A kefíres süteményem 40-45 percnyi 180 fokos sütés után (légkeveréses) átment a tűpróbán, és szép aranybarnára sült. Amikor felvágtam a tészta belseje teljesen össze volt sűrűsödve és mint a gumi olyan volt az állaga. Mi lehetett a baj?
én sem vagyok 100 % benne, de szerintem sok 45 percig a 180 fok. én 180 fokra előmelegítve a bögrést és a maffint is 10 percig hagyom ezen a hőfokon. utána visszaveszek egy kicsit a lángból, és úgy sütöm még kb 20 -25 percig.
szépen feljön a tészta a közepe is lyukacsos, laza.
igaz, az én tűzhelyem hagyományos kb 4 fokozattal.
Kedves 06:39! :)
Először is köszönöm a válaszod!
Rengetegszer csinálok bögrés sütit, pl ezután a kudarcom után is gyorsan összedobtam egyet mentésképp :) és az jó lett... Ezt a kefíres sütit is mindig így csináltam és eddig jó volt. Ugyan ez egy másik sütő amiben sütöttem, de ugyanolyan, mint az enyém...
Szóval?
szóval a kérdés , kérdés marad:)))én sem tudom, és én sem állítom, hogy nekem mindig sikerülne.
a jó ég tudja, lehet, hogy a lisztek sem egyformák,én ott tartok, amelyik a legolcsóbb azt veszem:/, de hát ez van.
lehet, hogy a gyümölcsök is lédúsabbak, nehezebbek ,mint egy korábbi alkalommal,így az is lehúzhatja a tésztát.
Én is van ,amikor szabadkozom, hogy ez most nem olyan, mint a múltkor volt....:)))
azért soha nem adom fel, remélem Te sem:)
üdv.
:)
Hát akkor a kérdés az marad...
Persze, hogy nem adom fel! Imádok sütni! Igyekszem majd rájönni a megoldásra. :D
És persze várom a véleményeket, hátha valaki már tudja.
Jó sütögetést!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!