Sertésmájatat csinálok, most olyan mint a gumi. Ez már kuka?
nem látni, kóstolni kéne. a guminál csak keményebb lesz.
menthető, ha kihűlve ledarálod májpástétomnak, egy-két keménytojással, majd bele egy kis mustár, tejföl, jó sok fűszer, pl bors, majoranna.így nagyon finom lesz.
nehogy kidobd:))
a resztelt disznómáj az előre elkészített jó sűrű poörköltszaftban 1-2 perc, szinte még nedve legyen. azonnal tálalni, tányéron sózni.
nekem is ritkán sikerül így, ezért inkább csirkemájból készítem, az nem annyira gyorsan keményedik.
Én mindig megmosom a disznómájat, és soha nem lett kemény tőle. Csak sózni nem szabad.
Amúgy én is a májpástétomot javaslom, mi kemény tojást és a máj szaftjába áztatott fél-1 zsemlét (attól függ, mennyi a máj) szoktunk nem túl apróra ledarálni (egyszerűen húsdarálón) és jól elkeverni. Paradicsommal, kenyérrel isteni.
A májat minél tovább főzzük, annál keményebb lesz, ha túlfutsz azon az időn, ami kell neki. Ezért a resztelt májnál, ha már felforrt, utána 1-2 perc, fakanállal ott a lábasban kettévágok egy kissé vastagabb csíkot. Ha azt látom, hogy a közepe már nem véres piros, hanem barna, mint a külseje (tehát átfőtt) rögtön veszem le.
Csirkemájnál is bejön ez a módszer, vagy abba könnyebb villával beleszúrni a vastag részébe, ha még véres lé jön belőle, 1-2 percre hagyod forrni, ha nem, akkor azt is gyorsan leveszem.
Persze, ha a sertés öreg volt, vagy az üzletben rádsózták a marha-májat (velem is megesett már), csinálhatsz amit akarsz, az bizony sokkal keményebbé válik, mint a normál sertés mája.
Májat mi mindig csak a tányéron sóztunk!
Ne dobd ki!
Az a máj-pástétom, amit írt valaki, nagyon finomnak hangzik, vagy:
apróra vágott vöröshagymát, petrezselymet dinsztelj, gyorsan forgasd át rajta a ledarált májat, borsozd be és kavard össze főtt rizzsel. Hasonlít a májrizottóhoz, egytálételnek így is jó lehet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!