Sertésmájatat csinálok, most olyan mint a gumi. Ez már kuka?
Figyelt kérdés
Reszteltmájat akartam csinálni,a perc sütésből lett 12,mert nagyon szar a tűzhelyem. Per pillanat olyan az egész mint a gumi. Ez már jobb nem lesz,kuka??:-(2011. szept. 27. 09:25
11/20 doboszoli válasza:
Én megpróbálnám tovább főzni.
Ha a hurkába májat főzünk,(elég gyakran) akkor vagy néhány percig főzzük, vagy a többi hús fövése befejeztéig, ami két óra. Közben kemény, de a végére ismét megpuhul. Véletlenül jöttünk rá, mert szeretjük szeletelve, sóval nassolni.
Aztán, hogy sütésnél működik-e, tudja a Benke Laci bácsi...
Egy próbát megér, darálni akkor is lehet. Ha esetleg megpróbálod, referálj kérlek az eredményről.
12/20 doboszoli válasza:
Most olvasom, hogy vacakol a sütőlapod.
Itt lehet a kutya elásva, nem tudtad "sokkolva" sütni, és megkeményedett. Bosszantó.
13/20 A kérdező kommentje:
Megpróbálom tovább főzni:-) Ettől rosszabb már nem lehet:-))
2011. szept. 27. 14:07
14/20 A kérdező kommentje:
Másfél órát főztem még,sokkal rosszabb lett,van értelme még????????:-)
2011. szept. 27. 15:21
15/20 anonim válasza:
szerintem nincs, elő a darálót mert még vacsora sem lesz belőle:))
tényleg bosszantó tud lenni ez a rohadt máj.
16/20 anonim válasza:
Kíváncsi leszek, a végén mit sikerült összehozni belőle?
17/20 A kérdező kommentje:
Darálóm nincs,botmixerrel tudtam volna összemixerelni,ha nem lettem volna tőle komplett rosszul azután a két óra főzés után...:-) szóval én májat nem akarok látni egy darabig az fix:-) Apum viszi a kutyuskáknak.Köszi az 5 leteket.Majd ha lesz uj tűzhely ujra megpróbálom:-)
2011. szept. 27. 20:15
18/20 anonim válasza:
Már épp írni akartam, ha van kutyus a háznál hadd legyen ünnepnapja és kapja meg. Szerencsére nem túl drága dolog a sertés máj, de ha bekevered neki főtt rizzsel, több adag is lesz belőle. Jó étvágyat a blökinek, neked meg fel a fejjel, én meg múltkor a töltött paprikában csesztem el a gombócot, kemény maradt a rizs. Bosszantott, de már utólag csak röhögök rajta. Mondjuk megettük, mert sajnáltuk kidobni, hiszen ehető volt, csak picit félnyers maradt a rizs. Nálunk is örült a kiskutya, mert kapott belőle jócskán a gombócból. :D
19/20 mustafa33 válasza:
Nem értem hogy mi köze a resztelt májnak a főzéshez? Ha egyszer "resztelt" azaz pirított. A baj a vízel van. A sóról nem is beszélek, azt mindenki tudja hogy tilos. De a víz is, attól is keményedik. Forró, hagymás mangalica zsírban pirítani minden nélkül míg megváltozik a szine, akkor belekeverni fehér és fekete borsot, levenni a tüzről, belekeverni egy kevés piros paprikát és egy nagyon nagyon kevés paradicsom pürét vagy átnyomott fris paradicsomot, egy evőkanál! vörösbort, viszatenni a tűzre hogy egyet!(5 másodpercet) forjon, levenni, megsózni. Vajpuha lesz.
20/20 A kérdező kommentje:
Nem tettem bele sót,tudom hogy nem szabad. Vizet is csak akkor amikor már láttam hogy reménytelen,és amikor már kisérleti fázisba jutott az egész.Amugy fordulat állt be a történetben,doboszoli,ugy tünik bevállt az 5 let. Merthogy a párom kivitte magával az épitkezésre,megkostolták a munkással aki segit neki,és jó volt!! Azt mondta alig egy kettő kemény volt benne!!! Pedig nem az a tipus aki ferditene az én lelki világom miatt:-) Szoval a kutyus máj nélkül maradt.
2011. szept. 29. 10:33
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!