl. 31. 12:31
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/12 anonim válasza:
A két sütőpor szerintem bőven elég, nem az a kevés. A tészta állagán sokat javít, ha a tojásfehérjét felvered előbb, és utána kevered hozzá. Ha adsz hozzá egy kevés olajat, akkor is puhább lesz a muffin. Ha olajat nem akarsz hozzáadni, akkor tehetsz bele több tejet mondjuk, attól is nedvesebb lesz a tésztád. Ha előmelegített sütőben sütöd, akkor hamarabb megsül, kevésbé szárad ki. Ha azt tapasztalod, hogy a muffin külső rétege szárad ki nagyon, akkor sokat javít a helyzeten, ha a sütőbe valamilyen fémedényben (pl. pohár) kevés vizet helyezel.
2008. júl. 31. 13:50
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/12 A kérdező kommentje:
köszönöm a tippeket!!!
2008. júl. 31. 15:03
 6/12 anonim válasza:
Nézzél az interneten másik recepet, ezzel valami akkor nem stimmel.
2008. júl. 31. 15:32
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/12 anonim ***** válasza:
100%
30 deka liszt,2 tojás,fél csomag sütőpor,10 deka cukor, és annyi tej,hogy a tésztája olyan állagú legyen mint a nokedli.próbáld meg így,én is így szoktam
2008. aug. 1. 02:58
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/12 A kérdező kommentje:
Húúú fél csomag sütőpor? Nem túl kevés az? én 30 dekához 2 csomaggal rakok :S
2008. aug. 1. 08:54
 9/12 anonim ***** válasza:
nem kevés a sütőpor mert én így csinálom már rég óta és teljesen jó.próbáld ki
2008. aug. 1. 15:24
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/12 anonim ***** válasza:
remélem még nem csináltad meg a muffint amit én írtam/az utosó válaszoló voltam/ugyanis kihagytam egy fontos dolgot.1 kocka margarin felét fel kel olvasztani mikróban és hozzáadni.1000 bocs
2008. aug. 2. 01:09
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!