Miért van az, hogy mindig odaégetem a tojást? Mit csinálok rosszul?
Leírnátok pontosan, hogyan kell tojást sütni, sima tojás, nem tükör, csak felverem a tojást, és bele a sütőbe...
Hogyan kell akkor?
Rántottához szintén kis/közepes láng és kavargatom, tojástekercshez takarékláng, esetleg fedő a tetejére, és nem piszkálom amíg nem sült át.
Teavajon szeretem sütni és rakok bele szójaszószt, de az már részletkérdés és ízlés dolga :)
kavargatni kell?
De hát mikor beleöntöttem a sütőbe az olajat, akkor azt megvártam mig felforrósodott, és ráöntöttem a tojást, de már szinte belesült, nem tudtam kavargatni.
És anya sem szokta, de neki nem ég meg soha.
Akkor mostmár tudom, hogy takarékon kell sütni.
És még egy kérdés:
meg kell várni, mig felforrósodik az olaj?
Érdemes a forró, de nem füstölő olajba tenni. Én teflon serpenyőben sütöm, és lejjebb veszem a lángot, mikor a tojást beleöntöm. Én is szoktam keverés nélkül készíteni, ez a tojáslepény nálunk, de ha rendes rántotta, akkor keverve, és még folyós részek legyenek benne, mikor elveszem a lángról. Így nem lesz száraz.
Ha lepénynek csinálod, az sem mindegy, mekkora serpenyőbe hány tojást teszel. Lehet, hogy sok, ezért mire a teteje megsül, az alja lekap. Vékonyabb legyen a tojásréteg, esetleg tegyél rá fedőt, úgy a teteje is hamarabb sül, és főleg alacsony lángon!!! Ha sok tojásból, vastag lepényt készítek, a fedő segítségével meg szoktam fordítani, így mind a két oldala szépre sül.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!